En lidt usædvanlig turnering der kun eksisterer een gang – som flere andre vi har været vidne til i denne corona tid. Flere af de for tilmeldte har været nødt til at trække sig – faktisk 14 i alt – enten på grund af holdkampe i næste weekend eller skader. Denne her er interessant, fordi det er en turnering, hvor Clara Tauson er med i hovedturneringen uden at skulle igennem kvalifikationen. Sidste turnering hun var med i hovedturneringen var i Bogota i Columbia, hvor hun røg ud i første runde. Jeg har højdeforholdene lidt mistænkt for at spille ind, efter et i øvrigt flot spillet første sæt. Denne turnering foregår i normal højde, så mon ikke det vil gå bedre. Det er dog en rimelig hård nyser hun er oppe mod i første runde nemlig 22 årige Liudmila Samsonova fra Rusland, der vandt kvalifikationen og nåede til 3die runde i Miami, før hun måtte overgive sig til Sakkari fra Grækenland. Samsonova er #109 og således også på vej mod top 100. Det blev vores Clara, der trak det længste strå. Samsonova spillede ok, men havde en del dobbeltfejl og uprovokerede fejl, der gjorde det lidt lettere for Clara, der dog spillede ganske godt specielt i første sæt. 6-3 6-3 blev det.

Første sæt startede virkelig godt for Clara, der brød Samsonova 2 gange, hvilket betød at Clara pludselig var foran 3-0. Samsonova fik det ene break tilbage, og var begyndt at krydre dobbeltfejlene med esser. Hendes forhånd havde også en god indflydelse på hendes spil. Claras baghånd og et es gjorde sammen med et i øvrigt stabilt spil, at Clara kom foran 4-2. 4-3 blev fulgt op med et flot parti af Clara til 5-2. Samsonova tabte igen et parti, og igen var det Claras baghånd der hjalp det på vej -6-3 og første sæt i hus.

Første sæt Tauson

Statistik

Andet sæt startede næsten på samme måde som første – et hold og et servebreak – 2-0, men havde dog 2 dobbeltfejl i sit parti, som forhånd og gode server klarede. Samsonova brød tilbage i tredie parti, hvor hun trods et es og en god serv også krydrede partiet med en dobbeltfejl. Samsonova spillede bedre og bedre og fik sit parti i land, hvorefter der fulgte et dramatisk parti. Ved stillingen fordel til Samsonova ramte Claras venstre knæ banen, og der gik hul samtidig med at et lille vrid gjorde, at kampen blev afbrudt og Clara fik renset sår og fik forbinding på – se billedet nedenfor – før kampen kunne genoptages. På næsten mirakuløs vis fik Clara reddet partiet i land, og i stedet for at komme bagud blev det 3-2. Samsonova vandt sit parti og samtidig fik Clara samlet sit spil igen og reddet sit parti til 4-3. Så fulgte et parti der må siges at være en gavebod fra Samsonovas side, idet et es blev krydret med 3 dobbeltfejl, og det siger man ikke nej til – 5-3 og Clara skulle nu “blot” serve kampen hjem, og det gjorde hun med stil – et rent parti og igen 6-3. VI sad lidt med nerverne Clara, og det var godt du fik den russiske ged barberet.

Bare en lille rift

Her sker det

Andet sæt gik også til Clara og dermed kampen