Clara Tauson fik ikke spillet til at fungere i 1. kvalrunde, hvor  Mikael Torpegaard til gengæld vandt en totalt overlegen sejr mod chanceløs tysker

Sidste gang Clara Tauson deltog i en turnering var i slutningen af oktober, hvor hun nåede kvartfinalen ved en W80 turnering i Tyler i Texas, og selvom hun i mellemtiden har holdt formen ved lige og spillet godt ved træningen, var hun tydeligvis et godt stykke fra den kampform, som førte til flere fornemme resultater inden turneringspausen, da hun i 1. runde af kvalifikationen til Australian Open i Dubai mødte 20-årige Katarina Zavatska (UKR).

Selvom ukraineren som no. 118 er rangeret væsentlig højere end Clara, der er no. 152 p WTA-ranglisten, havde betting odds-sætterne Clara som tårnhøj favorit, hvilket formentlig er begrundet med det potentiale, som tenniskendere er klar over hun er i besiddelse af.

Det blev dog tidligt i kampen tydeligt, at Clara havde store problemer med at få spillet til at fungere, og mange dueller endte ofte med fejl fra danskerens ketsjer, hvorimod Zavatska det meste af kampen spillede solidt.

Allerede i kampens første parti fik Zavatska ved 30-40 en break-mulighed, som dog blev afværget med et es, men en efterfølgende dansk afbrænder efterfulgt af en fejl fra forhånden betød ukrainsk break.

Zavatska havde 2 muligheder for endnu et break til 0-3 efter 2 danske dobbeltfejl, men to vindere i træk og en fremprovokeret ukrainsk fejl holdt Clara inde i sættet, og hun fik udlignet til 3-3, da hun i Zavatskas serveparti ved 30-30 sendte en vinder fra baghånden longline og derefter fremprovokerede en fejl med en cross retur.

Et break er som bekendt først et break, når serven bliver holdt efterfølgende, men Zavatska genetablerede forspringet, da hun i 2 forsøg brød serven igen og derefter selv holdt serv til 5-3, hvorefter Clara igen blev brudt til 3-6.

Det ukrainske momentum fortsatte i 2. sæt, som Zavatska indledte med et rent parti med både stopbold, servevinder og smash, hvorefter Clara igen havde problemer i sit serveparti, hvor hun ikke fik udnyttet 3 muligheder for udligning, men i stedet blev hun brudt til 0-2 efter et par mindre velvalgte forsøg på stopbolde og en fejl fra forhånden.

Zavatska havde 40-30 i egen serv til 3-0, men en dobbeltfejl holdt Clara inde i partiet, hvor yderligere 2 fordele blev afværget af Clara, som i stedet brød tilbage, da hun afsluttede partiet med et smash til 1-2, og hun holdt desuden serv med en afsluttende servevinder til 2-2.

Da Clara servede ved 2-3, indledte hun med en dobbeltfejl, og en ukrainsk vinder fra baghånden til 0-30 øgede presset i partiet, som efter 15-30 sluttede med 2 danske fejl fra baghånden til ukrainsk break til 2-4.

I Zavatskas næste serveparti havde Clara 4 break-muligheder, som ikke blev udnyttet, og Zavatska havde en enkelt matchbold i Claras efterfølgende serv, men Clara fik reduceret til 3-5, inden Zavatska derefter holdt serv og sikrede sejren 6-3, 6-3.

Clara Tauson
© 2020 Jimmie48 Tennis Photography This photo is available for editorial usage. Please contact: licensing@j48tennis.net Una

Isolation i Australien erstattes af ITF-turneringer

Nederlaget betyder, at Clara både går glip af ranglistepoint og muligheden for at kvalificere sig til Australian Open, hvor deltagerne i 1. runde er sikret mindst 100.000 Australske dollars i præmieindtægt.
Til gengæld slipper Clara for et par yderligere 2 ugers isolation, og i stedet får hun mulighed for at benytte de kommende uger til at spille flere kampe og få opbygget en kampform, som hun kan drage nytte af fremadrettet.

Allerede i næste uge kan Clara formentlig ses i aktion ved W25-turneringen Fujairah International Women Tennis Open i De Forenede Arabiske Emirater, hvor flere af de spillere, som ikke kvalificerer sig til Australian Open forventes at deltage.

Ugen efter er Clara på Acceptancelisten til W60 turneringer i både Andrezieux-Boutheon i Frankrig og i Rome i USA-staten Georgia, men først midt på ugen – efter withdrawal-deadline tirsdag – kan det oplyses præcist, hvorvidt Clara fortsat er tilmeldt en af disse turneringer, hvor der ligeledes er tilmeldt flere af de samme spillere, som forsøger at kvalificere sig til Australian Open.,

Desuden er der i februar planlagt flere W25-turneringer, hvor Clara kan overveje at deltage, indtil hun opnår en rangering, der automatisk giver adgang til flere turneringer på WTA-touren, hvor hun allerede i 2021 forventes at blive hyppig deltager.

Torpegaard har fortsat mulighed for kvalifikation

Kvalifikationen til mændenes Australian Open afvikles i Doha i Quatar, hvor Danmark er repræsenteret ved 26-årige Mikael Torpegaard, der i 1. runde mødte 28-årige Mats Moraing (GER), som trak sig sejrrigt ud af deres hidtil eneste indbyrdes opgør i 2017 ved en ATP Challenger i Knoxville, TN, USA, hvor den tyske venstrehånds-spiller vandt 6-1, 6-4.

Rollerne blev dog byttet helt om, idet Torpegaard satte sig tungt på kampen fra starten, da han vandt de første 7 bolde, inden Moraing vandt et enkelt point, og han vandt også blot et enkelt point mere i det næste parti, hvor Torpegaard kom foran 3-0, hvorefter Moraing omsider holdt serv til 1-3, hvilket blev tyskerens eneste vundne parti i kampen.

Efter endnu to rent dansk servepartier og break til 5-1 samt atter et rent parti sikrede Torpegaard sig første sæt, og i hele 2. sæt var tyskeren kun i et enkelt af sine servepartier med til 40-40, mens Torpegaard vandt alle sine servepartier rent, og dermed lød sejren på de knusende cifre 6-1, 6-0.

I optakten til turneringen blev der i Tennisavisen lagt op til, at Torpegaard i en eventuel 2. kvalrunde kan møde 9. seedede no. 123 Evgeny Donskoy (RUS), men det bliver i stedet den 24-årige kinese, no. 164 Zhizhen Zhang, der vandt 7-5, 6-3 over russeren.

I en eventuel kvalfinale kan modstanderen heller ikke blive 30. seedede Martin Klizan (SVK), da han blev besejret 6-1, 6-4 af 22-årige no. 230 Felipe Meligeni Rodrigues Alves (BRA), som i 2. kvalrunde møder 20-årige no. 195 Tomas Machac (CZE).

Kampen i 2. kvalrunde mod Zhizhen Zhang spilles onsdag som 2. kamp efter 1030cet på Court 4, hvor der ikke er livestream, som det er tilfældet fra Court 1 og 2 samt Court A og B i Doha.
Rettelse: Der er livestream fra alle baner – klik på pil til højre på linket for øvrige baner – https://ausopen.com/watch-live

 

 

Forrige artikelSM mestre kåret
Næste artikelITF Monastir: Eric Vanshelboim sikrer sin 2. professionelle titel efter fem 3-sættere på stribe
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.