Mikael Torpegaard opnåede sin karrieres suverænt bedste resultat, da han i sin første ATP Challenger turnering nogensinde vandt finalen over Benjamin Becker fra top 100

Hvis Mikael Torpegaard skulle have en reel chance i finalen ved 2016 Columbus Challenger på Buckeyes hjemmebane i Ohio, var en væsentlig forudsætning, at han ligesom i flere af kampene frem mod finalen fandt et meget højt stabilt niveau, hvilket også blev tilfældet i kampens første sæt.
I 2. sæt blev der tilsyneladende slækket en smule på koncentrationen, hvilket Becker ikke var sen til at udnytte, men i 3. sæt var Mikael helt tilbage på det nødvendige niveau, som kunne sikre ham en sensationel titel i hans første ATP Challenger nogensinde.

Becker indledte med et sikkert serveparti til 1-0 ved 40-15. Mikael førte også 40-15 i sit første serveparti, som han vandt ved 40-30.
Det blev også 40-15 i Beckers næste parti, men en dobbeltfejl og ren vinder på retur gav 40-40, og stillingen blev lige yderligere et par gange efter flere tyske fordele. I 3. forsøg tog Becker omsider partiet til 2-1.

Mikael bragte sig herefter på 40-0 i egen serv, men først ved 40-30 fik han udlignet til 2-2, da han fulgte godt op og afgjorde bolden ved nettet.

I Beckers næste parti var Mikael med til 30-30, hvorefter Becker med sit tredje es og en fremprovokeret dansk fejl kom på 3-2.
Mikael kom igen foran 40-15 i sit eget serveparti, og ved 40-30 udlignede han til 3-3 med et es, men hurtigt efter blev det 4-3 til Becker med et rent serveparti.
Ingen af spillerne havde således haft break-muligheder, og Becker havde endnu ikke vundet flere end 2 bolde i danskerens serv, og det blev heller ikke tilfældet, da Mikael indledte med en dobbeltfejl men fra 40-15 udlignede til 4-4.

Mikael var igen med til 30-30 i tyskerens næste serveparti, og med en dyb velplaceret retur fremtvang han fejl fra tyskeren, som på den næste bold slog Mikaels serveretur ud til dansk break til 5-4.

Da Mikael skulle serve for sættet indledte han med at afslutte en meget lang slagudveksling med en vinder på baglinjen, og han servede sættet rent hjem til 6-4 efter 3 glimrende 1. server, som ikke lod tyskeren komme med i spillet.
Danskeren havde spillet et nærmest fejlfrit sæt på meget højt niveau.

Becker dominerede 2. sæt

Becker kom hurtigt foran 1-0 i 2. sæt efter 40-15 i egen serv, og pludselig mistede Mikael en smule fokus, da han blev brudt rent til 0-2 afsluttende med dobbeltfejl, hvorefter Becker med et rent serveparti holdt fast i sit momentum til 3-0 føring.

Mikael kom på 40-15 i sit næste serveparti, men et tysk stopbold og danskerens 4. dobbeltfejl lukkede modstanderen ind i partiet, hvor han desuden havde et par break-muligheder, som dog blev afværget, og efter et par danske fordele fik Mikael reduceret til 1-3.

I Beckers næste serveparti fik Mikael udlignet en 30-0 føring efter en fabelagtig aktion ved nettet med en skarp flugtning på tværs efter en tysk stopbold, men Becker vandt de 2 næste bolde og kom på 4-1.

Mikael bragte sig i nye problemer i sit næste serveparti, hvor et oplagt smash blev sendt ud til 0-30, og ved 15-30 betød 2 relativt nemme fejl, at han blev brudt igen til 1-5, og Becker holdt derefter serv ved 40-30, og han vandt 6-1 i 2. sæt, hvor Mikael ikke var på samme niveau som i 1. sæt.
Førsteserve-procenten var faldet fra 70 i 1. sæt til 48, hvilket var en væsentlig medvirkende årsag, og der var samtidig et større antal fejl, mens Becker gennem hele sættet spillede på et stabilt niveau, og han øgede førsteserv-procenten fra 70 til 81.

