Så er der for Caroline Wozniacki fuld fokus på et af årets højdepunkter: Wimbledon turneringen 2. - 15. Juli.

De tidligere resultater

Carolines tidligere opnåede resultater i Wimbledon er en lidt løjerlig historie. 

Hendes største præstation som junior var at vinde singlemesterskabet netop her. Siden hen – som senior spiller – har hendes resultater på Wimbledon været i den tyndere ende efter Caroline standard. Hun er dog nået i 4. runde 6 gange på 11 forsøg, men har som eneste Grand Slam turnering endnu ikke været i kvartfinalen i Wimbledon som senior.

Opvarmningen

Opvarmningensturnering i Eastbourne blev en rendyrket succes med fem vundne kampe og et trofæ. Måden, Caroline vandt på, er så sandelig værd at bemærke.

Caroline mødte fem ganske forskellige modstandere med ganske forkellige spillestile. Hun formåede at matche dem alle i en sådan grad, at hun slog dem.

Caroline startede turneringen og i et vist omfang også de enkelte kampe lidt tøvende, lidt tilbageholdende. Men groft sagt spillede hun sig selv bedre og modstandene dårligere i de enkelte kampe – og sig selv bedre gennem turneringen. Undervejs fik hun blandt andet skovlen under Johanna Konta for første gang, og vi fik endnu en gyser mod veninden og arvefjenden Angelique Kerber, hvor Caroline denne gang trak det længste strå efter at have overlevet en matchbold undervejs. 

Carolines niveau svingede lidt hen ad vejen, hun lavede af og til nogle “unødvendige” fejl. Men hun slog modigt og dygtigt til, når det galt, og viste ind imellem prøver på spil fra sit højeste niveau. Stærkt at hun vandt sine kampe også på dage, hvor hun ikke spillede sit allerbedste spil.

Efter disse super gode og forskellige opvarmningskmape mod første klasses modstandere i en turnering, hvor Carolines spil faldt på plads, må Caroline være i den bedst opnåelige form såvel fysisk som mentalt til Wimbledon.  

Og selvtilliden fejler nok heller ikke noget efter at have hjemtaget WTA trofæ nummer 29.

Carolines spil – status

De lidt fladere grundslag med lidt mere fart, Caroline ifølge kommentatorer har implementeret, burde netop på græsbaner – i det mindste teoritisk – være en lille fordel i forhold til tidligere.

Stopbolde, slicede bolde og høje topspundne bolde til baglinjen, elementer som Caroline har tillagt sit spil, er jo meget anvendelige variationer på alle underlag, og især velplacerede stopbolde og velvalgte slicede bolde kan være særdeles effektive på græsbaner. 

Vi har set Carolines serv svinge noget i kvalitet og skarphed. Men hun kan serve ganske præcist, hun kan serve med god variation ud af banen, ned ad midterlinien, lige på modstanderen, hun kan serve med god hastighed, hun kan slice serven, hun kan serve mange esser – gode kort på græsbaner.

Og så er Caroline god til at sammensætte sit valg af løsninger, at variere spillet. Mange forudsætninger for at gøre det godt på græsbaner til stede.

Men der er jo så mange andre forhold, der spiller ind i det hurtige spil på græs. Ikke mindst er spillernes evne til at læse spillet samt spillernes bevægelighed af afgørende betydning.

Også på disse faktorer ligger Caroline rigtigt godt til, så alt i alt ser det jo meget godt ud.

Modstanderne

I 1. runde møder Caroline Varvara Lepchenko, som er useeded.

I 2. Runde kan Caroline møde Ekaterina Makarova eller Petra Martin, begge useeded.

Efter seedning kan Caroline derefter møde

3. runde Agnieszka Radwanska (32). Lucie Safarova (useeded) kunne godt være et alternativ.

4. runde Coco Vandeweghe, (16) alternativt Anastasia Sevastova (21).

Kvartfinale Elina Svitolina (5), alternativt Madison Keys (10). Serena (25) kan sagtens være en mulighed.

Semifinale Karolina Pliskova (7), alternativt Venus Williams (9) eller Julia Görges (13). Viktoria Azarenka (useeded) kan være en mulighed.

Finalen Simona Halep (1), alternativt Garbine Muguruza (3), Caroline Garcia (6), Petra Kvitova (8), Angelique Kerber (11), eller Maria Sharapova (24).

Om man finder vejen mod en eventuel finale let, middel eller svær er noget af en smagssag. Caroline kan slå dem alle, og de kan alle slå Caroline. På papiret ser vejen til den berømmelige 4. runde noget mindre besværlig ud end det evt. videre forløb – meget logisk, når vejen som her er baseret på seedning.

Hvis man ser bort fra seedning, og ser det hele sådan lidt fra oven, kunne man godt forestille sig Coco Vandeweghe, Serena Williams og Petra Kvitova som Carolines største enkeltstående hindringer for at vinde turneringen. Når serv og grundslag kører for Coco, er hun en meget vanskelig modstander. Serena, som har betegnet Wimbledon som sin egen baghave, har vundet turneringen 7 gange. Serena viste tegn på stærkt come back på Roland Garros. Kvitova, dobbelt Wimbledon mester, har en serv og en spillestil, der er meget hensigtsmæssig på græsbaner – og hun har momentum p.t.

Men der er jo også temmelig mange andre, som kan sætte Caroline ud af spillet når som helst undervejs.

Forventningerne

Caroline vandt fem kampe i træk i Eastbourne. Såfent hun formår at vinde fem kampe i træk også i Wimbledon, vil hun være i semifinale for første gang nogensinde siden juniortiden.

Bagsiden af den mønt er, at så skal hun præstere at vinde 10 kampe i træk, Eastbourne medregnet. Jamen, det formår jo kun de allerbedste. Netop, og der er Caroline i mellem.

Skulle det lykkes at nå så langt, er det lige før man kan tro på, at alt kan ske.

Men som sædvanligt: Det eneste der er nogenlunde sikkert er, at det går helt anderledes end seedning og de flestes forventninger forudser.

Umiddelbart er et dusin spillere – mindst – i stand til at vinde Wimbledonmesterskabet 2018. Caroline er en af dem.