Strasbourg sluttede med en finale, der ikke var ventet, nemlig mellem 2 australske spillere, hvilket er første gang siden 2005. Sam Stosur mod Daria Gavrilova. Første gang de mødtes på grus. De havde mødt hinanden en gang før i Toronto, hvor Gavrilova vandt. Gavrilovas vej til finalen gik over følgende spillere: Chirico USA, Kulichkova Rus, Barty AUS, Garcia FRA. Stosur havde mødt: Ying-Ying CHN, Brengle USA, Suarez-Navarro ESP, Peng CHN. Varm dag. Stosur vandt den spændende og velspillede finale 57 64 63, og forbliver Australiens #1 med sin anden Strasbourg titel, første titel var i 2015, og sin 9. WTA titel – sidste titel var i 2015. Det blev også australsk sejr i double finalen hvor A. Barty (AUS) / C. Dellacqua (AUS) vandt, så stor dag for Australien.

Spillerne på vej

Første sæt blev en indæt fight med fint grustennis, hvor linjerne blev brugt af begge spillere. I begyyndelsen brød de hinanden på skift. I begyndelsen var det Gavrilova der var foran med et break, men det blev udlignet til 44, hvorefter de fulgtes ad til 55 hvorefter Gavrilova brød Stosur nok engang og servede sættet hjem. Herunder glimt fra nogen af de mange fine dueller i første sæt:

BAM Bam Sam kan stadig

God finale

En af mange gode returer fra Gavrilova

Sådan forsvarer Gavrilova sin baglinje

Godt netspil af Stosur

Sam kan også forsvarets kunst

Gavrilova kan serve sættet hjem

Gavrilova tog første sæt

Andet sæt fulgtes spillerne ad til 54 til Stosur, hvorefter Gavrilova lavede nogle dumme fejl, der var forhastede og sløsede. Storsur havde fået modet tilbage i løbet af sættet og der blev også spillet meget flot grustennis i det sæt. Ikke så mange clips herfra:

Flotte dueller

Stosur brød og vandt dermed andet sæt

Tredie sæt startede ganske vist med et servicebreak til Gavrilova men det var det sidste vi så til Gavrilovas fine spil, der havde været for nedadgående siden midten af andet sæt. Stosur vandt på sit konsistente´spil, der gjorde udslaget i længden. Gavrilova spillede et mere risikofyldt spil og da fejlene sneg sig ind var der ikke så meget at gøre. Gavrilova var en meget populær nr.2 i Strasbourg.

Gavrilova brød

Sam brød straks tilbage

Gavrilova spillede igen fejlbehæftet

Stosur champion

Tillykke til Stosur