Efter 4 gode og spændende kampe stod Wozniacki i endnu en finale i Eastbourne – som hun vandt i 2009 – efter en ret imponerende række sejre: Giorgi, Konta, Barty og i går Kerber. Der var nok nogen der ikke havde troet det muligt for hende at nå finalen, men Carolines græsspil er blevet bedre og bedre i ugens løb. I dag stod hun overfor en hviderusser Aryna Sabalenka – lige fyldt 20 år, og en af de nye spillere på vej. Hun gjorde en god figur på det hviderussiske FED cup hold i 2017. Hun er en hårdtslående og højt stønnende dame, der stod i sin første WTA finale. Sabalenka spillede også semifinale i double i går og spillede således ialt 3 timer 35 min, så en vis mathed i sokkerne var forventelig. Det var første gang de spillede mod hinanden – erfaring mod ungdommeligt vovemod. Det blev erfaringen der vandt men det holdt hårdt 75 76 i en velspillet, spændende og næsten uforudsigelig forestilling.

Spillerne på vej

Første sæt startede med et Wozniacki parti, der blev lidt langstrakt, da Woz kom bagud 15-40. Hun viste så igen, at hun er årets comeback queen, ved at komme tilbage og tage partiet alligevel. Der var ting der skulle justeres i forhold til Sabalenka, da de ikke havde mødt hinanden før, og det skete gradvist i løbet af spillet. Sabalenka tog sit parti noget lettere end Wozniacki, og fortsatte sit aggressive spil og brød efterfølgende Caroline rent. Det blev kvitteret med, at Wozniacki brød Sabalenkas serv, men måtte igen se sit eget parti brudt for anden gang – 23. Så fulgtes spillerne ad til 45, hvor Sabalenka kunne serve sættet hjem. Igen viste Caroline at det bedste spil var når hun var under pres og hun brød Sabalenkas serv, for derefter at holde sin egen og brød Sabalenka igen til sætcifrene 75. Spillet i sættet var præget af gode server, Sabalenkas eminente forhånd, Carolines umulige returneringer, spil til linjerne, dropskud m.m. Tilskuerne fik hele pakken af uventede ting – men CAroline vandt sættet, og det var ikke ufortjent. Igen et lidt skaklignende spil tennis – og det fortsatte i andet sæt. Her lidt fra sættet:

Sabalenka godt fra start

Kraftfuldt spil af Sabalenko

Nok et fint eksempel

Woz kæmper sig tilbage

Sabalenka bryder igen

Stor redning af Sabalenka

Flot baghånds vinder af Woz

Fantastisk lob af Woz

Flot spil af Woz

Og pludselig er sættet Wozniackis

Statistik

Andet sæt blev sat igang af Wozniacki, der denne gang måtte bide i det sure æble og se sig brudt. Der kom nu 2 lange partier, hvor Woz brød tilbage og Sabalenka svarede igen med endnu et brud. Intensiteten og slagvariationerne blev bedre og bedre, og man kan undre sig over hvor Sabalenka fandt alle de kræfter, til at spille det imponerende kraftfulde spil hun gjorde – 23. Spillerne fulgtes ad til stillingen -23. Her lykkedes det Caroline at bryde tilbage, efter et mesterligt parti. Igen fulgtes spillerne ad til -44 i nogle fremragende tannispartier af begge spillere. Sabalenka brød igen Wozniackis serv, og det var igen et parti, hvor man kunne fornemme lidt koncentrationssvigt af Wozniacki. Det blev der rådet bod på i det efterfølgende parti, som Caroline tog rent -55. Det blev 66 og en tiebreak skulle afgøre, om et tredje sæt var nødvendigt eller kampen blev afgjort. Caroline kom bagud 14, men – igen – vendte det hele bl.a. med et par fremragende forhåndsskud , og Caroline mestrede igen et comeback og vandt kampen. Godt gået og hjertelig tillykke og god vind i Wimbledon. Wozniackis sejr #600 finale #53, titel #29, premier titel #11. Lidt fra andet sæt:

Sabalenko starter stærkt ud

Igen superbt Sabalenka spil

Stor forhånd af Sabalenko

Brilliant spil af Woz

Sejren er Woz

Kamp statistik

Tillykke Caroline

Caroline med pokalen