Johannes Ingildsen og Christian Sigsgaard har fulgt Tennisavisens opfordring til at fortælle om deres oplevelser i forbindelse med deltagelsen ved juniorernes Australian Open.

Selvom det kun blev til 1 kamp i kvalifikationen for Johannes Ingildsen, og 1. runde exit i single til både Benjamin Hannestad og Emilie Francati samt en enkelt sejr i hovedturneringen til Christian Sigsgaard, føler ingen af spillerne, at de på nogen måde har været overmatchet i de kampe, hvor de har deltaget.

Johannes, som bliver kaldt Joe, og Christian fortæller

[quote_box_center]

Det har været en stor oplevelse. Det er den første Grand Slam turnering, og det er naturligvis spændende og noget overvældende.

Pludselig er man en del af den verden, som man har set på fjernsynet. Man kommer rundt i alle de kroge, som kun få kan.
Pludselig træner man ved siden af top 10 spillere, man får professionel behandling af alle indblandede.

Der er mange frynsegoder, og alt er bare luksus. Vi får naturligvis også set de bedste spillere i aktion, hvilket vi føler, man kan lære meget af.

[/quote_box_center]

Forud for Australian Open deltog de 4 juniorer i opvarmningsturneringen i Traralgon, hvor Joe klarede sig igennem kvalifikationen, inden både han og Benjamin tabte i 1. runde i hovedturneringen.
Christian vandt en enkelt kamp i kvalifikationen, mens Emilie nåede 2. runde i hovedturneringen.

De har således både i Traralgon og i Melbourne prøvet kræfter mod nogle af Verdens bedste juniorer, hvilket ikke har skræmt dem.

[quote_box_center]

Mht spillet har det været meget blandet. Vi har spillet både gode og dårlige kampe.
Det er slet ikke fordi, niveauet på de andre spillere skræmmer en synderligt. Man føler sig aldrig overmatchet, og man går altid på banen med en tro på, man sagtens kan være med.

Der er bare så mange spillere på samme niveau, så det er ofte småting, der kan afgøre udfaldet. Alle har altså nogenlunde samme niveau, og det handler meget om, hvem der vil/tror på det mest. Selvtilliden er afgørende.

De spillere som kommer ind til turneringen med mange kampe, har oftest en lille fordel, da de kender deres spil bedre og er mere i kampzonen.

[/quote_box_center]

Emilie Francati fik da også vist med en double semifinale, som hun og makker Emily Arbuthnott (GBR) var meget tæt på at vinde, at det er muligt at gøre sig gældende mod de bedste.

De afsluttende bemærkninger fra Christian og Joe tyder på, at juniorerne er fortrøstningsfulde forud for kommende Grand Slam turneringer.

[quote_box_center]

Det har været utrolig lærerigt at spille sin første GS. Nu kender man forholdene og niveauet.
Det bliver forhåbentlig lettere at spille de kommende slams, som vi satser stærkt på.

Nu glæder vi os til at komme hjem og arbejde videre – så må vi se hvad fremtiden bringer.

[/quote_box_center]

Beretningen sluttes med

[quote_box_center]Kh
Sigsgaard og Joe[/quote_box_center]

 

Forrige artikelAustralian Open: Fredag 0600 Damedouble finale. 0930 Semi Djokovic vs. Wawrinka
Næste artikelMaui Challenger: Løchte tabte til 2. seedet
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.