Garbine Muguruza sluttede Anna Karolina Schmiedlovas flotte uge og nåede dermed semifinalen i Dongfeng Motor Wuhan Åbn og åbnede døren til Top 5.

Schmiedlova har haft en af ​​de bedste uger i sin karriere, besejrede 4. seedede Caroline Wozniacki på vej til kvartfinalen, men 5-seedede Muguruza var bare for stærk, og hun behøvede blot en time og 12 minutter til at slå den sejlivede slovak i to sæt, 6-2, 6-2.

Muguruza ramte mere end seks gange så mange vindere end Schmiedlova i kampen (19 til 3). Hun var også utrolig i de afgørende point – hun konverterede fem af sine syv break muligheder.

“Det var en stor kamp for mig,” sagde Muguruza bagefter i baneinterviewet.

“Du spiller ikke på dette niveau hver dag, så for mig var det fantastisk at spille på denne måde.”

Muguruza er i en meget god position til at stige til nr.5 efter Wuhan – den eneste måde der kan forhindre dette er, hvis Angelique Kerber vinder titlen. Hvis Muguruza vinder titlen, kan hun gå så højt som nr.4. Under alle omstændigheder er spanieren garanteret at kunne forbedre sin nuværende placering som nr.8 i verden.

Men hendes mål for ugen – og resten af ​​sæsonen – er meget enklere end det.

“Jeg vil bare fortsætte med at spille sådan her,” sagde hun. “Jeg ønsker at holde fokus i hver kamp og forsøger at spille på dette niveau. På den måde, vil man være tilfreds med sin indsats hver gang man forlader banen .

“Det er det, jeg går efter. Forhåbentlig kan jeg fortsætte med at spille som dette i den næste kamp.”

Kvartfinalerne blev afgjort således:

[15] Roberta Vinci (ITA) d [8] Karolina Pliskova (CZE) 7 – 6 (2) 6 – 3

[5] Garbine Muguruza (ESP) d Anna Karolina Schmiedlova (SVK) 6 – 2 6 – 2

Venus Williams (USA) d [Q] Johanna Konta (GBR) 6 – 4 3 – 6 7 – 5

[6] Angelique Kerber (GER) d Coco Vandeweghe (USA) 6 – 1 3 – 1 ret

Fredagens spilleplan: danske tider

09:00 – Venus Williams (USA) V [15] Roberta Vinci (ITA)
12:30 – [5] Garbiñe Muguruza (ESP) V [6] Angelique Kerber (GER)

PS. Der er andre nyheder der stjæler billedet. Fx er meddelelsen om, at Serena Williams har trukket sig for resten af 2015 og derfor ikke deltager i WTA finalen i Singapore. Maria Sharapova har trukket sig fra Beijing, hvor Lucie Safarova ligeledes er tvivlsom. Så plads nr. 9 og 10 på ranglisten er også vigtige, her hvor sæsonen lakker mod enden. Om Serena optræder i Herning til november melder historien ikke noget om, men mon ikke. Caroline har lagt endnu en turnering til sæsonen nemlig Kremlin Cup, hvor hun har fået et wildcard sammen med Radwanska.