Garbine Muguruza kæmpede sig forbi Timea Bacsinszky og vandt den største titel i sin karriere på Premier Mandatory niveau China Open søndag, og når den nye WTA Rankings frigives mandag, vil WTA Rising Star stige til No.4 i verden – og kun ét point fra No.3.

Bacsinszky har nok haft den bedste turnering i sin karriere.efter at have haft 4 førsterunde tab i Toronto, Cincinnati, New Haven og US Open, brød hun i den grad i brand på en stor måde i den kinesiske hovedstad, vandt over 8 seedede Carla Suárez Navarro og Ana Ivanovic undervejs.

Og hun kom ud som i de tidligere kampe, stormede ud til en tidlig 5-2 føring – men 5.seedede Muguruza har selv været stærk i denne uge, og hun vandt fem partier i træk og tog det første sæt, og derefter kom hun tilbage fra bagud 2-0 for at lukke kampen mod schweizeren i lige sæt, 7-5, 6-4.

Ved at vinde Premier Mandatory titlen, den anden og langt største WTA titel i sin karriere, vil Muguruza nu stige fra nr.5 til nr.4 på WTA Ranglisten, et nyt højdepunkt i sin karriere. Hun vil også være bare to point væk fra 3. pladsen, dernu indehaves af Maria Sharapova.

Muguruza, der netop blev 22 for et par dage siden, er også den yngste spiller til at vinde en titel på dette niveau eller højere, siden en 21-årig Petra Kvitova erobrede WTA finalen i Istanbul i 2011. I 2010 var det Karoline Wozniacki der lavede det samme nummer kun 20 år gammel.

Bacsinszky forlader ikke Beijing tomhændetidet hun kommer i top 10 for første gang nu. Hun gav en følelsesmæssig tale ved sejrsceremonien.

“Jeg ønsker rent faktisk at dedikere denne turnering til en person. Jeg kom virkelig, virkelig langt væk fra, da jeg næsten havde trukket mig tilbage for to år siden, og denne mand derovre, min træner, Dimitri, tak for at du hjælper mig hver dag. Du bragte Stanislas til Top 10, og nu har du bragt mig til top 10. Tak for hver dag. “

Muguruza tog mikrofonen efter Bacsinszky og havde kun gode ord til sin schweiziske modstander.

“Jeg vil gerne lykønske Timea naturligvis – Top 10 er en fantastisk præstation,” sagde spanieren.

“For mig, har det at være i stand til at komme og vinde turneringen efter at have tabt i finalen i Wuhan i sidste uge været en stor præstation. Det er fantastisk, og jeg kan ikke vente med at komme tilbage og forsvare min titel næste år.”

Og så skal vi lige fejre at det i dag er nøjagtig 5 år siden Caroline blev nr. 1 på verdensranglisten – bare 20 år (19 år og 3 mdr)