Elina Svitolina overlevede Carla Suárez Navarro fredag ​​og snuppede den fjerde og sidste plads i semifinalen i $ 2,15-millioner turneringen Huajin Securities WTA Elite Trophy Zhuhai.

Begge spillere havde slået Andrea Petkovic i deres første round robin kampe, ville vinderen af ​​denne kamp gå videre til semifinalerne. Og det var den 8. seedede Svitolina der kom ud på toppen, kæmpede sig tilbage efter at have droppet et maraton 80 minutters første sæt – og hun var bagud 2-0 i det tredje sæt – men kom tilbage i9gen og besejrede Suárez Navarro efter to timer og 37 minutter, 6-7 (4), 6-1, 6-3.

“Det var sådan en vanvittig kamp i dag,” sagde Svitolina i sit baneinterview efter kampen.

“Jeg spillede rigtig godt derude, og Carla spillede også rigtig godt. Det var en maraton match og virkelig hård naturligvis, men jeg er virkelig tilfreds med, hvordan jeg spillede i dag. Det er en stor gevinst.”

Det ukrainske stjernefrø gav en særlig tak til publikum for deres støtte hele vejen igennem.

“Det var fantastisk support i dag. Uden jer vil vi sandsynligvis ikke ville have spillet en kamp så stor,” sagde hun. “Det er virkelig en fantastisk følelse, når fans som disse ser og støtter dig.”

Sammen med Svitolina i finalen vil være Venus Williams, Karolina Pliskova og Roberta Vinci, som alle sikrede deres Semifinale billetter i Zhuhai torsdag.

Williams og Pliskova havde begge kvalificeret efter at være gået 2-0 i deres respektive round robin grupper, mens Vinci var 1-0 i hendes gruppe, men kvalificeret efter Caroline Wozniacki trak sig mod Svetlana Kuznetsova og efterfølgende trak sig ud af turneringen – alle potentielle scenarier førte til at Vinci kom igennem.

I lørdagens semifinaler vil vi se Williams spille mod Vinci og Pliskova spille mod Svitolina.

“Det er altid så svært at spille mod alle – mod Venus mod Roberta, mod Karolina – alle har en god sæson,” sagde Svitolina. “Selvfølgelig er det i slutningen af ​​sæsonen, og jeg vil forsøge at give alt, hvad jeg har Karolina er en god spiller Hun havde et fantastisk år Naturligvis har hun nogle ting, der holder hendes spil igang -…som hendes server – og hun spiller også bedre, når hun er foran.

“Jeg vil bare gå ud og nyde det jeg har virkelig intet at tabe Det er en stor turnering, fans er fantastiske, en stor bane -.. Så mange ting at nyde, og are det at være med er fantastisk for mig. ”

Anna Karolina Schmiedlova (SVK) d [4] Roberta Vinci (ITA) 6 – 1 6 – 0

[7] Madison Keys (USA) d [12] [WC] Saisai Zheng (CHN) 6 – 3 6 – 2

[8] Elina Svitolina (UKR) d [2] Carla Suárez Navarro (ESP) 6 – 7 (4) | 6 – 1 6 – 3

Lørdagens semifinaler afvikles således – danske cirka tider:

09:30 – [1] Venus Williams (USA) V [4] Roberta Vinci (ITA)
12:00 – [3] Karolina Pliskova (CZE) V [8] Elina Svitolina (UKR)