Auckland Open (i øjeblikket sponsoreret af banken ASB) er en dame tennisturnering afholdt i Auckland, New Zealand. Afholdt siden 1986 og WTA Tour begivenheden er en international serie turnering og bliver spillet på udendørs hardcourts. Det er 30. udgave af WTA Turneringen, der finder sted i den første uge i året, en uge før en anden ASB Tennis Centre begivenhed, Auckland Open for mænd . En tidligere version af Auckland Open blev afholdt 1976-1981.

I 2008 turneringen, blev banerne ændret til en blå plexicushion overflade, der erstatter den grønne Rebound Ace. Dette var i overensstemmelse med den overflade ændring, der også blev gennemført ved Australian Open. Det er derfor en rigtig god optakts turnering til Australian Open, og derfor et godt valg af Caroline Wozniacki at starte der.

Der kan normalt kun deltage 1 topspiller fra top 10 i en international turnering, og top 10 spillere kan kun deltage i 1 international turnering pr. halvår, så Caroline kan derfor ikke deltage i andre internationale turneringer før 1. juli. En international turnering har i dag $250000 i præmiepenge og en pointsum på 280 til vinderen.

Udover præmiepenge så får topspillere også en såkaldte “appearence fee” eller tilstedeværelsespenge for i det hele taget at vælge pågældende turnering. Disse beløb bliver normalt ikke omtalt, men eksisterer i bedste velgående.

Udover det kan private sponsorer give specielle gaver til en topspiller. Det kan være som led i lanceringen af et nyt produkt, som i tilfældet Caroline Wozniacki der vil blive begavet med et $15,000 guld og diamant armbånd for at spille i Auckland .

Den tidligere verdens No 1 er den vigtigste spiller der deltager i ASB Classic fra 05-10 Januar. Armbåndet er et samarbejde mellem sponsor Moët & Chandon og New Zealand juvelmestre Naveya & Sloane, der lancerer en tennis kollektion. Armbåndet er lavet med 18 karat guld og har 42 diamanter på i alt fem karat.

Wozniacki, 24, er en stor beundrer af mode og har arbejdet med designeren Stella McCartney om sit sports udstyr siden de lavede en aftale i 2009. Hendes mest berømte smykke er en massiv diamant forlovelsesring, givet til hende af den irske golfspiller Rory McIlroy. Den skønnes at være omkring $250.000 værd, McIlroy har efter sigende tilladt Wozniacki at beholde ringen , efter at han afblæste deres bryllup.

Sidste års vinder Ana Ivanovic deltager ikke men finalisten Venus williams, der er rangeret på en 18. plads, deltager som tredie seedet. Udover disse to topspillere er der et par andre navne der bliver interessante at følge: Sara Errani (#14), Svetlana Kuznetsova (#27) og Sloane Stephens (#36).

Mere om lodtrækning og spilrækkefølge sidst i næste uge. Hav et godt nytår.

Forrige artikelCarolines julespørgetime
Næste artikelITF Junior Salk Open: Lutter sejre til danske piger i 1. kval-runde
Leif Hørgren Mortensen
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.