Efter en weekend med Challenger titel og 2 sejre i kvalifikationen får Holger Rune en hviledag, inden revancheopgør mod Aslan Karatsev om kamp mod Casper Ruud

Den forløbne uge i Sanremo bød på flere positive oplevelser for 18-årige Holger Vitus Nødskov Rune, idet han med hjælp fra en italiensk “mirakemager” tilsyneladende er kurreret for de rygproblemer, der forleden tvang ham til at trække sig fra ATP Masters i Miami.
Desuden fandt Holger tilbage på sejrssporet, da han vandt sin 5. Challenger-titel i karrieren.

Challenger Sanremo: Holger Rune vinder femte Challenger titel

Selvom Holger i turneringen kun mødte spillere udenfor top 200, kan sejrene alligevel medvirke til at styrke selvtilliden i de efterfølgende kampe, hvilket Holger i høj grad fik brug for, da han allerede få timer efter finalesejren i Sanremo skulle være klar til at spille sin første kamp i kvalifikationen til ATP 1000 Rolex Monte-Carlo Masters.

I modsætning til finalen i Sanremo, hvor Holger efter et suverænt 1. sæt overlod for meget initiativ til sin modstander, inden han i 3. sæt vendte 2-4 til samlet sejr 6-1, 2-6, 6-4, havde han fuldt fokus på opgaven i hele kampen mod no. 119 Radu Albot (MDA).
Statistikken fra kampen fortæller, at Holger vandt 2 af 3 point, når Albot måtte ty til 2. serven, hvorimod han selv vandt 3 af 4 point bag sin egen 2. serv, og den logiske konsekvens heraf blev en sikker sejr 6-2, 6-3.

I søndagens kvalfinale mødte Holger ranglistens no. 70 Maxime Cressy (USA), der – trods sin højere rangering – på forhånd ikke var levnet de store chancer hos bookmakerne, og på et tidspunkt i 2. sæt, hvor Holger havde break-mulighed til dobbelt-break, blev tilbudt pengene igen 67 gange på live odds.

I tennis er point-systemet dog indrettet på en måde, hvor en kamp pludselig kan vende, uanset hvor sort det ser ud, og det så virkelig sort ud for Cressy, der i 1. sæt blev brudt 3 gange, hvilket 3 dobbeltfejl i hans første serveparti og yderligere 2 dobbeltfejl i det næste var stærkt medvirkende til, hvorimod Holger selv havde fuld kontrol over sine servepartier.
Dog var der et enkelt “udfald” i 1. sæt, da Holger var foran med dobbelt-break ved 4-1, idet en stopbold i nettet og et par yderligere sjældne fejl gav Cressy det ene break tilbage, men da Holger igen strammede koncentrationen, vandt han sættet sikkert 6-3.

Efter endnu et break tidligt i 2. sæt fortsatte Holger med at vinde sine egne servepartier overbevisende, hvorimod Cressy var på nippet til at blive brudt igen, hvilket fremkaldte det førnævnte tilbud om 67 gange pengene tilbage, men Cressy bevarede dog kontakten og den spinkle mulighed for at bryde tilbage.

Medvirkende til amerikanerens besvær i egne servepartier var desuden kvaliteten af Holgers returneringer, og flere gange diskede den danske teenager op med sublime vindere i pressede situationer.

Da Holger havde muligheden for at lukke kampen, var det imidlertid igen en stopbold i nettet og et par sjældne danske fejl, der åbnede muligheden for en amerikansk break-mulighed, som blev udnyttet, og da Cressy fulgte op ved at vinde sit næste serveparti, var der pludselig uventet spænding om kampens udfald.

Holger vandt derefter sit serveparti til 6-5, og han fik igen lagt pres på Cressy, der i sit næste serveparti i første omgang reddede en matchbold, men en dobbeltfejl på den næste matchbold afgjorde kampen, som Holger således vandt 6-3, 7-5.

Cressy var dog så heldig, at han efter afbud fra Gael Monfils alligevel er med som Lucky Loser i hovedturneringen, hvor han næppe er utilfreds med, at han i 1. runde møder no. 55 Laslo Djere (SRB), og i tilfælde af sejr enten 16. seedede Lorenzo Sonego (ITA) eller no. 42 Ilya Ivashka.

Den indplacering havde Holger formentlig gerne byttet med, idet han tidligere har vundet over Sonego, men Holger er dog ikke uden chance, når han i 1. runde møder no. 31 Aslan Karatsev, som Holger var tæt på at presse ud i 3 sæt forleden ved ATP 250 i Marseille på hardcourt.

ATP 250 Marseilles: Karatsev afværgede 4 sætbolde mod Holger Rune, der sendte Grand Slam vindere ud i double

Hvis det lykkes for Holger at få revanche, når han tirsdag møder Karatsev, venter en langt større udfordring mod 4. seedede Casper Ruud, der 2 gange sidste år gav Holger en lektion i grustennis 6-2, 6-1 i 1. runde i Monte Carlo og senere 6-0, 6-2 i 1/8-finalen i Båstad.

Titlen i Sanremo betyder, at Holger på den nye rangliste mandag har 802 point, og derved opnår Holger sin hidtil bedste rangering som no. 79.
Desuden har Holger efter sejrene i kvalifikationen 25 point i banken til næste uges rangliste, hvor han i tilfælde af sejr over Karatsev vil nærme sig top 70.

I dette opslag hos ATP gives et indblik i de forberedelser, der ligger til grund for de resultater, som Holger har opnået.

Herunder mandagens program fra Monte Carlo, hvor TV 2 Sport X dækker turneringen, og hvis muligt bliver Holgers kamp tirsdag også vist på kanalen.
Alle kampe ved turneringen kan desuden følges på Tennistv.com, der endvidere viser doubler.

Court Rainier III – start 1100
Fabio Fognini (ITA) vs. Arthur Rinderknech (FRA)
(WC) Stan Wawrinka (SUI) vs. Alexander Bublik (KAZ)
(9) Jannik Sinner (ITA) vs. (PR) Borna Coric (CRO)
(WC) Jo-Wilfried Tsonga (FRA) vs. Marin Cilic (CRO)

Court Des Princes – start 1100
Sebastian Korda (USA) vs. Botic Van De Zandschulp (NED)
(12) Diego Schwartzman (ARG) vs. Karen Khachanov
(13) Pablo Carreno Busta (ESP) vs. (Q) Sebastian Baez (ARG)
(11) Hubert Hurkacz (POL) vs. (Q) Hugo Dellien (BOL)

Court 2 – start 1100
Albert Ramos-Vinolas (ESP) vs. Tallon Griekspoor (NED)
Alex De Minaur (AUS) vs. (Q) Bernabe Zapata Miralles Zapata (ESP)
Double kamp

Court 9 – start 1100
Double kamp
Federico Delbonis (ARG) vs. (Q) Jaume Munar (ESP)
Double kamp

Court 11 – start 1200
2 Double kampe

Forrige artikelChallenger Sanremo: Holger Rune vinder femte Challenger titel
Næste artikelBJKC Group I: Sofia presser Tyrkiets bedste i 3 sæt. Danmark vinder bonus-double
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.