Både Mikael Torpegaard og hans tidligere teamkammerat Jeffrey John Wolf fra Ohio State University spillede hovedrollerne på deres egen hjemmebane, hvor Wolf vandt sin første titel

Den ændrede turnerings-struktur i forbindelse med ITF World Tennis Tour har indflydelse på både ATP-ranglisten og den nye ITF-rangliste, og i samme forbindelse er tilmeldings-kriterierne for deltagelse i ATP Challengers ændret, så der som udgangspunkt deltager 48 spillere i hovedturneringen baseret på spillernes ATP-rangering, mens kvalifikationen er begrænset til 4 deltagere baseret på ITF-ranglisten.

Da Mikael Torpegaard efter den nye struktur startede året med en ATP-rangering som no. 330, rakte det ikke til at komme ind i den ATP Challenger, der blev afviklet i årets første uge i Orlando, hvor “cut off” for at være med var en rangering som no. 314.

Derfor måtte danskeren udskyde sin sæson-debut til årets anden uge, hvor han var tilmeldt January Columbus Challenger på hans sædvanlige hjemmebane, hvor han de seneste 4 år har spillet for Buckeyes, mens han var på Ohio State University.
Ganske vist rakte rangeringen stadig ikke til en plads i deltager-feltet, da “cut off” var no. 321, men da arrangørerne også råder over wildcards, var det naturligt at tildele et dem til danskeren, der har været holdets topnavn, som stadig har sin base på stedet.

Et andet wildcard blev tildelt 20-årige Jeffrey John Wolf, som sidste år var team-kammerat med Torpegaard hos Buckeyes, hvor de sammen sikrede mange sejre til holdet.

Der er ingen tvivl om hjemmebanens betydning, hvilket Torpegaard allerede i 2016 demonstrerede, da han for første gang deltog i en Challenger, hvor han desuden vandt sin hidtil eneste Challenger titel.

Challenger Columbus: Den umulige mission lykkedes for Torpegaard

Da Torpegaard i september 2018 deltog i en Challenger på hjemmebanen, var han tæt på endnu en finale, men i semifinalen tabte han 5-7, 3-6 til 20-årige Michael Mmoh (USA), der befinder sig omkring top 100 på ATP-ranglisten.

I den forløbne uge lykkedes det igen for Torpegaard at spille sig frem til en finale, efter at han i flere kampe havde kæmpet sig ud af problemer undervejs.
I den første kamp (R64) mod no. 299 Ante Pavic (CRO) vandt Torpegaard 6-3, 7-5, og i 2. runde vandt han 6-3, 6-0 over 13. seedede no. 267 Jose Hernandez-Fernandez (DOM) efter en flot opvisning.

I 1/8-finalen mod 3. seedede no. 247 Norbert Gombos (SVK) var danskeren to gange nede med break, og derudover måtte han redde hele 7 break-bolde, inden han efter et forrygende comeback fik sættet tvunget ud i en tiebreak, som han vandt 7-0 og derefter sikrede sejren 7-6(0), 6-3.

Også i kvartfinalen blev der brug for de mentale resurser mod no. 321 Vincent Millot (FRA), der tilsyneladende var på vinderkurs, inden Torpegaard fik vendt kampen og sluttede med at uddele “æg” i 3 sæt, da han sikrede sejren 6-7(4), 7-6(4), 6-0.

I semifinalen blev 12. seedede no. 266 Bernabe Zapata Miralles (ESP) besejret 6-3, 7-5, og dermed var Torpegaard for 2. gang klar til en finale, hvor han i modsætning til første gang på papiret måtte betegnes som favorit til titlen, idet han i 2018 havde vundet over Jeffrey John Wolf i 2 komfortable sæt i både Winnipeg og Columbus.

Wolf var til gengæld i samme situation, som danskeren i 2016, og han kopierede bedriften, da han sikrede sig titlen efter en uhyre jævnbyrdig kamp, som endte med amerikansk sejr 6-7(4), 6-3, 6-4.
Ved at studere statistikkerne for kampen er det påfaldende, at Torpegaard i egne servepartier var mere afhængig af sin 1. serv end Wolf, der vandt 2 af 3 bolde (67%) bag både 1. og 2. serven, mens danskeren vandt færre bolde (46%) bag 2. serven, men til gengæld 3 af 4 (75%) bag 1. serven, og det må medgives, at Wolf i det etablerede spil, oftest var styrende og trak sig sejrrigt ud af duellerne.

Nøglepartierne i 3. sæt var ved stillingen 2-2 i Torpegaards serv, hvor næsten ingen førsteserver ramte feltet, og derved fik Wolf det afgørende break, som danskeren ikke formåede at tage tilbage, selvom Wolf kun fik en enkelt 1. serv i spil, da han servede for kampen ved 5-4, men 2 gange retur direkte i nettet efter 2. server gav 2 matchbolde, og på den første sluttede en duel efter endnu en 2. serv med dansk baghånd i nettet og sikrede Wolf sejren 6-7(4), 6-3, 6-4.

Det øverste billede er fra Ohio State Tennis’ facebook-side, hvor finalen ligeledes omtales.

Finalen sikrer Torpegaard 48 point til ATP-ranglisten, hvor han mandag kan se frem til et avancement til top 300, hvilket fremadrettet vil forbedre mulighederne for, at han fortsat kan komme ind i Challengers og spille om ATP-point.

Mikael Torpegaard
Foto: Jac Company

Tennisavisen har modtaget ovenstående billede fra Allan Larsen fra Jac Company, som er distributør af FILA Tennis, K-Swiss Tennis, Kirschbaum Stringe & RS bolde i Skandinavien, da firmaet har indledt et samarbejde med Mikael Torpegaard om Fila og K-Swiss.
Allan ser Mikael som en top professionel tennis spiller og meget vellidt som person, og han tilføjer:
Dette er et perfekt match til det som Jac Company gerne vil udstråle“.

Herunder ser Torpegaard tilbage på college-tiden, som han ser som den rigtige beslutning i bestræbelserne på at videreudvikle sig frem mod en professionel karriere.

Herunder er der mulighed for at gense alle Torpegaards kampe ved turneringen i Columbus.

R64: (WC) (330) Mikael Torpegaard (DEN) vs. Ante Pavic (CRO) 6-4, 7-5

R32: Mikael Torpegaard vs. [13] (267) Jose Hernandez-Fernandez (DOM) 6-3, 6-0

1/8-finale: Mikael Torpegaard vs. [3] (247) Norbert Gombos (SVK) 7-6(0), 6-3

Kvartfinale: Mikael Torpegaard vs. (321) Vincent Millot (FRA) 6-7(4), 7-6(4), 6-0

Semifinale: Mikael Torpegaard vs. [12] Bernabe Zapata Miralles (ESP) 6-3, 7-5

Finale: Mikael Torpegaard vs. (WC) (364) Jeffrey John Wolf (USA) 7-6(4), 3-6, 4-6 (søn)

Forrige artikelMandag 14. januar: Caroline Wozniacki i fuld længde på Eurosport 2
Næste artikelIkke godt nok, Tennis Øst!
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.