Lørdag avancerede både, Angelique Kerber der spiller i Hong Kong og Agnieszka Radwanska der spiller i Tianjin begge til finalen i deres turneringer, og kan helt slå fast at de deltager i Singapore ved at vinde titlen i deres respektive turneringer. Rent faktisk er de med allerede, men der er en teoretisk mulighed for at de behøver lidt flere point. Søndag vil Kerber stå overfor Jelena Jankovic i Hongkong finalen, mens Radwanska vil spille overfor Danka Kovinic i finalen i Tianjin.

Venus williams er Slået ud af ræset idet Jankovic besejrede Venus Williams i semifinalen i Hong Kong, 6-4, 7-5. Med tabet, kan Williams ikke længere slutte blandt de 8 på vej til Singapore. Williams vil få en af ​​de to alternative reservepladser, medmindre Carla Suárez Navarro når semifinalen i Moskva eller Karolina Pliskova når til finalen i Moskva.

De to – Pliskova & Suárez Navarro – har En sidste chance I Moskva. Moskva Lodtrækningen har seks af de spillere, der er med i opløbet om de sidste fire pladser i Singapore. Både Pliskova og Suárez Navarro bliver nødt til at håbe på stærke resultater i Moskva for at have en chance for at slutte blandt top 8. Pliskova bliver nødt til at vinde titlen i Moskva, mens Suárez Navarro bliver nødt til i det mindste nå finalen for at være med i opløbet om en Top 8 placering.

Pliskova åbner med en første runde match mod Alexandra Dulgheru og er i samme fjerdedel som Kerber, med en potentiel semifinale match-up mod Radwanska, den topseedede. Pliskova skal nå finalen for at nå en af reservepladserne.

Suárez Navarro er i den nederste halvdel af lodtrækningen og vil spille mod Kristina Mladenovic i første runde, og vil stå over for vinderen af ​​Varvara Lepchenko og Margarita Gasparyan. Hun har et potentielt kvartfinaleøde mod den 2.seedede Lucie Safarova, og en potentiel semifinalekamp mod Flavia Pennetta. Suárez Navarro bliver nødt til at nå semifinalen, for at føje nogen point til og har en chance for at nå en reserveplads.

Et tab til både Suárez Navarro og Pliskova inden finalen i Moskva vil afgøre Top 8 til Singapore.

Den tredie turnering i Linz, der har været i denne uge er helt uden betydning for væddeløbet og det samme gælder for den kommende turnering i Luxemborg, hvor Timea BACSINSZKY som den eneste har en rigtig god chance for at blive blandt de 8, hun skal dog helst nå finalen. Så stor opmærksomhed på Moskva og en skelen til Luxemborg i den kommende uge. Det har aldrig tidligere været så tæt et opløb om at komme med til WTA finalen som i år.

Her er dagens resultater fra de 3 turneringer – Linz, Hong kong, Tianjin:

Linz

Anna-Lena Friedsam (GER) d Johanna Larsson (SWE) 6 – 3 4 – 6 7 – 5
[7] Anastasia Pavlyuchenkova (RUS) d Kirsten Flipkens (BEL) 6 – 3 3 – 6 6 – 2

Tianjin

Danka Kovinic (MNE) d Bojana Jovanovski (SRB) 6 – 4 6 – 7 (2) 6 – 2
[2] Agnieszka Radwanska (POL) d [3] Karolina Pliskova (CZE) 6 – 3 6 – 1

Hong Kong

[4] [WC] Jelena Jankovic (SRB) d [3] Venus Williams (USA) 6 – 4 7 – 5

[2] [WC] Angelique Kerber (GER) d [5] Samantha Stosur (AUS) 6 – 2 6 – 2

Forrige artikelITF Joue-Les-Tours: Karen Barbat møder Patty Schnyder
Næste artikelITF Junior Ipoh: Holmgren vinder dansk finale mod Hjorth
Avatar photo
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.