En sygdomsramt Jack Sock måtte i starten af andet sæt trække sig fra finalen i ATP-turneringen ASB Classic i Auckland mod spanske Roberto Bautista Agut.

Der var lagt op til et spændende og medrivende finaleopgør mellem amerikanske Jack Sock og spanske Roberto Bautista Agut. På verdensranglisten ligger de side om side, og de havde begge overrasket stort ved at være de to finalister i Auckland på bekostning af blandt andre David Ferrer og Jo-Wilfried Tsonga.

Det blev dog aldrig den finale, som både tilskuerne og resten af tennisverdenen havde håbet på. 23-årige Jack Sock havde efter sejren over David Ferrer i semifinalen klaget over lidt sygdom, og Sock var da også en skygge af sig selv i finalen.

Den brændende varme i Auckland så heller ikke ud til at hjælpe, og selvom Sock gjorde et ihærdigt forsøg på at skabe en nogenlunde tenniskamp på det udsolgte stadion i Auckland, var det tydeligt, at energien ikke var der.

Mellem duellerne lignede Jack Sock én, der langt hellere ville ligge i en seng, og ved hvert sidebytte var hovedet begravet i amerikanerens hænder. Det var det unge talents mulighed for at tage sin blot anden ATP-titel, der forsvandt.

Ved stillingen 6-1, 1-0 til spanieren var der heller ikke mere i Jack Sock, og han kunne pænt sige tak for kampen til Agut, der på trods af sejren lignede en, der hellere ville have vundet kampen under andre omstændigheder.

Dermed kunne 27-årige Roberto Bautista Agut tage sin blot tredje ATP-titel i karrieren og gå ind til næste uges Australien Open med selvtilliden i top. Her møder han slovenske Martin Klizan i første runde enten mandag eller tirsdag.

Jack Sock kunne ligesom sin spanske kollega også se tilbage på en turnering, hvor han har leveret klassetennis, og flere eksperter spår ham også til at blive ny top 10-spiller, hvis han kan fortsætte disse takter. Nu håber amerikaneren bare på at kunne blive klar til sit førsterundeopgør i Australien Open, hvor han er sat til at møde landsmanden Taylor Fritz.