Den cricket spillende 22 årige Ashleigh Barty fra Australien var Carolines modstander i anden runde. Barty er en sej terrier type, der pt. er #18 på WTA turen. Hun har en stædig vedholdende måde at spille på, så der var lagt op til lange dueller, men sådanne forudsigelser har det med at blive forkerte engang imellem, dog ikke i dag hvor der var mange dueller, og hvor det ind imellem var næsten for spændende. Wozniacki overlevede en veslspillende Barty i 3 sæt – 62 46 64 men det holdt hårdt, for terrieren var der.

Spillerne på vej

Første sæt startede, som kampe plejer, med usikkerhed fra mindst en af spillerne. I dette tilfælde var det den unge australier, der lavede en del fejl i begyndelsen af kampen, og det udnyttede Caroline, der havde et fint konstant spil, hvor hun specielt udnyttede Bartys andenserver. Når man så selv server super fint, så var det på plads, og selvom Barty havde chancen i andet parti, hvor Caroline kom bagud 0-40, så kom hun alligevel bagud forholdsvis let, så der stod 20. Det blev både 3 og 4-0, før Barty fik indstillet sin forhånds kanon, der må siges at være ganske dødbringende, hvilket vi fik at se i andet sæt. Caroline og Barty servede deres partier hjem, så sættet endte 62 til Wozniacki. Lidt fra første sæt:

Barty lob

Vidunderlige Woz

Når double evnerne kan bruges

Nogen gange er der ikke noget at gøre

Woz sikrer første sæt

Statistik

Andet sæt startede med et Barty parti. Her viste Barty at forhånden var kommet rigtig godt i gang, og hun vandt sin serv. Caroline havde gang i de gode server, der reddede hende ud af flere problemer i kampens forløb. Hun var bagud 15-30, da hun lavede 3 gode server i træk. Så fulgtes spillerne ad til 33. Herefter brød Wozniacki australierens serv rent 43, og det så ud til, at det var “a piece of cake”, hvilket det efterfølgende katastrofale Wozniacki parti viste, at det ikke var. Dobbeltfejl og for lange bolde 0-40 og Barty brød tilbage, vandt sin efterfølgende serv, og havde Wozniacki ude i tovene med 15-40, og selvom der også var en pæn serv så vandt Barty partiet, og dermed andet sæt 64. Det havde jeg ikke lige set komme. Herunder scener fra andet sæt:

Wozniacki lob

Woz forhånd

Barty kæmper

Barty tager andet sæt

Statistik

Tredie sæt blev et vind eller forsvind sæt, hvor der blev kæmpet om stort set alle partier. Bartys forhånd var en giftig sag, som voldte Wozniacki store problemer. Spillerne fulgtes ad til 23, hvor Caroline skulle serve, så knækkede filmen med nogle Wozniacki fejl, der gik i nettet, var for lange – 15-40- hvilket heller ikke gik denne gang. 24, og Wozniacki havde første fornemmelse af, at være på kanten af et nederlag. Wozniacki satte så et overgear på, og brød tilbage hjulpet på vej af en heldig netruller. Efterfølgende lykkedes det Wozniacki at holde sit serveparti efter mange opslidende dueller -44. Det havde trukket tænder ud på Barty, der måtte se sine muligheder sive bort, da Wozniacki brød til 54 og kunne serve kampen rent hjem – pyh ha. Tillykke med sejren. Her lidt fra tredie sæt:

Barty finder huller i Wozniackis mur

Pyh Woz vinder

Kamp statistik

En anden stor ting for Wozniacki var dagens meddelelse fra kongehuset om at dronningen havde tildelt Dannebrogsordenen til Wozniacki – den ser således ud

Ordenens formelle grundlag er Frederik 6.s åbne brev fra 1808 suppleret med senere reskripter. Enkelte bestemmelser i ordenens statutter fra 1693 er endnu gældende. Den regerende monark er ordensherre, og udnævnelser sker almindeligvis på grundlag af indstillinger, der har passeret et ministerium. Siden 1951 har kvinder kunnet optages i ordenen. Ordenen tildeles i dag personer der har gjort en betydelig indsats for Danmark.