I denne uge deltager Clara Tauson for første gang i karrieren i en Pro Circuit turnering, hvor hun har sikret sit første point til WTA-ranglisten

Hvis man følger med i Tennisavisens dækning af Danske spillere, der deltager i internationale turneringer, er man ikke i tvivl om, at der skal noget ekstraordinært til for blot at få sit navn på WTA-ranglisten, hvor no. 6 Caroline Wozniacki, no. 481 Karen Barritza og no. 796 Emilie Francati i øjeblikket er de eneste Danskere.

For at få sit navn på WTA-ranglisten, skal man have optjent mindst 10 point eller have opnået point i mindst 3 turneringer på Pro Circuit touren hos kvinderne.

14-årige Clara Tauson deltager i denne uge for første gang i en $15.000 turnering, Tennis Organisation Cup i Antalya, hvor hun var oversidder i 1. kvalrunde, og mandag vandt Clara 6-2, 6-0 i kval-finalen over 22-årige Amelia Stuart (GBR).

Dermed var Clara videre til hovedturneringen, hvor hun i 1. runde (R32) fik en flyvende start mod 24-årige Rebeca Pereira (BRA), idet hun vandt 1. sæt 6-0 uden at modstanderen havde en eneste break-mulighed.

2. sæt blev dog væsentligt mere jævnbyrdigt, og Clara blev brudt i det første parti, hvor hun havde ført 40-30, og Pereira holdt derefter serven rent til 2-0, og hun havde desuden break-mulighed til 3-0 ved 30-40, men Clara fik afværget muligheden, og i stedet brød hun selv tilbage på sin 3. mulighed til 2-2.

“Bryde”-kampen fortsatte også de næste 3 partier, hvor Pereira brød til 3-2, og Clara brød tilbage til 3-3 trods 40-15 til Brasilianeren, som udnyttede sin 3. break-mulighed ved 0-40 i Claras serv til 4-3, og derefter lykkedes det for Pereira at holde serv til 5-3.

Clara holdt sig inde i sættet, da hun holdt serv til 5-4 efter 40-15, hvorefter Pereira kunne serve for 2. sæt, og hun havde sætbold ved 40-30, men den blev afværget, og i stedet brød Clara tilbage til 5-5, hvilket hun fulgte op med et rent serveparti til 6-5.

Da Pereira servede for at blive i kampen, spillede Clara sig frem til 2 matchbolde, og den første blev udnyttet til samlet sejr 6-0, 7-5, og dermed er det første point til WTA-ranglisten “sat i banken”.

I 1/8-finalen møder Clara 16-årige Vitalia Stamat (MDA), som ligeledes er videre fra kvalifikationen.
Stamat mødte i 1. runde 4. seedede 24-årige Melis Sezer (TUR), som efter at have vundet 1. sæt havde fordel til 6-5 i 2. sæt, men Stamat brød i stedet til 6-5 og servede 2. sæt rent hjem, hvorefter hun sendte Sezer ud af turneringen med cifrene 3-6, 7-5, 6-2.

På papiret ligner det en enestående mulighed for endnu en sejr til Clara, da Stamats bedste ITF-resultat er en semifinale i en Grade 5 i hjemlandet, Moldavien, men sejren over 4. seedede Sezer indikerer, at der ikke venter en “walkover” til Clara.

Forrige artikelCaroline Wozniacki i titelforsvar i Toray PPO Tennis i Tokyo og igang med efterårets slutspurt.
Næste artikelDagens kampe onsdag 20. september: Muguruza og Pliskova træder ind i turneringen
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.