Det ligger ofte ret fast, hvem der spås til at vinde de store Grand Slam-turneringer. Men hvem er egentlig outsiderne til at vinde den første af ”De Fire Store”, Australian Open, i 2020?

Serena Williams og Novak Djokovic er favoritterne blandt henholdsvis de kvindelige og mandlige deltagere til at vinde Australian Open i dette års udgave af turneringen. Serena Williams fordi hun er Serena Williams, der som regel spinder guld på alt, hvad hun rører ved, og Djokovic, fordi han er verdens nuværende toer på mændenes verdensrangliste og har vundet Australian Open syv gange i karrieren. Men hvem er ellers i spil som kandidater til at vinde årets turnering i Melbourne? 

En god måde at vurdere deltagernes chancer på er ved at se på, hvordan bookmakerne vurderer deres chancer. For eksempel Novak Djokovic ligger til odds 2.20 på live betting, mens Serena Williams giver odds 4.50, hvis hun vinder kvindernes udgave af turneringen. Blandt mændene ligger nogle af de traditionelle favoritter Rafael Nadal, Daniil Medvedev og Roger Federer lige i hælene på Djokovic, hvis man spørger bookmakerne.

Og disse forudsigelser hænger nok i høj grad sammen deres placeringer i top fire på Verdensranglisten, hvis førsteplads på nuværende tidspunkt indtages af Nadal med Federer og Medvedev på tredje- og fjerdepladsen. Blandt kvinderne er Naomi Osaka, der vandt US Open i 2018 over netop Serena Williams blandt favoritterne, ligesom French Open-vinderen Ashleigh Barty og Karolina Pliskova, der pt. ligger nummer to på kvindernes verdensrangliste også er. 

Foto: Flickr – (CC BY 2.0) af Richard.Fisher

Hvem er de øvrige outsidere?

Men hvem findes der i yderkredsen af outsidere til at vinde Australian Open 2020? En af topkandidaterne er vores egen Caroline Wozniacki, der for nyligt annoncerede, at hun faktisk stopper efter netop dette Australian Open. Udover hendes åbenlyse evner, der gør det muligt for hende rent faktisk at vinde turneringen, er karriereafslutningen også et incitament til at ville gøre det godt. For det er trods alt altid sjovere at slutte på toppen.

Russiske Maria Sharapova er en anden outsider blandt kvinderne, som man bestemt ikke skal afskrive på forhånd. For selvom hendes 2019-sæson bestemt ikke er værd at skrive hjem om, gjorde hun det faktisk godt ved sidste års Australian Open og måske har hun ligesom Wozniacki et incitament til at bevise sit værd. Blandt mændene er sydafrikanske Kevin Anderson, som spillede sig i finalen ved US Open i 2017 og til Wimbledon i 2018.

Andersons udfordring er desværre, at han har været meget skadet og blandt andet blev opereret i knæet i september 2019. Men til gengæld spillede han godt ved ATP-cuppen i begyndelsen af januar, hvor han blandt andet kun tabte med nød og næppe til netop Novak Djokovic. 

Der er flere oplagte outsidere, end der er spalteplads til i denne artikel, så den bedste anbefaling er simpelthen at følge med i Australian Open, som startede d. 20. januar og fortsætter to uger frem.

Forrige artikelAustralian Open 2020: Wozniacki i tredie runde efter hård fight
Næste artikelDebat-indlæg: Projektet Holger Rune
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.