Så er det kvartfinaletid og en af de spændende kampe at følge var Naomi Osaka og Elina Svitolina. Begge havde en chance for at blive ny #1 på mandag. Osaka havde tabt de sidste 2 opgør mod Svitolina, men denne gang blev det sikker sejr 64 61, og Osaka klar til semifinalen, og er også kravlet op på en virtuel førsteplads – til den næste kandidat overtager – måske.

Osaka fandt kameraet

Spillerne klar

Første sæt blev et fint spillet sæt, hvor de to spillere prøvede hinanden af, dog med en Osaka der virkede mere skarp. De fulgtes ad til 32 til Osaka hvorefter de skiftes til at bryde hinandens serv – faktisk 5 partier i træk. Det resulterede i at Naomi Osaka vandt første sæt. Osaka spillede koncentreret med de fejl der nu kom p.g.a. spilleren på den anden side af nettet og egne fejl. Svitolina ikke nogen finurlig spiller, og en modstander der holdt sig rolig og serverede meget præcise slag som esser og bolde ned ad linjen – fortjent Osaka sæt.

Svitolina lægger aggressivt ud

4 breaks i rap og det blev til endnu et

Første sæt Osaka

Statistik

Andet sæt startede met et fint Osaka parti og fulgtes op ad et katastrofalt Svitolina parti, hvor hun lavede 2 dobbeltfejl og i det hele taget så lidt brugt ud. Osaka fulgte op med endnu et vundet parti og 30. Svitolina havde efterfølgende medical timeout, hvorefter det var som om hun blussede lidt op, men ikke nok til at vinde partiet 40. Osaka fortsatte det over bevisende spil og vandt sit næste serveparti trods et pres fra Svitoline der havde et par breakbolde 50. Så lykkedes det endelig at komme på tavlen, så kampen ikke endte som sidste år, hvor Svitolina tabte kvartfialen 46 06. Osaka servede kampen hjem 64 61, og er ny virtuel #1 til næste spiller – måske – overtager, så Halep er nede på 3die pladsen nu. Godt og sikkert spil af Naomi, og første gang siden Kim Cleisters var i en slam semifinale efter hendes slamsejr i US Open 2005, at en anden spiller gentager dette.

Svitolina er ude i tovene bagud 30

Flyvende Osaka foran 4-0 – og det blev 5-0

Osaka ny virtuel #1

Kampens statistik

Kampen om førstepladsen ser nu således ud