For Caroline handler det såvel om æren i form af en titel som om at score plus point til WTA Finals Singapore deltagelse.

Caroline er nu nummer 6 på rankinglisten. Men mere interessant på denne tid af året er racelisten, point optjent i indeværende kalenderår og afgørende for, hvilke otte spillere, der deltager i Year end Championship i Singapore. Her er Caroline nummer 6 med mulighed for at avancere til nummer 5, hvis hun vinder turneringen. Ingen kan overhale hende i Tokyo, men Johanna Konta kan komme tæt på, hvis hun vinder turneringen og Caroline ryger tidligt ud. Nærmeste konkurrent til den sidste, adgangsgivende 8. plads Kristina Mladenovic er allerede ude i Tokyo og kommer derfor ikke nærmere i denne omgang. De næste mulige trusler Svetlana Kuznetsova, Coco Vandeweghe og Sloanne Stepens spiller ikke i denne uge, og rykker således heller ikke tættere på lige nu. Det ser meget godt ud for Caroline, men der er forsat mange point i spil, inden det afgøres, hvem der deltager i Singapore, så Caroline skulle gerne optjene nogle gode plus point hurtigst muligt, så vi kan ånde lettet op.

Hvordan skal man vurdere Carolines muligheder i Tokyo turneringen?

Seedningen er den officielle mulighed. Men seedningen i egenskab af krystalkugle har i den senere tid ramt en del forbi såvel med hensyn til Caroline som til de øvrige spillere. Dels fordi spillerniveauet generelt er højt, forskellen på spillerne er efterhånden meget lille dels fordi spillerne svinger fra turnering til turnering, fra kamp til kamp, ja faktisk af og til også fra parti til parti. Disse to forhold i en sport, hvor tingene som oftest afgøres på små marginaler, gør turneringernes udfald ret så uforudsigelige. Spillernes aktuelle dagsform er en af de helt afgørende faktorer – blandt mange andre. Men lad os se på, hvordan det kunne forme sig for Caroline.

Carolines mulige veje gennem Tokyo turneringen.

Caroline sidder over i første runde.

I 2. runde møder hun enten Shelby Rogers, 24 år, nummer 59, højeste placering i karrieren nummer 48, sluttede 2016 som nummer 60, head to head 1-1 eller (WC) Risa Ozaki, 23 år, nummer 92, højeste ranking i karrieren nummer 70, sluttede 2016 som nummer 94, head to head 0-0.
Hvis det går efter ranking, møder Caroline Shelby Rogers, en spiller der godt kan volde problemer, men som Caroline bør besejre.

I 3. runde, kvartfinalen, siger seedningen, at Caroline møder 5. seeded Dominika Cibulkova, 28 år, nummer 9 på rankinglisten, højeste ranking i karrieren nummer 4, sluttede 2016 som nummer 5, head to head 9-4.
Men der kan sagtens stå en anden spiller på den anden side af nettet. Carla Suarez Navarro, 29 år, nummer 36, højeste placering i karrieren nummer 6, sluttede 2016 som nummer 12, head to head 5-2 eller Katerina Siniakova, 21år, nummer 50, højeste i karrieren nummer 36, sluttede 2016 som nummer 49, head to head 2-1, Carolines noget overraskende banekvinde i finalen i Båstad.
Alle tre kan udfordre Caroline, men hun kan også slå dem alle – selvfølgelig hver for sig – når hun “bare” præsterer på sit sædvanlige niveau.

4. runde, semifinalen, byder efter seedningen på Garbine Muguruza som modstander, verdens nummer 1, dobbelt Grand Slam vinder, en dominerende spiller i verdenstoppen. Head to head 2-3.
Et alternativ kunne være Carolina Garcia, head to head 2-0, som vil være være en betydeligt mindre udfordring end Muguruza, men noget af en overraskelse, hvis hun når så langt.
Men Caroline har slået Muguruza før, og hun er ikke uovervindelig. Caroline skal op på sit højeste niveau og i sit højeste gear, medens Muguruza helst ikke rammer en fejlfri dag.

Finalen ligger til et møde med 2. seeded Karolina Pliskova, verdens nummer 4, head to head 5-3. Alternativer kan være 4. seeded Johanna Konta, nummer 7 i verden, som Caroline aldrig har slået eller 7. seeded Angelique Kerber, head to head 5-8.
Hver af de 3 modstandere er en markant udfordring, som det kræver Carolines højeste niveau at matche. Resultatet er ret så uforudsigeligt uanset hvem, der måtte blive modstanderen. I kampe mellem Pliskova og Caroline samt mellem Kerber og Caroline har vi set, at alt kan ske. Det kan det nok også mod Konta, som på det seneste har været knapt så effektiv, som vi ellers har set hende.
Der er optræk til neglebiderkampe, hvis Caroline når så langt som til at møde en af de tre her i finalen.

Afgørende faktorer for Caroline udover dagsformen.

Dem er der som altid mange af, men her er et bud på nogle af de væsentlige.

1. Caroline skal serve præcist og skarpt.
2. Carolines grundslag skal være præcise og skarpe, hun skal udnytte sin stærke forhånd og baghånd ned af linien ved enhver fornuftig mulighed.
3. Caroline skal turde at gå ind i banen, tage bolden tidligt og presse modstanderen med aggressive returneringer på serv og grundslag.
4. Caroline skal turde gå efter netspillet med præcise og skarpe flugtninger.
5. Caroline skal først og fremmest konsekvent gennemføre sin offensive tilgang, som jo er tæt på at sidde i skabet.

Jamen, et er jo det hele, der skal fungere perfekt? Ja, der er ingen lette genveje eller lave gærder. Caroline skal spille sit gode all round spil på det høje niveau, der har givet fremragende resultater det seneste års tid, hvor hun har holdt fast i sit eget spil. Hun har vist overfor sig selv og omverdenen, at hun kan det – at hun kan det hele.

Forrige artikelDagens kampe tirsdag 19. september: Wozniackis modstander i Tokyo findes tirsdag formiddag
Næste artikelITF Antalya: Clara Tauson optjener point til WTA-ranglisten i Pro Circuit debut
Avatar photo
Ole Jørgensen har siden 1992 har været aktiv i den lokale tennisklub bl.a. som formand for klubben i 10 år, som træner, som holdleder på et motionist turneringshold og som aktiv spiller. På den globale scene er hans store interesse dels udvikling og tendenser på og omkring WTA-touren og dels den enkelte spillers udnyttelse af sit potentiale. Oles interesse for udviklingen på WTA-touren, som han har fulgt nøje, startede især da Caroline Wozniacki vandt Wimbledon som junior.