En stor dag for Williams søstrene, og det var sikkert fra start, at en af dem ville skrive historie

At der skulle stå en Williams som vinder af Australian Open 2017, var ikke noget, alle havde forudset, inden årets første Grand Slam turnering startede. Man ved, at man ALDRIG må afskrive Serena Williams, men det har ikke været en skarp Serena, man har set siden semifinalenederlaget og tabet af tronen på WTA-ranglisten under US Open 2016. At hun så skulle stå over for sin søster i dettes års Australian Open finale var endnu mere uforudset.

Venus Williams har siden Wimbledon 2016 kun haft opadgående kurve. Hun var helt fremme i semifinalen ved Wimbledon og kvartfinale ved US Open. Kun et lille formdyk ved OL gjorde, at man ikke helt viste, om semifinalen ved Wimbledon var held eller en Venus Williams på vej tilbage. Tilbage er hun!

I dagens finale stod de to søstre over for hinanden for 28. gang. Første gang tilbage ved netop Australian Open i 1998, hvor Venus vandt. Siden da er der kommet andre bolde i røret, og Serena har fået overtaget i indbyrdes kampe med 16-11. Dagens finale var første Grand Slam finale, de to søstre stod over for hinanden, siden Wimbledon 2009, hvor Serena vandt. Dette var også sidste gang, Venus stod i en Grand Slam finale.

Begge startede finalen MEGET nervøst, og de første fire partier brød på servegennembrud. Derefter var det tid til at holde serv for begge, inden Serena begyndte at få overtaget. Hun kunne efter endnu et es knytte næven os sikre sig første sæt. I andet sæt var det en Serena Williams, der havde fået mere styr på sin serv, og det virkede kun som om, at det var et spørgsmål om tid, inden hun ville bryde Venus’ serv. Dette blev igen en resultat, og efter 1 time og 21 minutter falde om af glæde. 23. Grand Slam titel var endelig i hus.

Efter kampen var der tydeligvis mange følelser, og der var ingen tvivl om kærligheden mellem de to søstre. Venus var ovre på den anden side for at give et stort kram til sin søster og under præmieceremonien var der rosende ord fra begge til hinanden. Et fantastisk resultat for begge og sikke en start på WTA touren 2017.