En oplagt Venus Williams vandt over Roberta Vinci på 65 minutter og er nu kommet i Zhuhai WTA Elite Trophy finalen. Det var hendes 40de sejr i år.

Sidste gang de to spillede var der næsten ikke noget der adskilte dem – Williams måtte faktisk kæmpe mod en matchbold for at slå Vinci i semifinalen i Wuhan Åben for en måned siden.

Men denne gang var det ensrettet trafik fra start til slut, da 1.seedede Williams havde nogle store server og grundslag ud i hjørnerne igen og igen. Hun brød serven seks gange – herunder i det sidste parti – på vej til en 6-2, 6-2 sejr.

“Wow, første finale her – Jeg er meget beæret over at være i den første finale i Zhuhai!” sagde Williams i sit bane interview efter kampen. “I dag var ikke en let kamp – hvert spil var virkelig godt kæmpet, og hun gav mig aldrig nogen point Hun havde et fantastisk år, og jeg følte jeg virkelig fortjente sejren i dag.”.

Williams har ikke kun forbedret til 5-0 mod Vinci, men det var også hendes 40de sejr i år – en milepæl, hun ikke har ramt siden tilbage i 2008.

Ni af disse sejre er kommet i Kina – seks for at vinde Wuhan titlen, tre hidtil i Zhuhai.

“Kina har været god for mig i år!” sagde Williams. “Jeg spillede godt i Wuhan, og nu en anden finale her i Zhuhai, og jeg håber, at jeg kan vinde endnu en kamp. Det bliver ikke nemt -.. Jeg ser frem til det”

Og hvad synes den 7 dobbelte Grand Slam mester om turneringen, som er i sit første år?

“Det er bare en oplevelse for spillerne – det har været fantastisk,” sagde Williams. “Selvfølgelig, deltagelsen fra fans er endnu et fantastisk øjeblik. Og engagement i byen. Igen, fantastisk.

“Så alle disse ting er perfekte, og det bliver bedre og bedre.”

Williams vil spille i den 78. WTA finale i sin karriere. Hun er 47-30 i de første 77.

Vincis 2015 sæsonen er nu afsluttet, men hvilken finish, det var. Efter at have gået ind i US Open med en 21-20 record og rangeret som nr.43, vil italieneren nu slutte godt inde i Top 20 takket være tre store resultater – hendes første Grand Slam finale i Flushing Meadows og semifinaler i Wuhan og her.

Den anden emifinalen stod mellem Pliskova og Svitolina og her sejrede Pliskova 63 61

Finalen i morgen