Efter første sæt med kvalitetsmæssige udsving fra begge spillere fandt Holger Rune både stabilitet og et tempo, som Jiri Lehecka ikke kunne matche

Forud for kampen i 1. runde ved ATP 250 BMW Open by American Express i München var Holger Vitus Nødskov Rune hos odds-sætterne hos både Unibet, Bet365 og Oddset favorit, selvom hans 20-årige tjekkiske modstander Jiri Lehecka så sent som i sidste uge havde den senere vinder af ATP 250 titlen i Beograd, Andrey Rublev på hælene i 1/8-finalen, mens Holger i samme turnering skuffende blev sendt ud af no. 106 Taro Daniel (JPN).

ATP 250 Beograd: Bundsolid Taro Daniel forhindrede Holger Rune i kamp mod Rublev

Live-odds i løbet af 1. sæt blev dog vendt på hovedet, da Holger havde problemer med at finde stabilitet i sit spil mod Lehecka, der brød Holger serv til 1-3, og selvom Holger straks brød tilbage, satte han straks sig selv under pres i det næste parti, hvor 2 danske dobbeltfejl og et par glimrende tjekkiske aktioner gav endnu et break, som Lehecka fulgte op med et sikkert serveparti til 5-2.

Herunder et eksempel tidligt i kampen, hvor Holger når frem og lægger en stopbold fra Lehecka på tværs.

Efter dansk reducering i egen serv til 3-5, satte en dobbeltfejl til 15-30 tjekken under pres, og da Holger derefter fremprovokerede en fejl ved nettet, opstod muligheden for at bryde tilbage.
Det første forsøg blev afværget, da Lehecka omhyggeligt byggede det næste point op og fremtvang et smash-oplæg, som prompte blev udnyttet, men i det næste point bevarede Holger tålmodighed og længde, indtil tjekken overforcerede og sendte bolden for langt.

Efter et rent parti var Holger helt tilbage i sættet ved 5-5, og Lehecka kom straks under pres, da han forivrede sig med en fejl tidligt i duellen til 0-15.
Presset blev øget, da Lehecka blev passeret med en longline forhånd efter et forsøg på serv-flugt, og en ny tjekkisk fejl betød 3 dansk break-muligheder, og på den 2. mulighed sendte Lehecka igen en bold for langt til dansk break 6-5.

Det første point er altid vigtigt, når der serves for et sæt, og derfor satte Holger en smule pres på sig selv, da han indledte sit serveparti med en dobbeltfejl, og presset blev øget, da Lehecka vandt det næste point efter klassespil, og Holger med endnu en dobbeltfejl ved 15-30 forærede tjekken 2 break-muligheder, men Lehecka behøvede blot en enkelt, da han udlignede til 6-6 med en skarp servereturnering.

Derved havde tjekken pludselig igen momentum, som han udnyttede i tiebreak med minibreak til 2-0 efter en duel, hvor Holger lagde et konstant pres på tjekken, der dog formåede at holde boldene i banen, hvorved Holger mistede tålmodigheden og lagde en stopbold, som Lehecka nemt kunne nå frem til, men da tjekken forsøgte samme taktik, nåede Holger frem til stopbolden og udlignede til 2-2.

Lehecka kom igen op med et minibreak til 4-2, da han pressede Holger til en fejl, og han var godt på vej mod 5-3, da han i en længere slagudveksling lagde et tungt konstant pres på Holger, der dog blev ved at med at sende boldene tilbage med kvalitet, og da han omsider fik muligheden, udlignede Holger med en longline vinder fra forhånden til 4-4.

På den næste serv havde Lehecka igen overtaget efter 1. serven, og med en dyb bold i baghåndshjørnet blev Holger presset til et smash-oplæg, som tjekken til Holgers store held sendte i nettet og forærede Holger minibreak til 5-4, hvilket Holger tog imod med kyshånd, da han efter en servevinder til 6-4 og en efterfølgende tjekkisk fejl vandt 7-4 i tiebreak efter et sæt, hvor begge havde leveret spil af svingende kvalitet.

I 2. sæt fik Holger bedre styr på sit spil, og han satte sig tungt på kampen med en stabilitet og et tempo, hvor Lehecka ikke kunne stille meget op.
Reelt kunne Holger have afgjort kampen, da han efter et tidligt break til 2-0 havde hele 5 break-muligheder til 4-0, men Lehecka fik dog reddet partiet hjem, inden Holger med et rent serveparti bevarede forspringet ved 4-1, og han holdt fast i føringen uden at være i problemer i egne servepartier resten af kampen, som blev lukket med et sikkert serveparti ved 40-15 til slutstillingen 7-6(4), 6-3.

I det efterfølgende bane-interview erkendte Holger, at han var presset i starten af en god modstander, og han var opsat på at fokusere på at finde spillet og undgå at lade vreden påvirke spillet negativt, hvilket hans team er særlig opmærksom på skal forbedres, så der ikke bruges unødig energi på det fremover.

Holger glæder sig til, at han i næste runde tidligst onsdag møder ranglistens no. 3, Alexander Zverev, da det netop er muligheden for at møde de allerbedste spillere, der er med til at motivere til det hårde slid ved træningen.

 

Forrige artikelTurneringer uge 17: Møde med Zverev kræver revanche til Holger mod 20-årige tjekke
Næste artikelATP 250 München: Storspil sikrer Holger Rune karrierens hidtil største sejr
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.