Zoe Du Pasquier Jensen vandt titlen i U14 Girls doubles sammen med sin finske makker Sade Scharlin ved TE Category 1 turneringen Junior International Bolton

I sidste uge deltog 13-årige Zoe Du Pasquier Jensen i Junior International Bolton, som er en traditionel Category 1 turnering under Tennis Europe (TE).
Blandt tidligere finalister, som er listet herunder for perioden 1995-2005, optræder flere velkendte navne, heriblandt Caroline Wozniacki, der i 2004 var i finalen, som blev vundet af Madison Brengle.

Foto: Privat

Zoe var oversidder i 1. runde (R64), og i 2. runde tabte hun til den amerikanske U14 mester, Katherine Hui USA, der vandt 6-1, 6-2, hvorefter amerikaneren efter yderligere 2 sejre nåede semifinalen.

Amerikaneren nåede også semifinalen i double, hvor Zoe dog fik revanche for nederlaget i single, da hun sammen med Sade Scharlin (FIN) vandt 7-6(2), 6-2 over Hui og hendes kroatiske makker Mili Poljicak, der var seedet 5, mens Zoe og makkeren var useedet.

Zoe og Scharlin havde i 1. runde (R32) vundet 6-3, 6-1 over det britiske-israelske par Sophya Devas og Noa Major 6-3, 6-1, og i 1/8-finalen vandt de 4-6, 6-2, [10-7] over 2. seedede Anna Paradisi (ITA)/Stella Remander (FIN), hvorefter de i kvartfinalen vandt over det britiske par Tabitha Holmes og Ella McDonald.

Efter revanchen mod Hui i semifinalen blev det også sejr i selve finalen, som Zoe og hendes makker vandt 6-2, 6-1 over det 6. seedede franske par Emma Jouy og Maelie Monfils.
Hvis sidstnævntes efternavn lyder bekendt hos tennis-kendere, skyldes det at Maelie er lillesøster til den meget populære franske ATP tennis-spiller Gael Monfils.

Tennisavisen har efterfølgende modtaget ovenstående billede efter præmieoverrækkelsen, og det blev samtidig nævnt, at den finske landsholds-træner Jonas var en god støtte for pigerne gennem turneringen.

Umiddelbart herefter rejste Zoe sammen med 13-årige Emilie Just-Bomholt til Tarbes i Frankrig, hvor den prestige-fyldte Category 1 turnering Les Petits As Mondial Lacoste afvikles.

Emilie Just-Bomholt og Zoe Du Pasquier Jensen
Foto: Privat

Begge de danske piger var med i kvalifikationen til U14 Girls singles, hvor Zoe var seedet 13 og oversidder i 1. runde (Q64), hvor Emilie tabte 4-6, 4-6 til Lucia Peyre (ARG), og i 2. runde tabte Zoe 6-7(3), 2-6 til Naroa Aranzabal, der er no. 3 i Spanien, og derefter var Zoe og Emilie henvist til rollen som tilskuere.

Emilie Just-Bomholt og Zoe Du Pasquier Jensen
Foto: Privat

Turneringen har deltagelse af de 64 bedste i Verden, og de fleste af deltagerne har allerede mere eller mindre halv-professionelle forhold i form af agenter og medrejsende trænere.

Zoe og Emilie har lært utrolig meget under opholdet, og efter en tur tilbage til træningsbanen i Danmark bliver deres næste opgave sammen med Rebecca Munk Mortensen at repræsentere Danmark ved Tennis Europe Winter Cups U14 1-3 februar i Kiev, når der afvikles kvalifikation i Group D med Danmark, Hviderusland, Estland, Frankrig, Tyskland, Letland, Slovakiet og værtslandet Ukraine.