De fleste deltageres største ønske før lodtrækningen var formentlig at undgå Victoria Azarenka i de indledende runder samt undgå at komme i samme lodtræknings del som Serena Willians. Caroline ramte begge.

Da lodtrækningen til Australian Open kun følges på direkte livestreaming, var alle useedede spillere indplaceret forinden, så det mest spændende var herefter at se, hvor de seedede spillere ville havne på skemaet.

Serena Williams og Maria Sharapova var som top-seedede selvskrevne til at stå henholdsvis øverst i 1. halvdel og nederst i 2. halvdel.

Den største spænding handlede for mange om, hvor Victoria Azarenka (BLR), som vandt turneringen i både 2012 og 2013, ville havne på skemaet.

Lodtrækningen resulterede i, at hun havnede i den nederste gruppe i den øverste fjerdedel, hvor hun allerede i 2. runde kunne møde seedet 5-8.

Da der herefter skulle trækkes lod om placeringen af seedet 5-8, var det første navn Caroline Wozniacki, som derfor møder Azarenka i 2. runde, hvis de begge vinder deres første kamp.

2. runde alvorligste bump på vejen mod kvartfinale

Hvis Caroline har fået styr på sit venstre håndled, som blev skadet i Sydney, da hun trak sig fra 1. runde i Sydney ved stillingen 4-6, 1-1 mod Barbora Zahlavova Strycova (CZE), vil hun være kæmpe favorit til at vinde den første kamp mod 18-årige (100) Taylor Townsend (USA), som Caroline besejrede 6-1, 7-6(4) i 2. runde i Auckland.

Det er straks mere uvist, hvad man kan forvente i Azarenkas første kamp, hvor hun møder 21-årige (34) Sloane Stephens (USA).

Azarenka har ikke haft en optimal optakt til Australian Open, da hun kun har spillet en enkelt kamp i Brisbane, hvor hun tabte 6-4, 6-7(7), 4-6 til (23) Karolina Pliskova (CZE) i en seværdig og jævnbyrdig kamp, hvor Azarenka fik vist, at hun spillemæssigt ikke er langt fra den absolutte top.

Stephens har ikke levet op til de tårnhøje forventninger, som hendes åbenlyse talent berettiger til, og hun har i mange kampe virket modløs.
Hvis ansættelsen af Nick Saviano har givet ny motivation, kan hun muligvis volde problemer for Azarenka, specielt hvis Azarenka på grund af mangel på kamptræning i starten af sæsonen endnu ikke er har fundet rytmen.

Formentlig får Carolines skade i håndleddet ingen negativ betydning for hendes indsats. Måske er det tværtimod en fordel, at hun efter 5 kampe i Auckland kunne benytte ugen op til Australian Open til at finpudse formen, så hun er optimalt forberedt til turneringen.
Hvis hun desuden kan genfinde det samme niveau som ved US Open og især WTA slutspillet, vil chancerne for at besejre Azarenka være realistiske.

Zahlavova Strycova venter måske for 3. uge i træk

Hvis det lykkes for Caroline at slippe igennem de 2 første runder, kan det give et mentalt boost, som kan gavne hende videre i turneringen.

En sandsynlig modstander i 3. runde (R32) kan blive (25) Barbora Zahlavova Strycova (CZE), som sendte Caroline ud af Wimbledon i 2014, og Caroline havde stort besvær mod hende i Auckland forleden, og som nævnt tabte hun 1. sæt mod hende i Sydney, inden hun trak sig i 2. sæt.

Mod en topmotiveret Caroline, der målrettet går efter titlen, vil det dog være temmelig overraskende, hvis hun taber denne kamp til Zahlavova Strycova, som har lidt nemmere kampe med 1. runde mod (95) Timea Babos (HUN) og i 2. runde mod vinderen af (99) Jie Zheng (CHN) og (WC) (402) Kai-Chen Chang (TPE).

4. runde på papiret mest overkommelig

Sandsynlige modstandere i en eventuel 4. runde (1/8-finale) er ifølge seedningen sidste års finalist (11) Dominika Cibulkova (SVK) og (19) Alize Cornet (FRA).

Cibulkova har i løbet af det sidste år 12 gange tabt i 1. runde, så det vil være en sensation, hvis hun når finalen igen, og det forekommer sandsynligt, at hun heller ikke når 4. runde.
Cornet har ikke tilstrækkelig power i spillet til for alvor at true en velspillende Caroline.

Heller ikke de øvrige mulige modstandere (49) Heather Watson (GBR), (50) Kirsten Flipkens (BEL), (67) Tsvetane Pironkova (BUL) og (113) Romina Oprandi (SUI) forekommer at være en trussel, selvom der absolut ikke findes nemme modstandere.

Kvartfinale kan blive mod Serena Williams igen, igen, igen, … igen

Under Carolines “optur” i 2014 agerede hendes gode veninde Serena Williams stopklods i flere turneringer, hvoraf flere var efter jævnbyrdige 3-sæts kampe, hvor Caroline i 2 af dem var meget tæt på omsider at få sejren. Især nederlaget ved WTA-slutspiller var ærgerligt, fordi Caroline under den turnering spillede sit bedste tennis nogensinde, men 2 netrullere ved 4-1 i den afgørende tiebreak i semifinalen var medvirkende til, at det ikke blev til den ultimative triumf, som sejr ved slutspillet ville være.

