Caper Ruud sikrede den forventede favorit-sejr over Holger Rune, der virkede usikker og uden selvtillid

Forud for kampen mellem 17-årige Holger Vitus Nødskov Rune og 22-årige Casper Ruud blev det i optakten herunder ikke betegnet som nogen sensation, hvis det mod forventning skulle lykkes for Holger at trække sig ud af kampen som vinder.

ATP 1000 Monte-Carlo: Holger Rune møder Casper Ruud i ATP Masters debut

Ganske vist var nordmanden af bookmakerne helt berettiget udpeget som tårnhøj favorit, men der var dog valide argumenter for, at den unge dansker kunne overraske.
For det første har Holger i flere kampe været i vinderposition mod spillere i top 100, og han viste især ved ATP 250 i Santiago takter, der kunne skabe grobund for optimisme, da han nåede kvartfinalen.
Desuden imponerede Casper Ruud på ingen måde, da han i Marbella nærmest blev udspillet i perioder af kampen mod den 17-årige spanier Carlos Alcaraz Garfia.

En forudsætning for at Holger kunne gøre den jævnaldrende spanier, som gennem det meste af junior-karrieren var et skridt efter Holger, kunststykket efter, var dog at Holger spillede op til sit absolut bedste, og at han kunne bevare et stabilt højt niveau igennem hele kampen.

Sådan udviklede kampen sig dog på ingen måde, og selvom Casper Ruud bør anerkendes for en bundsolid indsats, blev han aldrig for alvor udfordret af Holger, der virkede usikker og uden den nødvendige selvtillid, hvorved alt for mange point blev afgjort tidligt i duellerne på fejl fra Holger.
I flere situationer havde Holger både initiativet og overtaget i dueller, som alligevel endte med norsk point, når Holger i stedet for at fastholde presset eller afgøre duellen, lagde en stopbold, som Ruud prompte straffede, eller på grund af den manglende sikkerhed sendte bolden i nettet eller udenfor stregerne.
I de tilfælde, hvor Holger formåede at bevare initiativet, var der dog point at hente på norske fejl, når Ruud blev presset.

Der blev således aldrig tvivl om kampens udfald, som blev en sikker norsk sejr 6-2, 6-1.

Indtrykket efter at Holger har haft mulighed for at deltage i flere turneringer på både ATP og Challenger niveau er, at Holgers topniveau rækker til at være med mod mange i top 100, men der er fortsat store udsving i præstationerne, hvilket ikke er usædvanligt for så ung en spiller, og derfor må en væsentlig opgave blive at få hævet bundniveauet i den modningsproces, som alle spillere gennemgår, og som kan behøve tålmodighed fra omgivelserne.

Forrige artikelWTA250 Charleston 2 2021: Tauson vandt trods knæproblem
Næste artikelATP 250 Marbella: Tilfreds dansk hovedsponsor overbevist om at Carlos Alcaraz bliver ny verdensstjerne
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.