Fra en håbløs situation bagud 0-4 i 2. sæt fik Cecilie Lundgaard Melsted vendt kampen på hovedet mod 5. seedede fra Montenegro

Efter onsdagens sejr i 1. runde ved $10.000 turneringen Jolie Ville golf F38 Women’s i Sharm El Sheikh kunne det tydeligt fornemmes, at Cecilie Lundgaard Melsted var særdeles tilfreds med, at hun havde opnået et væsentligt mål, da sejren betyder, at hun om få uger vil figurere på WTA-ranglisten.

Cecilie havde alligevel fået smag for endnu mere, da hun i 2. runde var oppe imod 5. seedede no. 680 Ana Veselinovic fra Montenegro.
Ved at følge med på livescoren undervejs var der meget lidt, der tydede på, at Cecilie kunne overraske med endnu en sejr, idet hun efter at have tabte 1. sæt 3-6 var bagud både 0-4 og 2-5 i 2. sæt.

Cecilie har efter kampen fortalt, at turnerings-direktøren fra dette tidspunkt havde bemærket, at Cecilie i resten af 2. sæt kun tabte 3 bolde i alt, og derved indhentede hun hurtigt forspringet og vandt sættet 7-5.
Cecilie påpeger selv som en mulig forklaring, at hun på et tidspunkt bankede ketsjeren ind i sin næse med en flænge som resultat, hvilket måske fik tændt op under spillet.

I 3. sæt kom Cecilie foran med et tidligt break, men hun blev brudt tilbage til 3-3, og modstanderen kom desuden foran, da hun holdt serv til 4-3.
Det samme gjorde Cecilie til 4-4, hvorefter hun i det næste parti brød til 5-4 ved 40-15.
Da Cecilie skulle serve kampen hjem, spillede hun sig lynhurtigt frem til 40-0 og dermed 3 matchbolde. Der nåede lige at blive en smule spænding, da modstanderen reducerede til 30-40, hvorefter Cecilie lukkede kampen, som hun vandt med cifrene 3-6, 7-5, 6-4.

Cecilie er dermed for 2. gang i en ITF-senior kvartfinale, hvor modstanderen bliver svenske 3. seedede no. 561 Jacqueline Cabaj Awad som vandt over Angelina Shakhraychuk (UKR) 6-4, 6-1.

Cecilie fortalte efter kampen, at afslutningen på 2. sæt gav hende god selvtillid, og hun tilføjede

“Jeg kæmpede og nød bare at spille. Jeg kan godt lide at være hernede, jeg føler mig godt tilpas. Vejret plus banerne er lidt hurtige – det er lige mig, så jeg kan komme rundt med forhånden”

Cecilie er også med i double, hvor hun spiller sammen med Nelise Verster (RSA), og de vandt onsdag i 1. runde efter en tæt match-tiebreak afgørelse over Anastasiia Gevel/Angelina Shakhraychuk (UKR) 6-4, 3-6, [10-8].

De møder torsdag aften 1. seedede Barbara Bonic (SRB)/Alexandra Riley (USA).

Forrige artikelWTA: Wuhan Open 2015 – Muguruza på vej i top 5
Næste artikelITF Clermont-Ferrand: Johansson kort proces mod Karen Barbat