Serena kan blive stopkods igen i kvartfinalen ved Australian Open, hvis hun igen spiller på topniveau, også selvom det lykkes Caroline at spille op til sit bedste, da ingen spillere er i stand til at hamle op med Serena, når hun er helt på toppen.

Hvis det derimod går, som det flere gange skete i 2015, hvor Serena i 3 Grand Slam turneringer snublede undervejs, da hun blev besejret 4-6, 6-3, 6-3 af Ana Ivanovic (SRB) i 1/8-finalen ved Australian Open, Garbine Muguruza (ESP) 6-2, 6-2 i 2. runde ved French Open, og Alize Cornet (FRA) 1-6, 6-3, 6-4 i 3. runde ved Wimbledon, kan noget lignende ikke udelukkes igen i 2015.

Blandt de spillere, som eventuelt kan spænde ben for Serena, er (24) Garbine Muguruza (ESP), som kan gentage kunststykket i en evt. 1/8-finale, hvis ikke tilbagevendte (203) Vera Zvonareva (RUS) i 2. runde eller talentfulde 20-årige (26) Elina Svitolina (UKR) i 3. runde har klaret det forinden.
Det er dog svært at forestille sig, at Serena ikke vinder i 1. runde mod (106) Alison Van Uytvanck (BEL)

Favoritter og outsidere til titlen

Uanset ovenstående skal man nok have meget rød-hvide briller på, hvis man vil henregne Caroline som en af de største favoritter til at vinde Australian Open, men både Caroline og Azarenka bør nævnes blandt de spillere, som er berettiget til betegnelsen som outsidere.

Den største favorit til titlen er naturligvis Serena Williams, og det er rimeligt at regne de 3 næste på ranglisten med i favorit-feltet, Maria Sharapova (RUS), Simone Halep (ROU) og Petra Kvitova (CZE)

Sharapova spillede overbevisende, da hun i den første uge vandt Premier 700 turneringen i Sydney, og der var ingen slinger i valsen, da Simone Halep samme uge vandt International turneringen i Schenzhen.

Petra Kvitova har også indledt sæsonen overbevisende, idet hun netop har vundet Premier 700 turneringen i Sydney med finalesejr over formstærke Karolina Pliskova, der som nævnt i første uge sendte Azarenka ud i Brisbane.

Sidste år havde Kvitova også fået en udmærket sæsonstart med 3 sejre i Hopman Cup i den første uge og semifinale i Sydney ugen før Australian Open, hvor hun derefter sensationelt tabte i 1. runde til den (for de fleste) totalt ukendte (87) Luksika Kumkhum (THA).

Man kan på Kvitovas vegne frygte, at 8 kampe i indledningen af 2015 kan bevirke, at hun heller ikke denne gang kan holde dampen oppe.

Hun får dog (formentlig) en “blød” start mod en kvalspiller og derefter vinderen af (86) Donna Vekic (CRO) vs. (40) Mona Barthel (GER).

Blandt de spillere, som måske kan drille Kvitova på vejen mod kvartfinalen, kan nævnes (20) Samantha Stosur (AUS), (29) Casey Dellacqua (AUS), (33) Madison Keys (USA)

Da fremtiden som bekendt at det sværeste at spå om, kan det langt fra udelukkes, at den kommende vinder slet ikke skal findes blandt de ovennævnte navne.

Marion Bartolis sejr ved Wimbledon 2013 og Dominika Cibulkovas finaleplads ved Australian Open 2014 er oplagte eksempler på, at totalt undertippede spillere alligevel snyder alle forudsigelser.

Omrokeringer på ranglisten – Caroline starter på 5. plads

Efter en Grand Slam turnering sker altid større forskydninger på ranglisten, både fordi nogle spillere ikke forsvarer sidste års point, mens andre når længere end året før, hvilket især skyldes, at der er væsentligt flere point at spille om end ved andre turneringer.

Cibulkova mister således de 1300 point, som hun optjente med finalepladsen sidste år, og hvis hun fortsætter stimen med tidlige nederlag, tager hun uden tvivl en rutchetur ned ad ranglisten, hvor hun risikerer at havne omkring no. 30.

Når sidste års point trækkes fra, er det indbyrdes udgangspunkt i top 10 følgende:

1. Serena Williams (USA) 7776
2. Maria Sharapova (7095)
3. Petra Kvitova (CZE) 6305
4. Simona Halep (ROU) 6141
5. Caroline Wozniacki (DEN) 4495
6. Ana Ivanovic (SRB) 4415
7. Agnieszka Radwanska (POL) 4030
8. Eugenie Bouchard (CAN) 3935
9. Angelique Kerber (GER) 3120
10. Andrea Petkovic (GER) 2770

Denne liste vil blive ajourført undervejs, når hver enkelt runde er afviklet.

Forrige artikelATP Auckland: Fremragende match ender med sejr til Mannarino
Næste artikelTwitter: Angelique Kerber får ny titel
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.