Med sin altid hoppende hestehale og endeløse energi, havde den nye Aussie 21-årige Daria Gavrilova – Dasha – fået muligheden for sit livs tennismatch i 3. dagens aftenkamp.

Hun stod overfor 6.seedede Petra Kvitova. Kvitova, der havde set så godt i ud i sin 1. runde kamp, syntes​​ ofte sløv i denne 2. runde kamp, der, skal det bemærkes, fandt sted under lysene og væk fra den form for varme og fugtighed, der ofte plager hende Down Under og andre steder med fugtige forhold. Denne aften var alle mod Kvitova. Nåh ja, og Dasha, selvfølgelig … den nyeste Shining Star i Melbourne.

I åbningssættet blev Kvitova præsenteret for mange chancer for at nedkæmpe al eventuel Gavrilova modstand. Hun brød til at føre 3-2 og 4-3, kun for at aflevere fordelen tilbage ved at droppe serven i det næste parti begge gange. Til sidst fik Gavrilova et break til en 5-4 føring, og sikrede sættet ved en Kvitova forhånds fejl.

I 2. sæt brød Gavrilova Kvitova og tog en 4-2 føring. Med “Dasha, Dasha!” tilråb der fyldte Margaret Court Arena mellem partierne, holdt Kvitova serverne og satte det afgørende øjeblik på Gavrilovas små skuldre, som derefter servede kampen hjem og leverede endnu en stor overraskelse (hun vandt blandt andre over Sharapova sidste år). Hun kom til MP, men så mærkbart nervøs ud. En lang slicet baghånd og en anden fejl afleverede et break til Kvitova, som ville være lige så generøs et parti senere. Oppe 40/15 i tjekkens serveparti, fik Gavrilova to chancer mere for endelig at sætte en stopper for kampen, men det skete allerede da Kvitova skød for langt. Aussien, der netop havde konverteret fem af seks BP chancer den aften, smed sin ketcher og begyndte fejringen af ​​sin 6-4 / 6-4 sejr.

Mens Kvitova var overladt til luske væk fra endnu en slam (rangeret i top 10 i en række år nu, undgik hun for 8. gang i sine sidste tretten slams, at komme videre til 3.runde), hoppede Gavrilova som en SuperBall til sin første 3. runde slam kamp. Hun vil finde en velkendt modstander ventende på hende der i 28. seedede Kristina Mladenovic, hendes modstander i Roland Garros 2009 pigefinalen. Den kamp vandt Mladenovic men det skete på hendes hjemmebane i Paris. Gavrilova, der bor ti minutter væk fra Melbourne Park, har hjemmefordel denne gang. Og husk, teknisk set, er denne Hopman Cup-vindende Moskva-fødte Gavrilova stadig ubesejret som en officiel Aussie.

Hvor længe vil solen skinne på Gavrilova? Det kan blive en ganske interessant tur.

Der var mange TV stationer der ikke viste denne kamp og den næste jeg vil omtale kort. De to kampe der var mest spændende på kvindesiden blev – som sædvanligt – tilsidesat af nogle forudsigelige herrekampe – ok, ok – det er så min mening.

Der var en kamp der fuldstændig gik imod al logik. Det var kampen mellem Monica Puig og den ene af Pliskova søstrene – Kristyna. Kristyna skulle have bevæget sig til 3. runde onsdag aften … da Kristyna Pliskova satte en WTA rekord med enogtredive esser i samme kamp, ​​men hun tabte alligevel til Monica Puig, 4-6 / 7-6 ( 6) / 9-7. Efter at have haft fem match point, herunder triple MP i en 2. sæt TB, hvor hun servede oppe 6-3.

Virkelig, kampen tabtes af Pliskova i det tie-break. Pliskovas ​venstrehånds skud gav to esser i rap og gik op 2-1, derefter anbragte hun en anden stor serv og sikrede at Puig ikkt kom tilbage, da hun sikrede begge serve point til en føring på 5-2. Med triple MP svigtede Pliskovas ​server. Puig afværgede et MP med en overhånds vinder, derefter en anden efter en lang Pliskova baghånd. En lang returnering fra tjekken spildte det tredje MP i Puigs serv, derefter endnu en forhånds fejl fik puertoricaneren et sæt point. Hun vandt det og den 2. TB 8-6.

Pliskovas server fungerede igen i 3.sæt, men det var stadig ikke nok. Hun holdt til 6-5 og 7-6 (sidstnævnte med back-to-back esser til 31, fire mere end Sabine Lisicki i 2015), men Puig stod imod ved at gøre det samme for at holde hendes forhåbninger i live. Pliskova undlod at konvertere endnu to MP i Puigs serv. Da Puig havde sine egne 2. MP, lagde Puig en forhånds vinder ved nettet og kollapsede på banen.

Et stort øjeblik for (Zombie Queen) Puig, men en sand forspildt chance for Pliskova. Man kan spekulere på, hvilken tjekke der havde den værste nat i sidste ende – Pliskova eller Kvitova?

Forrige artikelITF Petit-Bourg: Emilie Francati overmandet af “varm” forhånd og serv
Næste artikelTE Junior U14: Alle danskere er færdige i Bolton
Avatar photo
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.