Det var første gang 25 årige Konta spillede i Stanford, hvor imod det var 20. gang den 36 årige Venus Williams spillede, da hun spillede hendes første WTA turnering ved Bank of the West Classic for 20 år siden.

Venus har vundet 49 WTA Titeller før i går og kunne have nået et milepæl, med at vinde nummer 50, men sådan skulle det ikke gå…
Johanna Konta spillede godt, som da jeg så hende mod Julia Boserup, hun førte med 5-3 i første set, før Venus fik udlignet til 5-5, men Konta vandt sættet med 7-5.

I andet sæt så det ud til at det hele skulle gå hurtig, da Konta førte med 4-1, men Venus fik udlignet til 5-5 og Venus vandt sættet med 7-5.

Konta tog en længere toilet pause før 3. sæt kunne begyndte og kom ud som en forvandlet, i forhold til sidst i 2. sæt. Hun brød til 2-1, førte 4-2, og også brød serve til 5-2, hvorefter hun med lidt besvær, vandt det sidste parti for hendes første WTA Titel! Hun gik så men hovedet i hænderne, som hun ikke kunne fatte hun havde vundet.
Konta er forøvrigt den 30. spiller til at vinde en Titel i år, ud af de 39 WTA og Grand Slams forskellige Titeller der er givet ud.