Rafael Nadal er så småt ved at finde tilbage til vanlig form. Alligevel er han færdig ved dette års Miami Masters før forventet.

Dobbelt op

Rafael Nadal (seeded 2) stod i 3. runde af Miami Masters over for sin landsmand og gode ven Fernando Verdasco (seeded 29).  På forhånd stod stillingen i indbyrdes opgør 13-1 i Nadals favør, hvilket gav ham favoritværdigheden. Verdasco havde dog selvtilliden med sig, efter han havde vundet deres seneste og hans eneste sejr tilbage 2012.

Fernando Verdasco startede bedst og efter 43 minutter vandt han 1. sæt 6-4 efter en forhåndsfejl fra Nadal. I 2. sæt var rollerne byttet rundt, og Nadal var mere spilstyrende og virkede i kontrol. Efter 45 minutter vandt Nadal 2. sæt med cifrene 6-2, hvilket lignede startskuddet til to komfortable sæt til Nadal. Verdasco havde dog svar på tiltale, og efter 2 timer og 15 minutter kunne han løfte armene højest. Verdasco vandt således det spanske 3. runde opgør med sætcifrene 6-4, 2-6, 6-3.

Verdasco møder i 4. runde Juan Monaco fra Argentina.

Rafael Nadal er mentalt væk

Rafael Nadal hentydede efter kampen til, at hans form er, hvor den skal være, men han mentalt slet ikke er med.

[quote_box_center]”Jeg spiller flere og flere kampe og en turnering hver uge, så min form er, hvor den skal være. Det er mere mentalt, jeg ikke er til stede. Jeg er mere træt, end jeg plejer at være, og jeg føler ikke, jeg har tillid til, at når jeg slår til bolden, så rammer jeg den, hvor jeg gerne vil,” siger Nadal.[/quote_box_center]

Kræfterne skal findes frem

Traditionen tro skal Nadals fysiske og psykiske helhed være klar snarest, da grussæsonen står for døren, og her er Nadal historisk set svær at udspille på det røde grus.

[quote_box_center]”Får jeg ikke kontrol over mine problemer, så får jeg heller ikke nogen succes i den kommende tid,” erkender Nadal blankt.[/quote_box_center]

Wawrinka ude – Murray videre

Efter den overraskende triumf ved Australian Open 2014 har Stan Wawrinka haft utrolig svært ved at leve op til forventningerne turnering efter turnering. Også i 3. runde måtte den 7. seeded efter 2 sæt i tiebreak se sig slået af den 28. seeded franskmand Adrian Mannarino.

3. seeded Murray er derimod videre uden problemer efter sejr i 2 sæt over 27. seeded Santiago Giraldo.