Efter et ukoncentreret og fejlbehæftet 1. sæt var Holger Rune med et solidt og tempofyldt spil på sejrskurs med break i 3. sæt, hvor Hugo Dellien igen blev lukket ind i kampen

Da Holger Vitus Nødskov Rune – i samme uge som han fyldte 19 år – nåede en ny milepæl med ATP 250 titlen i München, var spillet i flere kampe på så højt et niveau, at der automatisk opstod forventninger om, at han som minimum ville kvalificere sig til hovedturneringen i den kommende uges ATP 1000 Internazionali BNL d’Italia i Rom.

ATP 250 München: Ny milepæl for Holger Rune med karrierens første ATP 250 titel

Under en “fransk visit” i Danmark, hvor Holger bl.a. medvirkede i TV 2 programmet Go’Morgen Danmark sammen med søster Alma, blev tiden også brugt til at forberede sig på KB’s grusbaner, inden afrejsen til Rom, hvor Holger lørdag formiddag indledte kvalifikationen, hvor kravet var 2 sejre, hvis han skulle gøre sig håb om at være med i hovedturneringen.

Da der ikke er normal TV produktion af kvalkampe var mulighederne for at følge kampen i 1. kvalrunde mod 28-årige no. 81 Hugo Dellien (BOL) begrænset til livestreaming i tvivlsom kvalitet fra betting-tjenester som Bet365, Unibet og Oddset.

I kampens 1. sæt var kvaliteten af spillet fra Holgers side om muligt af endnu mere “tvivlsom kvalitet”, idet Holger indledte med 3 fejl i Dellien’s serveparti, og selvom Holger derefter fik udlignet til 40-40 og havde et solidt overtag efter en skarp returnering på den næste bolivianske fordel, forærede Holger modstanderen en oplagt vindermulighed med en sjusket stopbold.

I Holgers eget serveparti fik han ikke en eneste 1. serv i spil, og efter en stor fejl og en stopbold i nettet, fik Dellien sin første break-mulighed ved 30-40, hvor Holger omsider fik en 1. serv i spil, men endnu en dansk fejl afgjorde partiet, hvorefter Dellien efter nye danske fejl vandt sit serveparti rent til 3-0 efter en start på kampen, hvor Holgers koncentration forekom fraværende.

Ved sidebyttet blev Holger tilset på grund af problemer med akillessenen, og da kampen blev genoptaget, fortsatte samme mønster resten af sættet, idet Holger blev brudt igen til 0-4, og først ved 0-5 lykkedes det omsider for Holger at vinde sit serveparti rent til 1-5, men Dellien kunne derefter med et rent parti sikre 1. sæt 6-1 efter en dansk indsats, som var milevidt under det forventede.

På sejrskurs efter break i 3. sæt med offensivt spil

Fra starten af 2. sæt viste Holger en langt mere fokuseret tilgang til tingene, idet han trådte mere ind i banen og dirigerede spillet med et langt højere tempo, hvor Dellien ikke kunne følge med, og da Holger både satte flere 1. server og reducerede fejlprocenten, vandt han uden problemer 2. sæt 6-1.

Dominansen fortsatte i starten af 3. sæt, hvor Holger fulgte et rent break op med at vinde sit serveparti til 2-0, og kursen til en sikker sejr var tilsyneladende stukket ud, men da Dellien derefter vandt sit serveparti rent med god hjælp af et par danske fejl, begyndte usikkerheden igen at snige sig ind i Holgers spil, hvorved Dellien fik overladt mere initiativ, og han fik chancen for at bryde tilbage ved 30-40 i Holgers næste serveparti.

En satset baghånd fra Dellien havnede i nettet, og da Holger derefter nåede frem og lagde en kontra stopbold og et lob fra Dellien blev for langt, havde Holger mulighed for at bevare forspringet, og han havde et solidt overtag i den næste slagudveksling, hvor Dellien dog formåede at holde boldene i banen, indtil en fejl fra Holger afgjorde partiet, og efter yderligere 2 danske fejl kunne Dellien udligne til 2-2.

Dellien vandt derefter sit serveparti til 3-2, og efter en mislykket dansk stopbold i nettet var Holger igen under pres i sit serveparti ved 15-40, og efter en fejl ved 30-40 var Dellien pludselig på sejrskurs, da han brød til 4-2.
Holger fik dog en stor chance for at bryde tilbage efter fejl på 2. bolden fra Dellien til 30-40, og Holger spillede sig frem til en kæmpestor chance for at afgøre partiet med en enkel flugtning, som dog blev brændt, og efter yderligere to danske fejl førte Dellien 5-2, og ved 5-3 afgjorde Dellien kampen på den første matchbold ved 40-15, hvor Holgers returnering af 1. serven landede udenfor banen til boliviansk sejr 6-1, 1-6, 6-3.

I en efterfølgende dialog med Tennisavisen vurderede Aneke Rune, at Holger endnu ikke var landet mentalt eller havde nået at nulstille, og han virkede træt både dagen før og om morgenen inden kampen.
Desuden havde han mærket ømhed ved akillessenen, og det erkendes overfor TV 2 Tennis herunder, at det blev overvejet at trække Holger fra turneringen.

Holger har efterfølgende på Instagram takket for den støtte, som han fik fra publikum, og han lover at være “fit for fight” næste gang.

Holger avancerer til no. 42 på ranglisten

Selvom Holger ikke har deltaget i ATP 1000 i Madrid – og derved ikke haft mulighed for at optjene flere point til ATP-ranglisten – vil han alligevel avancere 3 pladser til no. 42 på den nye rangliste mandag, hvilket primært skyldes at flere spillere har mistet fastfrosne point, og han vil formentlig avancere yderligere et par pladser på liverankingen i starten af den kommende uge, hvor han dog kan blive overhalet af spillere, som eventuelt når flere runder i Rom.

Næste opgave for Holger bliver ATP 250 i Lyon om en uge, hvor han forventes at være direkte i hovedturneringen, og ugen derefter gælder det Grand Slam turneringen French Open, hvor Holger ligeledes er direkte i hovedturneringen.

Det forventes, at Holger med sin nye rangering også kan gå direkte i hovedturneringen i de kommende ATP græs-turneringer mellem French Open og Wimbledon.

Forrige artikelTennis er populært i Norden
Næste artikelTurneringer uge 19: Clara Tauson i revancheopgør mod Marta Kostyuk. Torpe og Vanshelboim i samme Challenger
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.