Søndag sluttede dansk deltagelse i single ved Australian Open, og mandag var det også slut i Boys double. Der er dog stadig muligheder i Girls double, hvor Emilie spiller 2. runde tirsdag.

Benjamin Hannestad fik også kun en enkelt kamp i double, da han sammen med Domagoj Biljesko (CRO) tabte i 1. runde til Aleksandre Bakshi (GEO)/Stefanos Tsitsipas (GRE) 6-7(3), 2-6.

Da Emilie Francati sammen med makker Emily Arbuthnoff (GBR) stadig er med i double, er det stadig for tidligt at gøre endelig status over de danske præstationer ved Australian Open, men for singlerne og Boys double kan det dog konkluderes, at ingen danskere formåede at nå længere end til 2. runde.

Caroline Wozniacki måtte som bekendt forlade turneringen, da hun allerede tabte i 2. runde til Azarenka.
Hos juniorerne tabte Johannes Ingildsen i 1. runde i kvalifikationen, mens både Benjamin Hannestad og Emilie Francati tabte deres single i 1. runde af hovedturneringen.
Desuden tabte både Christian Sigsgaard og Benjamin 1. runde i Boys double med makkere fra andre nationer.

Christian Sigsgaard var den, som nåede længst i single, da han både vandt 2 kvalkampe og i 1. runde i hovedturneringen.

Er forventningerne til de danske spillere indfriet?

Om disse resultater er “godt nok” eller “for dårligt” afhænger af, hvilke forventninger man kan tillade sig at stille på forhånd.

I Carolines tilfælde var der efter hendes fremragende afslutning på 2014 stillet realistiske forventningerne til, at hun for alvor kunne spille med om titlen.
Selvom hun spillede et par gode kampe, nåede hun dog ikke op på helt samme niveau, som ved slutspillet i Singapore, og da hun samtidig fik den værst tænkelige lodtrækning med Azarenka allerede i 2. runde, er det svært at bebrejde hende, at hun ikke slap forbi den første alvorlige forhindring på vejen, med mindre man mener, at det er “for dårligt”, hvis hun ikke spiller på “Singapore-niveauet” konstant.

Hvad så med juniorerne, som dette indlæg primært handler om? Er det ikke “for dårligt”, at 3 ud af 4 deltagere ryger ud i single allerede efter 1 kamp, og den sidste er ude efter 2. runde?

Kigger man isoleret på hver enkelt spillers rangering og sammenholder det med deres resultater, kan ingen af de danske nederlag siges at være nogen overraskelse.
(179) Johannes Ingildsen tabte til (66) Yosuke Watanuki (JPN) 6-3, 3-6, 4-6
(90) Emilie Francati tabte til (40) Viktoria Kuzmova (SVK) 6-4, 4-6, 2-6
(73) Benjamin Hannestad tabte til (81) Chien Hsun Lo (TPE) 5-7, 5-7
(194) Christian Sigsgaard tabte til (21) Stefanos Tsitsipas (GRE) 4-6, 3-6 efter at have besejret 3 højere rangerede spillere.

Bortset fra Benjamin, som tabte en tæt kamp mod en spiller, hvis rangering er omtrent det samme, tabte de øvrige således til spillere, som var væsentligt højere rangeret.
Uden at have set kampene, kan man derfor ikke påstå, at det er “for dårligt” om et eneste af de nævnte resultater.

Tennisavisen vil dog sende spørgsmålet videre til spillerne og landstræneren, som opfordres til at fortælle Tennisavisens læsere, hvordan de selv har oplevet turen “Down under”, både ved opvarmningsturneringen i Traralgon og ved Australian Open, gerne suppleret med fortællinger om deres oplevelser på turen i øvrigt – altså det som tåler dagens lys 🙂

Tirsdag spiller Emile/Emily double mod Priscila Hon/Jil Belen Teichman (AUS) som 4. kamp på Court 21, så muligheden for dansk deltagelse efter 2. runde eksisterer stadig. Hvem husker ikke Frederik Løchte ved Wimbledon 2012?

 

Forrige artikelMaui Challenger: Løchte åbner mod Jason Jung
Næste artikelEntryliste: Uge 10, International Kuala Lumpur, Caroline, Suarez-Navarro m.fl.
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.