Torpegaard tilbage på sporet i 3. sæt

Mikael indledte 3. sæt med en fejl, som formentlig skyldes, at strengen røg, og med en ny ketsjer tabte han også de 2 næste bolde, og han var nede med 3 break-muligheder, som han dog afværgede efter flere gode server, og efter 2 danske fordele sikrede han sig 1-0 føring i sættet, men Becker fortsatte med at serve stabilt, da han udlignede til 1-1.

Mikael havde tilsyneladende genfundet sit stabile niveau fra 1. sæt, da han i et velspillet serveparti bragte sig på 2-1 fra 40-15.
Becker kom foran 40-0 i næste serveparti, men efter en dobbeltfejl og et par danske vindere blev stillingen 40-40, og Mikael spillede sig derefter frem til break-mulighed, som Becker afværgede, men efter en af kampens længste dueller blev det igen dansk break-mulighed, som også blev afværget, da Mikael sendte en longline baghånd en anelse udenfor sidelinjen, og Becker holdt alligevel serv til 2-2.

Mikael kom en smule under pres i næste serveparti efter et mislykket net-angreb til 15-30, men han sikrede sig alligevel partiet på sin 2. fordel og kom på 3-2.
Kampen forekom på dette tidspunkt stadig at være helt åben.

Ved 30-0 i Beckers næste serveparti lagde Mikael en perfekt stop-halvflugtning til 30-15, og med en dobbeltfejl blev det 30-30, hvorefter Becker selv lagde en perfekt kort bold, men en dobbeltfejl betød 40-40, og herefter spillede Mikael sig frem til break-mulighed, som blev afværget, men på endnu en mulighed og en dansk vinder brød Mikael tyskerens serv til en afgørende 4-2 føring.

Da Mikael kom på 15-0 i egen serv, var Becker tæt på at smadre sin ketsjer i frustration, men han fik udlignet til både 15-15 og 30-30, inden Mikael med en følt stopbold og efterfølgende servevinder bragte sig på seriøs vinderkurs med 5-2.

Da Becker servede for at blive i kampen, sendte han først 2. bolden i nettet, og derefter blev det 0-30 efter endnu en fejl, og en fejl fra Beckers forhånd gav 3 danske matchbolde, hvoraf de 2 første blev afværget, men på den tredje afsluttede Mikael med en flot forhånd, som Becker ikke kunne returnere, og danskeren kunne strække hænderne i vejret efter karrierens hidtil største triumf.

Resultatet betyder samtidig, at Mikael Torpegaard ifølge live-ranking vil være no. 371 på den nye ATP-rangliste med 120 point, og dermed overhaler han Frederik Løchte Nielsen, som bliver no. 424 med 100 point på den nye liste.

På nedenstående link er der et interview med Mikael efter triumfen, som har i løbet af turneringen har fået en realistisk fornemmelse af, hvilket niveau der kræves for at klare sig som professionel efter college, og at han er i stand til at begå sig mod disse spillere.

Træerne vokser som bekendt ikke ind i himlen, hvilket kunne være blevet tilfældet, hvis Mikael Torpegaard også havde vundet double-rækken sammen med sin finske college-makker Herkko Pollanen, men det 4. seedede dansk-finske par tabte lørdag semifinalen i to tætte tiebreaks 7-9 og 5-7 til Mikelis Libietis (LAT)/Dennis Novikov (USA), der lige inden single-finalen vandt double-titlen over Philip Bester/Peter Polansky (CAN) 7-5, 7-6(4).

Alle kampe på Court 1, hvor de fleste af Mikaels kampe er spillet, kan genses på http://livestream.com/ATP/columbus2016centrecourt ved at klikke på “Event Posts” ikonet øverst til højre.