Caroline Wozniacki skulle i turneringen i Toronto møde den spiller på WTA turen, der har vundet næstflest kampe i år – 43- herunder en over Caroline ved turneringen i Dubai tidligere på året – 22 årige Elina Svitolina fra Ukraine. Svitolina vandt med cifrene 62 62 i Dubai og har vundet endnu engang over Caroline, nemlig i Miami i 2016, hvor de to måtte ud i en tresætter. Hun er en hårdslående dame, der har haft stor succes i år. Udover titlen i Dubai har hun vundet i Taiwan Open, Istanbul og Rom. Så der var lagt op til en spændende revance kamp i dagens finale. Begge havde tabt 1 sæt hver på vej til finalen og begge havde tabt 28 partier. Så de var jævnbyrdige – desværre kun på papiret i dag. Caroline tabte 46 06 til en meget velspillende ukrainer, der nu som den eneste har vundet 3 premier 5 finaler indenfor samme år og 5 finaler i alt – flot.

Spillerne på vej

Første sæt startede meghet jævnbyrdigt med lange opslidende dueller. Begge spillere vandt deres første parti med besvær. Så fulgte et par breaks og igen et par servehold så stod der -33. I disse 6 partier blev der vist fremragende spil af begge spillere, der fik publikum til at klappe bejstret. I enhver anden kamp ville mange af duellerne end som vindere, men boldene blev ved med at komme tilbage. Så fulgte et afgørende parti, hvor Caroline lavede 2 dobbeltfejl. Hun brugte derfor mange kræfter på at bryde tilbage, hvilket lykkedes -44, men det efterfølgende parti tabte Caroline rent og sideste bold i det parti var den tredie dobbeltfejl -45. Der fulgte nu et parti hvor Caroline igen forsøgte at bryde Svitolina – der stod 0-30 før Svitolina begyndte at kæmpe sig tilbage og igen blev der udvekslet fantastiske dueller, men til sidst hev Svitolina pointet og dermed sættet i land -46. Det var skriften på væggen i dag – desværre. Her er lidt fra det fremrtagende første sæt.

Caroline starter

Flot retur af Svitolina

Mens det stadig gik godt

Lad det komme ud

Caroline kæmper

Svitolina styrer

Svitolina tager første sæt

Statistik

Andet sæt var en helt anden historie. Caroline begyndte med at serve og kom på 40-30, da Svitolina igen havde marginalerne på sin side – lige – dobbeltfejl – fordel Svitolina og -01. Svitolina fortsatte momentum og vandt sit eget -02. Igen blev Caroline brudt og denne gang forholdsvis klart -03. Caroline kæmpede stadig, men selvom det kom til lige og fordel til Caroline, så lykkedes det igen for Svitolina at redde partiet i land. Der var ikke noget der gik Caroliones vej. Caroline tabte igen sit serveparti og Svitolina servede kampen hjem og uddelte dermed en bagel, eller på dansk et æg, til Caroline. Så det gik heller ikke 6. gang. Den efterfølgende trofæ ceremoni var det en tydelig skuffet og tårevædet (efter sin tale) Caroline der modtog sit finaletrofæ. Skal man gøre turneringen op fra den positive side, så var det turneringens absolut bedste spillere der mødtes i finalen. Det er de to spillere, der har haft det bedste 2017. Det er de to spillere der fører flest vundne kampe. Vi fik set en af WTA turens kommende storspillere – den sympatiske ukrainske spiller Elina Svitolina, der på mmange måder er en spiller af samme type, som vores egen Caroline Wozniacki. Svitolina har chancen for at blive #1 på verdensranglisten inden så længe – hun har slået alle topspillere i år, og må have tanket selvtillid til også at gøre det godt i Cincinatti. Håber Caroline kommer smertefrit over denne skuffelse, og ikke lader disse finalenederlag gøre hende det surt.

Svitolina på vej mod slutlinjen?

Caroline prøver alt

Svitoline gør arbejdet færdigt med morgenbrød til Caroline

Kampens sidste minut

Sådan fejres det

Caroline sagde et par órd og kneb en tåre bagefter

Næsten ikke til at bære – sådan en fighter

Svitolina sagde et par ord

Svitolina kan med endnu et godt resultat i Cincinnatti bejle til førstepladsen på ranglisten

Splinternyt trofæ bæres rundt

En lidt træls liste at være på, men sådan er det i år – på trods af godt spil