Selvom Emilie Francati førte både 4-3 og 5-4 med break i 3. sæt blev det exit på Mallorca

19-årige Emilie Francati har det sidste halve år ikke formået at nå længere end til 2. runde i single i ITF sammenhæng, siden hun sidste år nåede kvartfinalen i Sezze, Italien og tidligere på året i både Båstad og Ystad.

Tidligere rapporter fra medrejsende coaches tyder dog på, at Emilie har spillet nogle glimrende kampe, hvor det ofte har været de små marginaler, som har gjort forskellen, når hun i flere turneringer er blevet slået ud senest i 2. runde, hvilket i næsten alle tilfælde har været til højere rangerede modstandere.

Den aktuelle $15.000 turnering, ITF Women Palmanova I på Mallorca, hvor Emilie som tidligere omtalt var gennem kvalifikationen og vandt 3 gode kampe, er ingen undtagelse, da hun i 1. runde af hovedturneringen tabte 6-2, 3-6, 5-7 til Lauren Embree (USA), som på den seneste rangliste er placeret 45 pladser foran danskeren.

Når man kigger nærmere på SofaScore fra kampen, viser 3. sæt denne udvikling i kampens afgørelse – Emilie nævnt først:
3-3 Begge bryder serv ved 15-40
4-3 Emilie bryder serv ved 30-40
4-4 Embree bryder tilbage rent
5-4 Emilie bryder ved 15-40
5-5 Embree bryder tilbage efter 0-40 og 15-40
5-6 Embree holder serv ved 40-15
5-7 Emilie afværger matchbolde ved 15-40 og har fordel efter 40-40, men Embree afgør kampen på 4. matchbold.

Tilsyneladende endnu et ærgerligt nederlag tidligt i hovedturneringen, men ved at bevare troen vil marginalerne uden tvivl vende til fordel for danskeren, som tidligere har vist, at hun har spillet til at nå langt i disse turneringer.

For en gangs skyld blev det også tidlig exit i double, da Emilie og hendes franske makker Priscilla Heise tabte 4-6, 1-6 til det 2. seedede tyske par Katharina Gerlach og Katharina Hobgarski

Forrige artikelWTA Dubai 2017: Caroline besejrede tricky svejtser
Næste artikelWTA Dubai 2017: Caroline ordnede “mor”
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.