Dagens kvartfinale stod mellem 2 “garvede” modstandere Caroline Wozniacki og Angelique Kerber. Sidste gang de mødtes var i US Open 2016, hvor Wozniacki tabte i semifinalen, men hvor Caroline var på vej op fra en plads som #74. Det var en rigtig herrefight der var lagt op til mellem to af verdens bedste forsvarsspillere. Og det blev en både spændende (måske lidt for spændende) og indædt fight med masser af flotte vindere og dueller – i to af sættene. Wozniacki trak det længste strå selvom det så sort ud på et tidspunkt. 76 16 63 var sejrens cifre og Wozniacki er stadig nr1 – dog kun til efter Dubai med mindre Caroline vinder turneringen i Doha.

Så er vi klar

Første sæt blev et meget seværdigt og spændende sæt, hvor kontaspillerens spillemåde kom frem i fuld format krydret med nogle umulige bolde og en stædig fight. Caro lagde flot ud med at lave to esser og dominerede spillet. Det fortsatte i Kerbers parti, hvor der var 4 gange lige, før Kerber endelig vandt sit parti. Så svigtede baghånden nogle gange, og så var Woziacki bagud -12. Kerber fulgte op med at forsvare føringen – 13. Så kom endnu et langt parti, hvor Wozniacki var presset, men overlevede -23. Kerber var i tovene bagefter, hvor Wozniacki havde et par breakchancer og bl.a. lavede et par flotte wolleyer -24. Syvende parti viste sig igen at trække tænder ud, og var vel kampens længste parti, der varede omkring 10 minutter – 7 gange lige 2 fordele til Kerber og 5 fordele til Wozniacki før hun endelige lukkede partiet med endnu en flot wolley -34. Så fulgte et kort Kerber pparti – 35. Wozniacki klarede ligeledes sit parti -45. WOzniacki viste så nok engang, hvorfor hun er comeback queen, da hun brød Kerber med nogle gode vindere – igen forhånden -55. Caroline fulgte op med at sikre sit parti, og var nu foran 65. Trods en dobbeltfejl og et par gange lige, så lykkedes det Kerber, at fremtvinge 66 og dermed en tiebreak. Her viste Caroline igen bedst spil med bl.a. to esser og et par flotte vindere og vandt dermed tiebreaken 74 og dermed sættet 76 – kunne momentum tages med over i andet sæt? Lidt fra sættet:

Woz præcision

Kerber lob

Woz bryder tilbage

WOW

Tiebreak vundet

Statistk første sæt

Andet sæt begyndte egentligt harmløst og begge spillere holdt deres partier til 13, hvor Caroline skulle serve sit andet parti – og så gik det galt. Caroline lavede de fejl hun kunne komme til – dobbeltfejl, i nettet og for langt og pludselig 15-40 og -13. Det slog åbenbart igennem både mentalt og spillemæssigtb for i løbet af en ca. 15 minutter var ANDET sæt ovre, efter at Wozniacki havde spillet ved siden af sig selv, som en sodavand der havde mistet bruset, og selv Piotr fik et fur – 16 blev det, og så snakker vi ikke mere om det sæt.

God baghånd

Shitty play

Wozniacki taber et fejlbehæftet sæt

Tredie sæt begyndte som andet sæt sluttede med et servetab af Wozniacki – 4 fuldstændig unormale returneringer gik alle andre steder hen, end det var tænkt. Så var det som om Wozniacki fik styr på det mentale breakdown og samlede stumperne til et seværdigt spil igen. Selvom Kerber var foran 40-0 så tabte hun partiet og så var Wozniacki med igen. Fra det tidspunkt var Wozniacki tilbage i den dominerende rolle, selvom det aldrig nåede første sæts niveau. Kerbers spil var faldet i intensitet, og kombineret med de samlede kræfter Wozniacki havde fundet blev hendes spil mere og mere sikkert. Der blev i de følgende partier virkelig vist flotte dueller, men serveren holdt serven til 43. Kerber skulle serve, og trods en dobeltfejl kom hun på 40-30, hvorefter Wozniacki tilkæmpede sig en fordel og udnyttede den. Godt tidspunkt da hun kunne serve kampen hjem, og gjorde det 63. Pyh at du kan nænne at dine fans skal igennem nær døds oplevelser for at følge dine kampe – nå det er vel egentlig osse det vi kan li’. Tillykke med sejren og semifinalepladsen, hvor modstanderen bliver Petra Kvitova.

Så kæmpes igen

Tilbage på serv

Wozniacki vand tredie sæt og dermed kampen

Kampens statistik

Årsagen til at Caroline er nr.1 frem til efter Indian Wells er herunder, hvor Halep forklarer, hvorfor hun har trukket sig fra Doha