Frederik Løchte Nielsen tabte i 2. runde i single, hvor han blev behandlet under medical timeout. Det forhindrede ikke, at han sammen med Johan Brunstrom vandt kvartfinalen i double

Efter Davis Cup kampene mod Sverige sidste weekend efterfulgt af en flyvetur tilbage til USA og overstået “jetlag” fortsatte Frederik Løchte Nielsen ad vinder-sporet, da han onsdag gik videre fra 1. runde i både single og double ved Charlottesville Men’s Pro Challenger i Texas.

Torsdag spillede Løchte igen 2 kampe i Charlottesville, da han i 2. runde i single mødte Tommy Paul (USA), der er no. 320 på ATP ranglisten, hvilket er 30 pladser lavere end danskeren.
Tennis-kendere er dog ganske godt klar over, at den 18-årige Paul er et af de navne, man bør skrive bag øret, idet han for et par måneder siden var i finalen ved juniorernes udgave af US Open, hvor han tabte til junior-ranglistens no. 1 Taylor Fritz, og tidligere på året vandt han titlen ved French Open.

Derfor var opgaven for Løchte noget sværere, end det umiddelbart tydede på ifølge rangeringen.
Det blev ikke meget bedre af, at Løchte ved stillingen 3-2 i 1. sæt, hvor begge havde holdt serv, fik brug for behandling ved en medical timeout, som kommentatoren på Livestream vurderede var omkring det ene skulder-blad.

I det første parti efter timeout blev Løchte brudt, og han tabte derefter sættet 3-6.
Han fik dog en god start på 2. sæt, hvor han bragte sig foran med et break til 3-1, og han  var på vej til at konsolidere break’et med 30-0 føring i sit eget efterfølgende serveparti, men på de næste 3 bolde, slog Løchte en løs forhånd i bundet af nettet uden for alvor at være presset til det, og på den næste bold kom der en ny fejl fra forhånden, da bolden blev slået cross over sidelinjen.

Løchte blev brudt igen, da han servede ved 3-3, men i modsætning til det første break var det denne gang ikke som følge af løse fejl, men efter glimrende spil fra Paul, som først pressede Løchte til en fejl i forhånden og derefter slog en vinder fra baghånden, og det blev 15-40, da Løchte ikke kunne holde en flugtning på en god returnering indenfor linjen. Ved 30-40 hjalp netkanten med at løfte en cross baghånd fra Løchte over sidelinjen.

Ved 4-3 skaffede Løchte sig 2 muligheder for at bryde tilbage med det samme ved 15-40, men en velplaceret bold helt nede i forhånds-hjørnet pressede Løchte til at slå for langt, og på den næste returnerede han en velplaceret 1. serv i nettet.
Løchte fik en ny break-chance, da han pressede Paul til at slå en forhånd langt ud, men en længere slagudveksling, hvor begge spillere satte boldene tæt på linjerne, endte med at en bold fra Løchte havnede lige udenfor.
En forhåndsvinder fra Paul, som derefter pressede Løchte til at forsøge et lob, som han ikke kunne kontrollere, afgjorde partiet til 5-3 føring.

Da Løchte i sit næste serveparti skulle forsøge at tvinge Paul til selv at serve for kampen, indledte han med en dobbeltfejl, og det blev 0-30 efter en baghånd over linjen, hvorefter Paul pressede Løchte til endnu en fejl, som gav 0-40 og dermed 3 matchbolde.
Med en ren forhånds-vinder på næste serv afgjorde Paul kampen, som han vandt med cifrene 6-3, 6-3

Løchte/Brunstrom fortsætter dominansen i double

Efter singlen fik Løchte en lille pause, mens der blev spillet endnu en single på centrecourt, hvorefter han sammen med Johan Brunstrom igen skulle på banen for spille kvartfinale i double mod Adrien Bossel (SUI)/Mitchell Krueger (USA).

Det 1. seedede dansk-svenske par fortsatte deres sejrs-stime, da de vandt en jævnbyrdig kamp 7-6(3), 7-5.
Det skandinaviske par blev ganske vist brudt i Løchtes 2 første servepartier, men til gengæld brød de begge gange direkte tilbage ved at vinde Kruegers servepartier, ligesom de vandt den afgørende tiebreak.

I 2. sæt faldt afgørelsen i Kruegers serv ved 5-6, efter at begge par sættet igennem havde holdt serv forinden. Ved 30-30 blev en god dyb retur fra Løchte fulgt op ved nettet af Brunstrom, der efter 2 smash-forsøg skaffede matchbold, som Løchte efter makkerens gode retur, som Bossel lagde til rette for danskeren, elegant lagde i det åbne område på banen.

Semifinalen på Livestream efter ekstra hviledag

Løchte/Brunstrom skal i semifinalen møde 3. seedede Peter Polansky/Adil Shamasdin (CAN), som mere problem-frit havde vundet 6-1, 6-1 i kvartfinalen mod Bjorn Fratangelo (USA)/Joshua Milton (GBR).

Den anden semifinale blev afviklet fredag, hvor 2. seedede Chase Buchanan/Tennys Sandgren (USA) vandt over 4. seedede David O’Hare (IRL)/Joe Salisbury (GBR) 6-1, 6-3.

Efter at have spillet 2 kampe både onsdag og torsdag og fået behandling under timeout i singlen er Løchte formentlig godt tilfreds med, at arrangørerne har placeret deres semifinalen lørdag, hvor den spilles som 1. kamp på centrecourt kl. 17 dansk tid.

Kampen kan følges på Livestream herunder, hvor man desuden kan gense alle kampe på banen, herunder også ovennævnte single og double fra torsdag.

Efter lørdagens double kan man desuden følge semifinalerne i single, hvor den første er (304) Henri Laaksonen (SUI) vs. (533) Noah Rubin (USA), som er videre fra kvalifikationen.
Derefter (364) Dimitart Kutrovsky (BUL) vs. (320) Tommy Paul (USA).
Sidstnævnte fulgte sejren over Løchte op med sejr i kvartfinalen over (314) Alex Kuznetsov (USA) 6-3, 6-1.

 

Forrige artikelWTA: Zhuhai elite trophy – Svitolina sidste semifinalist
Næste artikelWTA: Zhuhai elite trophy – Venus Williams i top 10 og finalen
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.