Efter en god indsats i første runde mod Putintseva, var det en af teenagerne på WTA turen, der stod for tur – polske 18 årige Iga Swiatek, der havde sin debut på WTA turen i januar. Hun nåede finalen i Lugano i april og fjerde runde i French Open. Iga Swiatek er pt. #65 på WTAs rangliste og vandt kvalifikationsplads efterfulgt af sejr i første runde over Ajla Tomljanovic, der måtte opgive i første sæt. Det var altså en af de nye stjerner på WTA turen, som Wozniacki skulle møde. Det blev en spændende og også i store dele en velspillet kamp, der dog endte med teenager sejr til sidst 6-1 3-6 4-6.

Første sæt viste en Wozniacki, som når hun spiller bedst – præcision, gode server, god baghånd og forhånd samt virkelig god dybde på server og returneringer. Med den spillemåde kom Wozniacki foran 3-0 – med Swiatek forsvar naturligvis, men Caro var bedre. Fra 3-0 fulgtes de ad til 4-1 hvor Caro igen skruede op for spillet og brød Iga nok engang 5-1 – server herefter sættet hjem – 6-1. Så langt så godt. Med de dybe returneringer og gode server holdt hun Iga fra sit storspil. Iga havde en meget lav førsteserve procent som blev straffet, og kunne slet ikke udnytte hendes farlige forhånd.

Mærkelig slice

Swiatek kan også

Statistik

Andet sæt blev en helt anden Swiatek præsenteret, og måske lettede Wozniacki lidt på speederen. Der var ikke de store problemer i de første 3 partier, men så brød Swiatek for første gang i kampen og holdt herefter sin egen serv, så pludselig stod det 1-4. Spillerne holdt nu deres serv resten af sættet- dog havde Caroline stort besvær, da Swiateks forhånd og serv var blevet væsentlig bedre. Swiatek sluttede således af med sine 2 første esser i kampen og vandt dermed andet sæt med 3-6. Gode dueller på flere tidspunkter i sættet – herunder et par eksempler.

Vintage Wozniacki

Iga tager første break i andet sæt

Caro god flugtning

Iga på vulkaner

Iga tager andet sæt

Statistik

Tredie sæt startede med en Wozniacki, der ikke lavede nogen fejl i de første 3 partier, og dermed også brød Swiatek, så der i løbet af kort tid stod 3-0 til Woz. Swiatek kom på tavlen – 3-1. Så fulgte det parti der afgjorde kampen, da Caroline nettede 3 gange på returer og servede dårligt – man kan vel sige at koncentrationen svigtede fatalt, hvilket Piotr også sagde, da han kom på banen. SÅ i stedet for 4-1 stod det nu 3-2, og Swiatek havde fået gang i hele sit artilleri. I alt fald kunne man resten af sættet se, hvorfor tenniseksperter anser Swiatek som en af de kommende storspillere. De fulgtes ad til 4-4, hvorefter Swiatek brød Wozniacki for anden gang i sættet. Swiatek servede kampen hjem – dog var der nogle rigtig gode dueller, hvor Wozniacki pressede Swiatek, men 4-6 blev det. Wozniacki spillede momentvis rigtig godt, men manglede præcisionen – og måske koncentrationen – til en hel kamp, men det var hendes anden kamp efter en længere pause, og set i det lys synes jeg Caroline kom hæderligt fra denne kamp.

Swiatek finder hjørnet

Igas forhånd

Swiatek slutter bedst

Kampens statistik

Et par ord fra Iga

Forrige artikelRang- og Entrylister uge 32: Ingen “genvej” til ATP-toppen for Holger Rune
Næste artikelSejr og nederlag til de danske veteran-kvinder
Leif Hørgren Mortensen
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.