Selvom der er lange udsigter til, at det igen bliver muligt at afvikle internationale tennisturneringer, kan der muligvis snart lukkes op for udendørs tennis i små grupper

Efterhånden som der er lukket ned for stadig flere aktiviteter i både Danmark og det meste af Verden, har de fleste formentlig været forberedt på, at Caroline Wozniackis afskedskamp sammen med Serena Williams – The Final One – i Royal Arena 18. maj måtte aflyses, og den sidste tvivl herom forsvandt da Statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde mandag bekendtgjorde, at der foreløbig frem til 1. september ikke tillades større forsamlinger.

Tirsdag formiddag udsendte arrangørerne f Sports Group en pressemeddelelse, hvor der blev udtrykt stor ærgrelse over, at The Final One 2020 grundet regeringens og sundhedsmyndighedernes lov og anbefalinger må udskydes til senere på året.
Der arbejdes på højtryk for at finde en ny dato, da en af Verdens bedste og Danmarks bedste tennisspiller nogensinde fortjener at blive hyldet efter en fabelagtig karriere, som hun satte punktum for ved Australian Open januar 2020.
Det blev samtidig oplyst, at publikum har mulighed for at gemme deres billet, som kan benyttes, når arrangementet gennemføres senere.

Både Caroline Wozniacki og Serena Williams er kede af aflysningen, og Caroline citeres for denne udtalelse:
”Det er med stor ærgrelse, at vi ikke kan spille i maj måned, men en udskydelse er det eneste rigtige at gøre. Jeg ser frem til, at vi finder en ny dato snarest og glæder mig enormt meget til at sige tak for den fantastiske opbakning mange har vist mig og dette arrangement.”

Arrangørerne, f Sports Group, håber at så mange som muligt fortsat ønsker at være med til at fejre og hylde en af Danmarks største sportspersonligheder. CEO, Mads H. Frederiksen, udtaler:
”Det er rigtig ærgerligt, at vi ikke kan afholde vores total udsolgte event i Royal Arena den 18. maj og som vi havde glædet os utrolig meget til. Vi oplever stadig en fantastisk opbakning og vi arbejder på højtryk for at finde en ny dato og håber at kunne melde noget ud i den nærmeste fremtid. Vi ser frem til at skabe en stor hyldest til Caroline Wozniacki foran 13.000 tilskuere i Royal Arena.”

Der vil hurtigst muligt blive meldt en ny dato ud, og alle med billet til den historiske kamp kan beholde den til den nye dato. Der kan læses mere på ticketmaster.dk under eventen eller hos Ticketmaster support.

Caroline Wozniacki beklagede også aflysningen i et opslag på Twitter.

Samtidig bekræftede hun, at allerede købte billetter fortsat kan anvendes, når hendes sidste kamp spilles senere.

Mads H. Frederiksen har i et svar til Tennisavisen oplyst, at der arbejdes på at finde en dato i oktober, hvor han håber corona situationen ser bedre ud i Danmark, og han ser det som et positivt tegn, at Kina efter nogle måneder er er begyndt at lukke op.
Han tilføjer dog, at det kun er sundhedsmyndighederne, der kan give det endelige svar, og han tilføjer:
Lad os krydse alt så vi kan give Caro den afsked hun fortjener“.

Risiko for ny aflysning/udsættelse

Det kræver dog formentlig en god portion optimisme for alvor at tro på, at myndighederne allerede til oktober er villige til at lukke op for, at arrangementer med flere tusinde tilskuere kan gennemføres, da det er urealistisk at forestille sig, at der om 7 måneder enten er fundet en vaccine til bekæmpelse af covid-19, eller der er opnået en tilstrækkelig “folke-immunitet”.

Søren Riis Paludan, der forsker ved Aarhus Universitet og har stor viden om immunitet og vacciner, vil dog ikke helt udelukke muligheden for at der allerede til oktober kan være opnået tilstrækkelig folke-immunitet, så det er forsvarligt at afvikle arrangementet, men han finder det optimistisk og “lige på kanten”, og derfor anser han starten af 2021 som en mere realistisk mulighed.

Hvis der alligevel lukkes op for et sådant arrangement, frarådes personer i risiko-gruppen formentlig at møde op, hvilket kan blive et “problem” for den ældre aldersgruppe, som udgør en meget stort andel af Caroline Wozniackis allervarmeste tilhængere.

Udsigter til tennis træning i Danmark

I forbindelse med at regeringen har lukket op for, at de yngste årgange kan vende tilbage til skolen, har nogle udtrykt undren over, at børnene gerne må være flere sammen i skolen, når det fortsat ikke tillades, at 2 eller 4 af dem må være sammen og dyrke sport efter skoletid, idet sportsanlæg i første omgang fortsat vil være lukkede.

De forskellige idrætsorganisationer opfordrer dog til at bakke op om myndighedernes anbefalinger, hvilket også gælder Tennis Øst og Dansk Tennis Forbund, som det fremgår af deres orientering.

Dansk Idrætsforbund og DGI har i forlængelse af Statsministerens pressemøde i mandags udsendt en fælles orientering til foreningerne, som fortsat opfordres til at aflyse alle indendørs og udendørs aktiviteter, som kræver fysisk fremmøde, foreløbig indtil 10. maj 2020.

Dog vurderes i en dialog med myndighederne, om der inden 10. maj alligevel kan åbnes op for udendørsidrætter uden kropskontakt i meget små grupper på en sundhedsansvarlig måde, hvilket kan tænde et optimistisk håb hos nogle af de tennisspillere, der i øjeblikket utålmodigt brænder efter at få bedre muligheder for at slå til boldene.
DIF’s Kommunikations- og HR-chef Britt Spangsberg anfører dog, at der endnu ikke kan konkluderes noget på nuværende tidspunkt.

DGI og DIF pointerer endvidere, at Corona-krisen ikke må blive en foreningskrise med denne tilføjelse:
“En fuld genåbning vurderer vi dog kan tage lang tid, og foreningslivet har allerede oplevet aflysninger af stævner og arrangementer med deraf manglende indtægter. Efter statsministerens pressemøde i går risikerer foreningerne også her at miste penge, når sommerens festivaler og koncerner frem mod 31. august nu aflyses. Derfor er vi også løbende i kontakt med regeringen og folketingets parti om, hvordan vi hjælper foreningslivet mest muligt”.

www.dif.dk og www.dgi informeres løbende om nyt samt om mulighederne for at bruge samfundets kompensationsordninger.