Kiki Bertens (26) fra Holland pt.#20 på ranglisten var næste modstander. Kiki er kommet godt fra start i 2018 og har vundet en grus turnering allerede i år i Charleston, hvor hun vandt over Julia Goerges. Så det var en grusspiller som Wozniacki skulle op mod. Tidligere har de mødt hinanden på hard court, hvor Caroline er bedst. I dag mødte Caroline en topmotiveret Kiki og fik ørerne i maskinen med et nederlag på 26 26. Det tog en time.

Spillerne på vej

Første sæt begyndte med lidt stillingskrig, hvor de 3 første partier blev brudt af modstanderen, og mønstret var ved at gentage sig i 4de parti hvor Caroline havde to breakmuligheder, men Kiki holdt som den første sin serv. Så begyndte Kikis forrygende grusspil at virke og erfaringen fra hendes mange double kampe spillede også med. Bl.a virkede Bertens dropskud formidabelt og hver gang. Caroline fik et enkelt parti mere i første sæt til stillingen 25 og dermed holdt serven for første gang. Caroline spillede sådan set ok men havde ikke noget våben mod Kikis forhånd og til dels baghånd. Kikis bevægelser var desuden et skoleeksempel på hvordan man bevæger sig på grus. Kiki kørte sættet hjem. En del gode dueller og en masse frustrationer og et Caroline forsvar der var smuldret i løbet af sættet.

Åbningsparti

Flot Woz forhånd

Kiki holder hovedet koldt

Frustration

Kiki baghånd

Kiki dropskud

Kiki opvi9sning – første sæt til hende

Andet sæt begyndte med en første fornemmelse af det stormvejr, der ventede fra Kikis side, da hun tabte første parti. Serven ok men når man i gennemsnit taber ca, halvdelen af første serverne og kun en trediedel af anden serverne, så er man i problemer. Caros andet serveparti var ok, da hun forsøgte en større variation i spillet, herunder dropskud. Dropskud blev også brugt et par gange i det efterfølgende parti og Bertens kom bagud 0-40, men det lykkedes alligevel at vinde partiet – Caroline havde chancen til 22 men i stedet var det 13. Wozniacki vandt sit efterfølgende parti på gode server og Bertens fejl. Det blev det sidste Wozniacki parti i den kamp. Det at hun ikke kom på lige gjorde udslaget – efter min mening – der var ikke helt det samme engagement i spillet fra Wozniacki, og ikke nogen gaver fra Kiki så 0-40 på ingen tid og Bertens brød rent 25 og Bertens kunne serve kampen hjem – rent. 26. Nå så undgik hun i det mindste at skulle møde Sharapova, hvis hun vinder i dag. Held og lykke med det Kiki. Hun spillede forrygende i dag, og det var en reel udspilning af Caroline.

Wozniacki dropskud

Bertens smash

Kiki kører sejren hjem

Kampens statistik