Simona Halep udspillede Jelena Jankovic i lige sæt og sikrede sig en tilbagevenden til nr.2 på verdensranglisten og dermed en ultimativ seedning ved årets sidste slam i New York, og satte på den måde en kanon finale i udsigt i Western & Southern Open finalen mod Serena Williams.

Selvom mange af deres tidligere møder havde været tætte kampe, havde Halep vundet sine sidste fem møder mod Jankovic, og den 3.-seedede rumæner holdt mønsteret i live lørdag aften, cruisede sig til en 6-1, 6-2 sejr. Det var ikke på noget tidspunkt tvivl om udfaldet af kampen, da Simona spillede sin hidtil bedste kamp i turneringen.

Den rumænske spiller affyrede 22 vindere mod blot 14 uprovokerede fejl og konverterede syv af 10 break point.

“Jeg spillede en god kamp i aften og nød det virkelig, og jeg er meget glad for at jeg kan spille i finalen igen for anden uge i træk,” sagde hun i sit sejrs interview efter kampen.

“Og publikum var fantastisk – at så mange mennesker var her på dette sene tidspunkt, er fantastisk!”

Ved at nå finalen vil Halep, der er i øjeblikket er rangeret nr.3, passere Maria Sharapova til 2. pladsen på mandag, og det vil give hende 2.seedningen ved det kommende US Open, hvilket vil sikre, at hun ikke kommer til at spille mod 1. seedede Williams inden finalen på Flushing Meadows.

Det vil være en tilbagevenden til hendes karriere-højeste placering – Halep ramte første gang 2. pladsen sidste sommer. Tillykke til den vævre rumæner og held og lykke i finalen mod Serena Williams, der havde lidt mere besvær med at vinde sin semifinale.

Resultatet af semifinalerne

[1] Serena Williams (USA) d [14] Elina Svitolina (UKR) 6 – 4 6 – 3

[3] Simona Halep (ROU) d Jelena Jankovic (SRB) 6 – 1 6 – 2

Finalen spilles (dansk tid)

21.00 [1] Serena Williams (USA) V [3] Simona Halep (ROU)