Du venter 10 år, før den første grustitel kommer i hus, og på én uge præsterer man at vinde TO.

2 grustitler inden for 7 dage

Dette var tilfældet for den regerende olympiske mester, britiske Andy Murray. Han har været helt fremme i det meste med hensyn til hard court og græs, men aldrig leveret det store på grus. Det har Andy Murray dog tænkt sig at gøre noget ved i 2015 grussæsonen.

Andy Murray stod i finalen i den spanske turnering, Madrid Open, over for hjemmebanefavoritten og gruskongen Rafael Nadal. Rafael Nadal har dog haft alt andet end et fantastisk år, efter han er kommet tilbage fra skader. Han har ikke samme eksplosion som han plejer, og forhånden lyner ikke helt endnu. Dette kom ham også til skade i finalen.

Andy Murray havde ALDRIG slået Rafael Nadal på grus, så statistikken var i mod ham. MEN, hvad kan man andet gøre, når man ridder på en grus-sejrs-bølge, som han gør i øjeblikket. Andy Murray har spillet 9 kampe på grus, og han har vundet dem alle sammen. Dette har givet ham to titler allerede, og han er nu en af de store favoritter til at vinde French Open.

Andy Murray startede finalen som lyn og torden og brød Rafael Nadal fra start. Allerede fra start var det tydeligt at se, hvad Andy Murray havde i tankerne. Han ville bore i Rafael Nadals baghånd så meget, at han ville tvinge ham til at åbne banen helt op, idet Rafael Nadal helst går i forhånden. Dette havde stor effekt, og i og med Rafael Nadal hverken kunne ramme banen med for- eller baghånd, var vejen banet for succes.

Efter 1 time og 28 minutter kunne Andy Murray løfte armen i sejrsjubel. Han havde endelig vundet over gruskongen og endda så overbevisende som 6-3, 6-2. Med sejren kunne Andy Murray lade sig hylde i Spanien, og ved det velkendte “signatur-skrivning” på kamera-skærmen udnyttede Andy Murray chancen for at afsløre hemmeligheden bag succesen i øjeblikket (“Ægteskab virker”) 🙂

Med nederlaget ryger Rafael Nadal med sikkerhed ud af top 5 på verdensranglisten, og falder til en rangering som nummer 7, en placering han ikke har været nede på siden maj 2005. Ydermere er Rafael Nadal i stor fare for ikke at opnå seedning il semifinale ved French Open, og dermed i risiko for at møde en af de andre favoritter allerede i en 4. runde/kvartfinale. Rafael Nadal har dog muligheden for at ændre på det ved at levere et topresultat ved den store turnering i Rom i denne uge.