Sofia Nami Samavati skabte spænding om udfaldet, da hun vandt 2. sæt mod Tyrkiets 1. single. Rebecca Munk Mortensen og Johannes Christine Svendsen vendte 0-5 til sejr i doublen

I Tennisavisens optakt til denne uges turneringer var der ikke stillet de helt store forventninger til det danske Billie Jean King Cup hold inden den første puljekamp mod Tyrkiet, ikke mindst da Tyrkiet havde fordel af hjemmebane og råder over spillere, der er væsentligt højere rangeret end danskerne.

Desuden var der i den første kamp mellem de to 2. singler no. 324 Pemra Ozgen og 17-årige no. 1168 Johannes Christine Svendsen mange års erfaring til forskel, idet 35-årige Ozgen har spillet Fed Cup for Tyrkiet siden 2001.

Foto: Thomas Svendsen – Pemra Ozgen

Ved at følge kampen på livescore kunne det konstateres, at Johanne havde problemer med at få 1. serven i spil, og da hun vandt meget få point bag 2. serven var stillingen lynhurtigt 0-4.
Desuden viser statistikken, at Ozgen satte samtlige 1. server i spil, men i løbet af sættet fik Johanne dog løftet 1. serveprocenten til knap 60, og det lykkedes både at vinde et parti i egen serv og tage det ene break tilbage, inden Ozgen lukkede sættet 6-2.

BJKC Group I 2022
Foto: Thomas Svendsen – Jens Anker Buus Andersen og Johanne Christine Svendsen

I 2. sæt fulgte Johanne bedre med, og hun havde i løbet af sættet 7 break-muligheder, hvoraf de 2 blev udnyttet, men da Ozgen udnyttede halvdelen af sine 8 break-muligheder, blev resultatet tyrkisk sejr 6-2, 6-3.

BJKC Group I 2022
Foto: Thomas Svendsen – Johanne Christine Svendsen

I den næste kamp mellem de to nationers 1. singler var der ikke samme aldersforskel, idet både Ipek Oz og Sofia Nami Samavati er 22 år, men Oz er mere end 200 pladser højere rangeret end Sofia, der er no. 484, og Oz har desuden tidligere optrådt et par gange på Tyrkiets Fed Cup hold.

Da Sofia blev brudt ved 1-1 efter 15-40, og Oz fulgte op med et rent serveparti til 3-1 og senere vandt sine næste 2 servepartier efter 40-15 var 1. sæt tilsyneladende afgjort, men da Oz servede for sættet, afværgede Sofia 3 sætbolde, inden det lykkedes at bryde tilbage og udligne til 5-5.
Efterfølgende blev Sofia dog straks brudt igen, hvorefter Oz afgjorde sættet med et rent parti til 7-5.

BJKC Group I 2022
Foto: Thomas Svendsen – Sofia Nami Samavati

I 2. sæt kom Sofia flyvende fra start, idet hun efter 8 vunde point på stribe førte 2-0, men Oz brød straks tilbage og udlignede til 2-2.
Derefter havde Sofia ved 30-40 en break-mulighed, som Oz afværgede, hvorefter kampen blev afbrudt i 3 timer på grund af regn.

Foto: Thomas Svendsen – Jens Anker Buus Andersen og Sofia Nami Samavati

Da kampen blev genoptaget, havde Sofia igen en break-mulighed, som dog ikke blev udnyttet, men i det næste tyrkiske serveparti, lykkedes det omsider for Sofia at bryde serven til 5-3.
Oz brød dog straks tilbage til 4-5, men med endnu et break sikrede Sofia sig 2. sæt 6-4.

I 3. sæt blev Sofia brudt fra start, men hun brød rent tilbage til 2-2, men hun blev derefter brudt til både 2-3 og 2-5, hvorefter Oz kunne serve sejren hjem 7-5, 4-6, 6-2, og dermed førte Tyrkiet 2-0.

Derfor kunne Dansk Tennis Forbund (DTF) konstatere, at Tyrkiet blev vinder af kampen, hvorved den afsluttende double blev en bonus-kamp, som ikke kunne ændre ved, at Tyrkiet havde vundet opgøret.

Oprindeligt fremgik det af holdopstillingen, at Johanne og Sofia skulle spille doublen, men i stedet blev 16-årige Rebecca Munk Mortensen sat til at spille sammen med Johanne.

Ligesom i Johannes single var der tilsyneladende nogle debut-nerver, der skulle rystes af, idet danskerne fik en rædselsfuld start på opgøret, da Tyrkiet kom foran 5-0, inden danskerne omsider kom på tavlen, da de både tog det ene break tilbage og derefter afværgede en sætbold og reducerede til 2-5, men det tyrkiske par Berfu Cengiz og Ipek Oz kunne derefter sikre 1. sæt 6-2.

Foto: Thomas Svendsen – Johanne Christine Svendsen, Rebecca Munk Mortensen

Du unge danskere havde dog fornemmet, at de godt kunne være med, og efter et jævnbyrdigt sæt med flere breaks undervejs, brød danskerne serven for 3. gang i sættet, da det tyrkiske par servede ved 4-5.

Danskerne blev brudt i det første parti i 3. sæt, men derefter stod der Danmark på resten af kampen, og derved blev 0-5 i 1. sæt vendt til dansk sejr 2-6, 6-4, 6-1.

BJKC Group I 2022
Foto: Thomas Svendsen

Selvom det blev til dansk nederlag på 1-2, kan der godt kippes med dannebrog og ønske Rebecca og Johanne tillykke med sejren i deres første double for det danske Billie Jean King Cup hold.

BJKC Group I 2022
Foto: Thomas Svendsen – Tilfreds holdkaptajn efter doublen

Tirsdag kl. 10 møder Danmark Serbien, der vandt 2-1 over Estland, der overraskende førte 1-0 efter 2. singlen, hvor no. 895 Maileen Nuudi vandt 6-3, 6-2 over no. 432 Dejana Radanovic.

Forrige artikelATP Masters Monte Carlo: Holger Rune klar til revanche mod Karatsev
Næste artikelMasters Monte Carlo: Sæsonens største sejr til Holger Rune
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.