Kateryna Bondarenko var den næste spiller Caroline Wozniacki skulle møde for første gang. Bondarenko er nu genetableret i top 100, efter oprindeligt at have forladt sporten i 2012. Hun blev gift og fødte kort efter, og så besluttede hun sig for at vende tilbage til tennis i 2014. Den ukrainske spiller havde været så højt som nummer 29 i verden under hendes “første karriere”, og havde nået mindst den tredje runde i hver af de fire grand slams. Hendes bedste var en kvartfinale ved US Open i 2009. Men hendes lange fravær har betydet at hendes rangering var fireciftret. Når alt det er sagt, så var det en aggressiv Bondarenko Caroline mødte i dag. En dame der havde mand og barn med på stadion og havde alt det grundlæggende i orden. At Caroline alligevel hev sejren hjem var præget af lidt held, men hun klarede den altså 36 62 63.

Første sæt blev startet op af Bondarenko, der følte sig rimelig sikker, men alligevel måtte kæmpe. Csroline havde et par flotte returneringen lige på baglinjen, men Bondarenko overlevede og 01. Der fulgte et rent parti af Caroline 11. Så brød Caroline efterfølgende 21, men Bondarenko brød tilbage med det samm 22. Bondarenko må igen kæmpe for sit parti 23. I 6.parti var Caroline ude i tovene, men på godt forsvarspil reddede hun partiet 33, men det var helt tydeligt ikke Caroline, der havde overtaget. Bondarenko holder 34. I 8.parti var Caroline igen på hælene og denne gang gik det ikke 35. Bondarenko servede et rent parti og tog dermed første sæt 63.

Andet sæt viste 2 spillere der oppede deres spil – første serven blev bedre, og der blev kæmpet om partierne. Caroline havde fået nye sko på, og det hjalp åbenbart for selvom hun måtte kæmpe, så kom partiet hjem 10. Andet parti blev også en sejtrækker, hvor Caroline til sidst fik tilkæmpet sig et break 20. Carolines returspil og forsvar var blevet bedre i takt med at fejlene sneg sig ind i Bondarenkos spil. Rent parti af Caro 30. Bondarenko overlevede Caros momentum 31, og det blev fulgt op af et Bondarenko break efter flot spil 32. Caroline fulgte op med at vinde Bondarenkos parti 42. Så fulgte et parti, hvor Caroline kom på hælene igen bagud 0-40, men reddede breakpointene og 52. Der var derefter et medical timeout udenfor banen til frustration for Bondarenko, men Caroline ville forebygge nogle begyndende smerter i lysken, så hun fik en kraftig bandage på. 10 minutter efter blev spillet genoptaget. Caroline var aggressiv og sendte Bondarenko på mange løbeture 62 og et tredie sæt var nødvendigt.

Tager andet sæt

Tredie blev startet af Caroline, der forholdsvis let fik partiet 10. Lydtrykket fra Bondarenko var blevet højere og det antydede også at Bondarenko var ved at køre på de sidste reserver, og det var kun Caros returfejl, der gjorde at hun fik pariet 11. Caroline fulgte op med et godt parti 21 og efter en snak med Piotr kom igen et længere parti, der bød på Bondarenko løbeture, og hun klarede kun med besvær at redde partiet hjem 22. Rent parti af Caroline 32. Selvom Bondarenko var foran 40-15 lykkedes det alligevel for Caroline at vinde partiet efter en fantastisk sidste duel 42. Bondarenko samlede de sidste kræfter, og efter et langt parti brød hun tilbae 43. Caroline kvitterede med at bryde Bondarenko, der lavede 2 DF 53. Så kunne Caroline serve kampen hjem, og det lykkedes 63 og dermed sejren.

Caroline tager tredie sæt og kampen

Statistik

Hvis I trykker på linket, kan I se og høre pressekonferencen efter kampen

Næste modstander ved 16 tiden dansk tid er den 17 årige Catherine Bellis fra USA, der sendte Agnieszka Radwanska ud af turneringen

Forrige artikelITF Palmanova: Atter nærved og næsten for Emilie Francati i single
Næste artikelITF KB 2017: Stort galleri med 111 billeder
Leif Hørgren Mortensen
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.