Dagens kvartfinalemøde mellem Clara Tauson (139 på rankingen) og Camila Giorgi (81 på rankingen) er et førstegangsmøde. 29 årige Camila har været med i gamet i mange år, og har altid været kendt for sin hårdtslående spillespil. Tøver aldrig med at vappe til bolden for fuld kraft, hvilket nogen gange bringer hendes uprovokerede fejl op på et for højt niveau. Clara Tauson er et stortalent, der er ved at finde sine ben i de professionelles rækker på WTA turen. Har således nogle ganske fornemme resultater i sit bælte. Vandt således over Brady i sidste års French Open og her i Lyon turneringen startede hun, efter kvalifikationen, med at sende førsteseedede Alexandrova ud med fynd og klem. Kan hun bevare koncentration og topniveau er en sejr mulig. Og det blev til endnu en pragtkamp af Clara Tausen der returnerede Giorgi ud af banen 6-3 6-1.

Første sæt sæt startede med muligheder for at bryde Camilas serv, men 2 DF og 4 breakmuligheder senere lykkedes det for Camila at hive sit parti i land. Tauson holdt sit og så skulle Camila igen forsøge at vinde sit parti, men denne gang gik det ikke og efter endnu 2 DF brød Clara og førte 2-1. Camila brød tilbage efter en heldig netruller. Igen blev Camilas serv brudt 3-2. Clara har et varieret spil med mange flotte returer. Nogen ryger for langt og for bredt eller i nettet, men ellers gode takter. Clara fik sit parti og Camila fik sit parti nemmere, men stadig med en dobbeltfejl 4-3. Clara servede fint og fik sit parti 5-3. Claras returneringer af Camilas server var lynhurtige og pressede Camila bagud og sluttede af med en fremragende retur og endnu et servebrud 6-3 og dermed første sæt. Claras evne til at returnere Camilas server blev bedre og bedre gennem sættet, så fuldt fortjent første sæt til Tauson

Statistik

Andet sæt blev et endnu bedre sæt, der dog startede med Claras eneste dobbeltfejl. Spillerne fulgtes ad til 2-1 til Tauson, før Camila igen havde problemer, og med endnu en dobbeltfejl kom i vanskeligheder og tabte sit parti. En af grundene til at Camila havde problemer var at Clara returnerede bedre og bedre og Camila havde ingen tid til at forberede ret meget. 3-1. At Clara så lykkedes med nogle svære slag, som et loop der landede på baglinjen og gode præcise server, ja så var skriften på væggen efterhånden tydelig – den kamp taber du Camila. Efter 4-1 fulgte igen et horibelt Camila serveparti med endnu en dobbeltfejl – 5-1. Clara viste hvorfor hun er en spiller, der skal regnes med i sit sidste parti i kampen, da hun lavede 3 esser bare for at sætte streg under det. Godt spillet og kæmpet Clara – du er nu nummer 117 i liverankingen.

Så er den italienske ged barberet

Statistik