Selvom Frederik Løchte Nielsen og hans hollandske makker Matwe Middelkoop spillede sammen for første gang sendte de 1. seedede ud og var tæt på danskerens 2. ATP 250 titel

Siden Frederik Løchte Nielsen for ca. 15 år siden vandt sine første internationale double-titler, har han i gennemsnit vundet 4 double-titler årligt.
13 betragtes af mange som et ulykkes-tal, hvilket dog næppe er årsagen til, at 2013 efterfølgende er det eneste år, hvor Løchte ikke har nogen double-titel på CV’et.
Til gengæld vandt han den største titel af dem alle i 2012, da han sammen med Jonathan Marray (GBR) vandt den største titel af dem alle ved Wimbledon.

556910677JS00472_Day_Six_Th
2015 Getty Images – Jonathan Marray og Frederik Løchte Nielsen ved Wimbledon 2012.

Den seneste titel var ved en ATP Challenger i Knoxville i november 2018, hvor han sammen med Toshihide Matsui (JPN) vandt Challenger double-titel no. 30, og når man tillægger 28 Futures titler, samt Wimbledon titlen og den hidtil eneste ATP 250 titel i Chennai, er det samlede antal double-titler 60 – udover yderligere 4 titler i Satelite turneringer i 2004.

I de første godt 3 måneder af 2019 har dette års første double-titel ladet vente på sig, hvilket dog ikke nødvendigvis er udtryk for, at Løchte ikke har samme niveau i double som tidligere, men til gengæld har han i højere grad end tidligere deltaget i højere kategorier.

I de første 8 turneringer har han således deltaget i både Grand Slam turneringen Australian Open og en ATP 500 i Rio de Janeiro samt 4 ATP 250 turneringer, og derudover 2 ATP Challengers.
Løchte får stadig sværere ved at få mulighed for at spille single, hvilket den ændrede struktur i forbindelse med den nye ITF World Tennis Tour ikke har gjort nemmere for spillere med hans rangering på henholdsvis ATP-ranglisten og den nye ITF-rangliste, og derfor kommer han fremover primært til at deltage i double.

I de seneste 6 turneringer har Løchte haft 30-årige Marcelo Demoliner (BRA) som makker, men da Løchte senest fungerede som kommentator for TV2 Sport ved en WTA-turnering, fortalte han at dette makkerskab ikke fungerede optimalt, da de havde forskellig opfattelse af, hvordan double skal spilles.

Derfor har brasilianeren efterfølgende valgt at spille sammen med Miomir Kecmanovic ved ATP 1000 Masters i Miami, og med Divij Sharan ved ATP Challenger i Alicante og ATP 250 i Marrakesch i Marokko i indeværende uge, og i alle 3 tilfælde var resultatet exit i 1. runde.

I samme turnering spillede Løchte sammen med Matwe Middelkoop (NED), der ligesom Løchte er 35 år, og allerede fra første kamp indikerer resultatet, at Middelkoop ikke er “middelmådig”, og at de har en fælles opfattelse af, hvordan double skal spilles, og selvom de ikke har spillet sammen tidligere, var de alligevel i stand til at besejre det 1. seedede par Jamie Murray (GBR)/John Peers (AUS) 7-6(3), 6-7(7), [10-6], hvilket TV 2 berettede om i artiklen herunder, hvor Løchte fortæller at de afsluttede 3. sæts match-tiebreak med fem kvalitetspoint.

I de efterfølgende runder fortsatte sejrsstimen, da de i kvartfinalen vandt 1-6, 6-4, [10-8] over det tyske par Kevin Krawietz og Andreas Mies, og i semifinalen vandt de 6-3, 6-2 over Simone Bolelli (ITA) og Malek Jaziri (TUN).

Løchte’s tidligere træner Niels Trier Madsen gjorde forud for finalen Tennisavisen opmærksom på, at disse resultater viser, at Løchte er tilbage på allerhøjeste niveau i double, hvor han igen står i en finale med mulighed for at vinde sin 2. ATP 250 titel.

Desværre var der ikke mulighed for at følge finalen mod Franko Skugor (CRO)/Jurgen Melzer (AUT) på livestream, men kampens udvikling på livescore tyder på en jævnbyrdig affære, hvor de fulgtes ad i 1. sæt, indtil Skugor/Melzer ved stillingen 5-4 brød ved 15-40 og sikrede 1. sæt 6-4.

I 2. sæt blev der holdt serv frem til 6-6, og i den afgørende tiebreak førte Løchte og makker 5-3, og de havde senere sætbold ved 6-5, men Skugor og Melzer trak alligevel det længste strå og vandt finalen 6-4, 7-6(6).

Niels Trier havde forventet, at Løchte og Middelkoop også stiller op sammen i ATP Masters 1000 i Monte Carlo i den kommende uge, men hollænderen spiller i stedet sammen med Stefanos Tsitsipas (GRE), der efter en træningskamp i fredags på Mouratoglou Tennis Academy i Nice mod 15-årige Holger Vitus Nødskov Rune udbrød: “Shit, han er god!”

Det forventes, at Løchte ved French Open spiller sammen med Robin Haase (NED).
Løchte har efterfølgende oplyst, at han forinden forventer at deltage i Budapest og München samt ATP Challengers i Aix-En-Provence og Heilbronn – dog kan der forekomme ændringer.

Forrige artikelRanglister og Entrylister uge 15 og følgende uger
Næste artikelKampe uge 16: Torpegaard Challenger i Florida. ATP toppen i Monte Carlo. Fed Cup weekend
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.