De lovende takter fra 2021 blev fulgt op med en imponerende sejr, som giver næring til spådommen at Clara Tauson bliver "Next big thing"

Efter at Clara Tauson i 2019 som junior vandt Australian Open og satte sig på 1. pladsen på junior-ranglisten, markerede hun sig samme år med flere titler på ITF Women’s World Tennis Tour, og efter yderligere et par ITF-titler både før og efter corona-pausen i 2020 fik endnu flere øjnene op for hendes potentiale, da hun i 1. runde ved US Open med spil i verdensklasse sensationelt sendte WTA-ranglistens no. 34, Jennifer Brady ud 6-4, 3-6, 9-7.

I 2021 tog Clara nye store skridt på udviklingsstigen, da hun nåede 3 finaler i WTA 250-kategorien, hvor hun vandt 2 titler i henholdsvis Lyon og Luxembourg, og derudover blev det endvidere til en W60-titel i Fujairah, W25-titel i Altenkirchen samt en WTA 125 titel i Chicago, hvor hun i finalen vandt over den jævnaldrende (18-årige) Emma Raducanu (GBR), der få uger senere vandt finalen i US Open i teenage-opgøret mod Leylah Fernandez (CAN).

De fornemme præstationer har medført, at Clara sluttede 2021 som no. 44 på WTA-ranglisten, og der blev skabt grobund for at tro på, at der i 2022 venter nye titler og yderligere fremgang på ranglisten.

Hvis årets første kamp kan give et fingerpeg om, hvad der er i vente, er der ingen som helst grund til at dæmpe optimismen, idet den nu 19-årige Clara indledte kampen ved WTA 250 turneringen Summerset 2 i Melbourne mod 24-årige no. 24 Anhelina Kalinina (UKR) som lyn og torden med 8 point i træk, efter at ukraineren havde vundet kampens første point.

Føringen på 2-0 blev skabt af en blanding af velplacerede dybe bolde, som fremtvang fejl, og rene vindere fra forskellige vinkler, heriblandt en følt bold på tværs efter en stopbold fra modstanderen, samt eksempelvis et par dybe slice mod baghåndshjørnet fulgt op med en longline vinder med baghånden.

Efter 8 danske point vandt Kalinina omsider et point, da hun satte 2. bolden bag serven på baglinjen og fremprovokerede en fejl, hvilket blev starten på en periode, hvor ukraineren overtog kommandoen, idet hun vandt de næste 5 partier i træk.

Clara fik dog reduceret til 3-5, og hun vandt desuden de næste 4 partier og dermed sættet 7-5.
Undervejs i sættet lykkedes det 2 gange for Clara at nå tilbage og sende et velplaceret lob tilbage med en tweener, som hun mestrer til perfektion.

WTA 250 Melbourne
WTATV – Clara Tauson passeret af lob, men returnerer med en tweener og vinder point’et.

I 2. sæt fortsatte Clara sin dominans, da hun ved 30-30 i ukrainerens første serveparti skaffede break-mulighed med en vinder, og selvom Clara i den næste duel var presset i bund med dybe bolde tæt på linjen, brød hun serven med en sublim longline vinder fra baghånden.

Kalinina fik dog efter 6 danske partier i træk brudt tilbage, hvorefter hun vandt sit næste serveparti til 2-1.
Clara fik straks udlignet efter et rent parti til 2-2, og selvom Kalinina derefter førte 40-15 i egen serv, lykkedes det efter eminent spil at bryde serven på den 2. mulighed, hvorefter hun udbyggede føringen til 4-2 efter 40-15 i egen serv.

Begge vandt derefter deres servepartier til 5-3, men da Kalinina servede for at blive i kampen, betød en skarp flugtning og 2 returvindere 3 danske matchbolde ved 0-40.

Kampene fra turneringen bliver vist på WTATV, men TV 2 Sport havde sikret mulighed for at vise kampen, og når Clara i 1/8-finalen møder 27-årige no. 114 Lin Zhu (CHN), er TV 2 Sport igen på pletten.
Kineseren, der er videre fra kvalifikationen, sendte den snart pensionerede single spiller, Samantha Stosur ud af turneringen med en kneben sejr 7-6(5), 7-6(5).

Kampen er 4. kamp på Court 7, og derfor er det svært at forudsige tidspunktet, men TV 2 har anført kl. 0630 i programoversigten.
Selvom man bør tage 1 kamp ad gangen, er det alligevel fristende at kigge videre i lodtrækningen, hvor Clara i tilfælde af sejr møder vinderen af kampen mellem no. 88 Rebecca Peterson (SWE) og no. 107 Aliaksandra Sasnovich (BLR) i kvartfinalen.

De optimistiske forventninger om en stor sæson for Clara kommer ligeledes til udtryk i artiklen herunder fra Tennis.com med indledningen: “Insiders agree: Tauson is tennis’ next big thing“.

Forrige artikelATP 250 Adelaide: Holger Rune vandt flest point men Corentin Moutet vandt de vigtigste
Næste artikelWTA 250 Melbourne: Årets Tennisspiller 2021 Clara Tauson videre efter tennislektion på 51 minutter
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.