I september 2016 deltog Mikael Torpegaard for første gang i en ATP Challenger ved at tage titlen på hjemmebanen i Ohio, hvor han netop har vundet sin 2. titel

25-årige Mikael Torpegaard afsluttede for ca. 1 år siden tilværelsen som college spiller for Ohio State University, men allerede i college tiden fik han muligheden for at deltage i en ATP Challenger turnering, som blev afviklet på hans vante hjemmebane i Columbus i Ohio september 2016.

Mikael udnyttede denne mulighed til perfektion, idet han i sin Challenger debut gik hele vejen og vandt karrierens hidtil største titel med finalesejr over ATP-ranglistens daværende no. 99 Benjamin Becker (GER), hvilket Tennisavisen berettede om herunder.

Challenger Columbus: Den umulige mission lykkedes for Torpegaard

I de efterfølgende sæsoner har Mikael ligeledes deltaget i Challengers på hjemmebanen, uden dog at nå helt til tops, men en kvartfinale i 2017 og semifinale 2018 tyder dog på, at danskeren trives godt i Columbus, hvor han fortsat har sin base efter college tiden.

Dette bekræftes herunder på Mikaels Instagram med denne bemærkning:
“Imagine if every week could be in Columbus. I would have a good time..!”

Bemærkningen faldt efter at Mikael med sejr 6-3, 6-3 i kvartfinalen mod Yasutaka Uchiyma (JPN) havde kvalificeret sig fil semifinalen ved The Columbus Challenger i den forløbne uge.

Mikael var seedet 8 i turneringen, og derfor var han oversidder i 1. runde (R64).
I 2. runde vandt Mikael 6-4, 7-5 over 26-årige Raymond Sarmiento (USA), der efter en længere pause havde fået en PR (Protected Ranking).
Sejren blev fulgt op med en overbevisende sejr 6-2, 6-1 over 9. seedede no. 224 Tim Smyczek (USA), der var rangeret 6 pladser under danskeren.

Mikael Torpegaard
Foto: Privat – Mikael Torpegaard

I semifinalen mødte Mikael 24-årige Thai-Son Kwiatkowski (USA), som før har voldt ham stort besvær, men med en sejr på 6-4, 7-6(5) blev den indbyrdes statistik udlignet til 3-3, og dermed var Mikael klar til endnu en finale i Columbus, hvor han i januar tabte en jævnbyrdig finale til sin tidligere team-kammerat fra Buckeyes, Jeffrey John Wolf (USA) 7-6(4), 3-6, 4-6.
3 uger senere var Mikael igen i en Challenger finale i Ohio, da han i Cleveland blev besejret 6-7(4), 7-6(6), 6-3 af Maxime Cressy (FRA).

Hvis man derfor frygtede, at Mikael ville blive ramt af et “finale-kompleks”, blev det grundigt dementeret, da han i søndagens finale mødte 25-årige Ji Sung Nam (KOR), da danskeren satte sig på kampen fra start og sikrede sig 1. sæt 6-1, og ved 4-1 i 2. sæt lignede det en sikker sejr i 2 sæt.

Måske var der alligevel en smule “finale-kompleks”, idet koreaneren meldte sig ind i opgøret og udlignede til 4-4, hvorefter begge sikkert holdt serv til 5-5, men Mikael bragte sig igen på vinderkurs, da han brød til 6-5, hvorefter han med et rent serveparti sikrede sejren 6-1, 7-5, og dermed den 2. titel på hjemmebanen i Columbus – til stor glæde hos både ham selv og Dansk Tennis Forbund.

Finalen kan genses herunder, og på http://livestream.com/ATP kan man desuden finde de øvrige kampe i turneringen.

Siden Mikael sluttede på college har han støt og roligt bevæget sig op ad ATP-ranglisten, hvor han for et år siden var no. 729, og ved årets udgang var han i top 500.
Da point-systemet blev ændret i starten af 2019, var Mikael rangeret omkring no. 330, hvilket ikke altid rakte til at komme ind i Challengers, men efterfølgende er rangeringen forbedret, og inden turneringen i Columbus var han no. 218.

Titlen indbringer 80 ATP-point, hvilket betyder et spring fremad med 44 pladser til en rangering som no. 170, hvilket er den højeste danske ATP-rangering, siden Frederik Løchte Nielsen var no. 190 i august 2015.

Ambitioner meldt ud efter Davis Cup mod Nadal og Ferrer

Da Mikael Torpegaard i november 2015 fik debut på Danmarks Davis Cup hold, var det næsten som et eventyr i H.C. Andersens hjemby Odense, hvor Danmark mødte Spanien, og Mikael mødte store verdensstjerner som Rafael Nadal og David Ferrer.

Efterfølgende fortalte han til Tennisavisen i portrættet herunder, at hans indsats i disse kampe havde overbevist ham om, at han selv kan opnå samme niveau som topspillerne, men det havde ikke noget hastværk med at kaste sig ud på dybt vand som professionel, idet han som college spiller i Ohio havde et perfekt setup, som kunne være med til at udvikle ham, inden han efter college tiden var klar til at spille professionelt på fuld tid.

Desuden påpegede han, at gennemsnitsalderen for topspillerne er højere end tidligere, og derfor valgte han at gennemføre alle 4 år på college, hvor han samtidig fik en god uddannelse.

Portræt: Torpegaards drøm at blive så god som Nadal og Ferrer – eller bedre

Bagsiden af medaljen ved college har dog været, at Mikael ikke altid har kunnet være til rådighed for Davis Cup holdet, men han bedyrede overfor Tennisavisen, at han efter college-tiden forventer at være til rådighed mindst 10 år herefter.

Derfor er der gode chancer for, at Danmark 13-14. september i Vejlby-Risskov hallen kan stille i stærkeste opstilling, når holdet møder Tyrkiet.

 

Med både Mikael Torpegaard og Holger Vitus Nødskov Rune til rådighed, kan Frederik Løchte Nielsen formentlig blive “aflastet” som single-spiller og i stedet primært bruge sin spidskompetence i double, hvor der stadig kan være flere år tilbage for Løchte, der er indehaver af de fleste danske Davis Cup rekorder.