En travl dansk uge afsluttes med dansk deltagelse i 2 single-finaler

Tennisavisen har i den forløbne uge primært haft fokus på Clara Tauson, som efter sygdom fik en ærgerlig afslutning ved Grade A turneringen Orange Bowl i Florida.
I “Kampe i uge 49” har læserne dog kunnet følge med i resultaterne fra et stort antal andre internationale turneringer, hvor der har været dansk deltagelse.

De fleste bliver dog i sagens natur sendt ud undervej efterhånden, som runderne afvikles, men i denne uge er der fortsat 2 danskere med, når der lørdag afvikles finaler i single langt hjemmefra i henholdsvis Thailand og Nairobi.

Frederik Løchte NIelsen
All rights reserved Espen Hildrup 2016 – Frederik Løchte Nielsen

I Hua Hin har Frederik Løchte Nielsen, der i emne-overskriften betegnes som “veteranen”, spillet sig frem til finalen i Thailand ITF $15,000 Men’s Futures 2017, hvilket er 13 måneder efter, at han senest var i finale i single, da han 2 uger i træk var i finalen ved Futures i Sheffield og Barnstaple i England.
Løchtes seneste single-titel var i en Futures i Martos i Spanien i juni 2016.

Løchte deltog også i Hua Hin for en uge siden, hvor han nåede semifinalen, men i denne uge er han efter 4 sejre helt fremme i finalen, hvor han møder no. 603 Renta Tokuda (JPN), der for et par uger siden vandt finalen ved 25K turnering i Jakarta, Indonesien.

På grund af tidsforskellen er Løchte under opholdet i Thailand gået glip af muligheden for at følge det danske kvindelandshold i håndbold i de indledende puljekampe, hvor han formentlig sørger for at få sin nattesøvn, når det fredag aften afgøres, om Danmark bliver no. 1, 2 eller 3 i sin pulje.

Det kan dog tænkes, at det var hans favorit-hold i fodbold, Liverpool, det handlede om forud for kampen mod CSKA Moskva, som blev tævet 7-0.

“Opkomlingen” i overskriften er møntet på 14-årige Holger Vitus Nødskov Rune, der måske om nogle år bliver Løchtes afløser på Davis Cup holdet.

Holger har i denne uge deltaget i Grade 4 turneringen East Africa Junior Circuit i Nairobi i Kenya, og han har med overbevisende 2-sæts sejre spillet sig frem til finalen, hvor modstanderen er 16-årige Eric Vanshelboim, som er ukrainer men er opvokset i Danmark, hvor han har spillet tennis i KB.
Eric er efter 4 titler i Grade 5 turneringer og en enkelt i en Grade 4 avanceret til no. 233 på ranglisten, og han er derfor seedet 1 i turneringen, hvor Holger er seedet 2.

Holger og Eric har spillet sammen i double, hvor de er seedet 1, og det blev til sikre 2-sæts sejre på vej til finalen, som de fredag vandt 6-2, 6-3 over 6. seedede Parker Collins Flores (USA)/Thabo Ncube (ZIM).
Tennisavisen har modtaget ovenstående billede fra sejrs-ceremonien.

Resultaterne fra turneringer med dansk deltagelse er opdateret under “Kampe i uge 49”

Kampe i uge 49: Primært fokus på Clara Tauson og Orange Bowl

 

Forrige artikelITF Junior Orange Bowl: Sygdomsramt Clara Tauson fightede til sidste bold
Næste artikelITF Junior Nairobi: Holger slutter sæsonen i nye højder med ny titel
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.