Den 22 årige Anett KONTAVEIT fra Estland med den lidt finurlige spillemåde stod overfor Caroline Wozniacki i dagens kvartfinale i Rom. Hendes vej har været lidt af en advarsel om spillestyrke: Coco Wandeweghe, Svetlana Kuznetsova og Venus Williams. Der var således lagt op til endnu en brandkamp. Det var der en spiller der var årsag til at det ikke blev – Caroline Wozniacki – der spillede uinspireret og fejlbehæftet. Så kan man undskylde så meget man vil med, at hun havde en hård kamp i går. Joe men det er situationen for alle. Wozniacki tabte fortjent 2-6 1-6. Hvorfor sad hendes far så langt væk, trods det han fik tilbudt en anden plads? De har haft en diskussion INDEN kampen. Hun var et stort brokkeri og kæmpede ikke det hun kan – for hård en dom – det tror jeg ikke.

Spillerne på vej

Første sæt startede med et Wozniacki tab og et parti, hvor der både var et es og en dobbeltfejl, og en lidt behersket indsats af Caroline. Det var også et parti, hvor de prøvede hinanden af, og skulle vænne sig til den andens spillestil. Derfor var de første 4 partier brudt af modstanderen, før Wozniacki endelig holdt serv for første gang. Det kunne Kontaveit også finde ud af, selvom hun havde lidt større besvær med at vinde sit parti. So far so good, men så kom et fejlbehæftet wozniacki parti, hvor der var endnu en dobbeltfejl og andre fejl plus et dropskud, men Kontaveit brød igen. Holdt derefter sit eget. Wozniacki var helt ude af sync i sit efterfølgende parti for at at blive i sættet – bagud 0-40 – og sættet blev tabt ved endnu et break. Kontaveit spillede fladt henover nettet og havde nogle gode forhåndsskud der sad præcist. Caroline så næsten uinteresseret ud til sidst i sættet.

Dropskud igen

Flot vinkel af Anett

Hvad med et dropskud?

Anett bryder nok engang

Anett tager første sæt efter lidt svagt Wozniacki spil

Statistik

Andet sæt startede med nogle partier, som serveren vandt. Caroline forsøgte lidt ekstra, men brød ikke Kontaveit, og måtte efterfølgende kæmpe for at vinde sit eget parti. Også god indsats i tredie parti, hvor Caroline kom på lige to gange, men alligevel ikke brød. Så gik luften ud af Caroline, der kom bagud 0-40 – ved stillingen 0-30 havde hun lavet 18 uprovokerede fejl i kampen – og måtte se sig brudt til 1-3. Wozniacki vandt ikke flere partier og tabte sættet 1-6. Energien blev brugt til brokkerier, og det er egentligt sørgeligt. Anett Kontaveit spillede en god kamp og udnyttede Wozniackis anden server, der stort set blev straffet hver gang. Den manglende forsvarsindsat blev også straffet af især forhåndsskud. Ikke en god Caroline dag. Jeg kan kun håbe at far og datter kommer på god fod igen og irritationen bliver holdt indenbords, for ellers kommer hun ikke langt i French Open.

Anett on fire

Anett vinder i flot stil

Kamp statistik -læg mærke til vinder procenten af både første og anden serv plus antallet af winners og UFE