Der var ikke de store overraskelser i anden runde af ASB Classic i Auckland, hvor de to storfavoritter David Ferrer og Jo-Wilfried Tsonga slog sig videre i overlegen stil, mens John Isner måtte ud i tre hårde sæt for at slå amerikanervennen Sam Querrey.

Der var på forhånd tvivl om de største stjerners form i ATP-turneringen ASB Classic i Auckland, New Zealand. Førsteseedede David Ferrer var kommet ind i turneringen på et wildcard efter et førsterunde-nederlag i Doha, mens Jo-Wilfried Tsonga skulle spille sin første kamp i 2016 og endda mod den tidligere vinder og finalist af ASB Classic Philipp Kohlschreiber.

Der var dog ikke meget slinger i valsen at spore hos de to favoritter, der stensikkert spillede sig i kvartfinalen. Spanske David Ferrer slog kvalifikationsspilleren Matthew Barton 6-2, 6-4, mens franske Jo-Wilfried Tsonga var i kontrol fra start til slut og slog Philipp Kohlschreiber med cifrene 6-3, 6-4.

Noget sværere havde tredjeseedede, og tidligere to gange mester af turneringen i Auckland, John Isner det, da han måtte ud i tre hårde sæt for til sidst at kunne besejre sin landsmand Sam Querrey. De to første sæt endte begge i tiebreak, hvor de vandt én hver, hvorefter Isners serv og hans aggressive spil til sidst sikrede ham det tredje og afgørende sæt 6-4.

Spændende kvartfinaler i vente

Både amerikanske Jack Sock og tjekkiske Lukas Rosol er useedede i Auckland, men har alligevel formået at spille sig i kvartfinalerne. Begge har imponeret de seneste dage, hvor særligt Rosol, der er nummer 54 på verdensranglisten, har leveret store resultater. Først var det Guillermo Garcia-Lopez der måtte se sig slået, og dernæst den femteseedede Benoit Paire. Begge kampe i to sæt.

I kvartfinalen kommer de dog begge på en endnu sværere opgave, når Lukas Rosol skal op imod David Ferrer, mens Jack Sock møder sydafrikanske Kevin Anderson, der er seedet fem i turneringen. Kevin Anderson var i nat oppe imod kvalifikationsspileren Robin Haase, som han besejrede efter to tætte tiebreaks.

John Isner og Jo-Wilfried Tsonga kommer i kvartfinalen også til at møde hård modstand. Servekongen Isner møder spanske Roberto Bautista Agut, der er seedet otte, mens atletiske og altid populære Tsonga skal op imod italienske Fabio Fognini, der er seedet seks i turneringen.

Kvartfinalerne i ASB Classic i Auckland spilles fra klokken 00.15 dansk tid:

David Ferrer (1) – Lukas Rosol

Jo-Wilfried Tsonga (2) – Fabio Fognini (6)

John Isner (3) – Roberto Bautista Agut (8)

Kevin Anderson (4) – Jack Sock